Sosyal Medya

SÄ°VÄ°LTOPLUM

Ekşioğlu Vakfı?ndan muhteşem iftar daveti

Merkezi İstanbul?da bulunan Ekşioğlu Vakfı, Çekmeköy?de başkan Ali Ekşi?ye ait olan mekanda bir iftar daveti düzenledi.



Haber 

Bülent ŞİRÄ°N

Diyanet Ä°ÅŸleri eski BaÅŸkan yardımcısı ve emekli müftü Ahmet Åžark’ın riyasetindeki bir ekibin ilahi, vaaz ve Kur’an okumalarıyla baÅŸlayan program iftar yemeÄŸinden sonra kısa konuÅŸma ve röportajlarla devam etti.

                  Yaklaşık 1000 kiÅŸinin katıldığı ve Vizyontürk kanalından canlı yayınlanan programda vakıf baÅŸkanı Ali EkÅŸi olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclis üyesi Umut EkÅŸi kısa selamlama konuÅŸmaları yaparak organizasyonu düzenleyen ve katılanlara teÅŸekkür ettiler. KonuÅŸmacılar Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı da kutlamayı ihmal etmediler, ayrıca Gazze ve Dünya’nın muhtelif bölgelerinde zulüm ve katliama maruz kalan Müslümanlara da dualar edildi, bir an evvel barış ve selamete kavuÅŸmaları temennilerinde bulunuldu.

                   EkÅŸioÄŸlu Vakfı Basın Danışmanı ve iftar davetinin organizatörü Necati Selvitop da 1-2-3 AÄŸustos tarihlerinde düzenlenecek olan 17. Ovit Åženlikleri hakkında kısaca bilgi verdi. Selvitop, kısaca ÅŸunları söyledi. “Guinness Rekorlar Kitabı’na yaptığımız ve kabul edilen baÅŸvurumuzda 2 metre 65 cm. çapında, 65 cm. derinliÄŸinde bir kazan imal ettirmiÅŸ ve ÅŸenliklere gelen misafirlerimize 3,5 ton kavurma ikram etmeyi hedeflemiÅŸtik. Fakat Guinness yetkilisiyle yaptığımız yazışmalarda kendisi bize farklı bir teklif getirdi. GeçtiÄŸimiz günlerde Yunanlıların Karadeniz’e has bir tatlı olan sütlaç ikramıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiÄŸini, bizim de onlardan daha fazla miktarda bir sütlaç ikramıyla hem rekorlarını kırabileceÄŸimizi hem de sütlacı sembolik olarak geri alabileceÄŸimizi söyledi. Biz de bu teklifi makul bulduk ve kabul ettik. Yoksa EkÅŸioÄŸlu Ailesi 3,5 ton kavurmadan korkmaz, çok daha fazlasını ikram edebilecek güce sahiptir. Ovit Åženlikleri’nde bölgemizin sanatçıları baÅŸta olmak üzere ünlü sanatçılar ve Karadeniz’e kıyısı olan 11 ülkenin Halk Dansı ekipleri yer alacak. Åženlik boyunca yaklaşık 500 bin kiÅŸiyi ağırlayacağımızı tahmin ve temenni ediyoruz.”

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.