Sosyal Medya

Dost Beykoz 10. Yılını Kutladı

Beykoz?da 2002'den bu yana ?Demokrasi Adalet Özgürlük? sloganıyla yayınlanmakta olan Dost Beykoz 10. yılını kutladı. 11 Temmuz Çarşamba akşamı Beytaş Havuz Başı Cafe Tesisleri?nde ki kutlama yemeğine yaklaşık 300 davetli katıldı.



TeÅŸekkürler Beykoz 
 
Beykoz’un yetiÅŸtirdiÄŸi usta seslerden Erol AydoÄŸan’ın konuklara unutulmaz bir gece yaÅŸattığı yemeÄŸe; Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ve Beykoz Belediye BaÅŸkanı Yücel Çelikbilek baÅŸta olmak üzere, Beykoz ilçe protokolünden çok sayıda isimle beraber, AK Parti ve CHP'nin yanısıra,  diÄŸer siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.
 
 
 “Tek sermayemiz, birliÄŸimiz ve beraberliÄŸimizdi…”
 
Yayıncılığı layıkıyla yapmaya çalışan ve duruÅŸuyla örnek alınması gereken Dost Beykoz’un kurucularından Kader Gür, 10. Yıl Gecesinde yaptığı konuÅŸmada; “Adem Sefer, Muharrem KaşıtoÄŸlu, Haydar Çelik, Tuncer Dede, Mustafa Öztürk, Sinan Kavrak ve diÄŸer arkadaÅŸlarımız… Bundan 10 yıl önce toplumun bu denli deÄŸiÅŸime susadığını ve bizleri bu denli baÄŸrına basacağını düÅŸünmemiÅŸtik” ifadelerine yer vererek, “yine Dost Beykoz ailesinin önemli isimlerinden merhum Dr. Ercan Bülbül’ü de saygıyla anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
“GerçeÄŸi ucuz ve yetersiz çıkışların önünde yere düÅŸürmedik…”
 
Dost Beykoz’un Beykoz ve çevresinde, Beykoz’u yöneten kurumlarla aynı sorumluluÄŸu taşıyan, o bilinçle, o anlayışla Beykoz’da kamu hizmeti gören bir düÅŸünce platformu olduÄŸuna deÄŸinen Kader Gür, sözlerine ÅŸöyle devam etti: “Çok zorlu yollardan geçtik. Pek çok bedel ödedik, ama gerçeÄŸi ucuz ve yetersiz çıkışların önünde asla yere düÅŸürmedik. Hiçbir zaman taşıma suyla dönen bir deÄŸirmen olmadık. Gücümüzü hep kendi bünyemizdeki saÄŸlam duruÅŸumuzdan aldık. Bizi zaman zaman dar alanlarda deÄŸerlendirenler oldu. Onun emrinde, bunun hizmetinde gibi çeÅŸitli yakıştırmalar yapıldı. Beykoz’un tüm kesimlerini bir araya getiren bu buluÅŸma, kimsenin emrinde ve hizmetinde olmadığımızın en açık göstergesi olarak ÅŸu an itibarıyla Beykoz tarihinde yerini almıştır.”
 
 
 
“AYGAD bünyesinde ‘Gazeteci Tahir’ler olmayacak…”
 
Geceye katılanlar arasında, Dost Beykoz’unda üyesi olduÄŸu Anadolu Yakası Gazeteciler DerneÄŸi (AYGAD)’in Kurucu BaÅŸkanı Hakan Manici'de vardı. Manici, yaptığı konuÅŸmada Kader Gür’ün AYGAD içinde sergilediÄŸi örnek yayıncılığı büyük bir takdirle izlediÄŸini ve Dost Beykoz’u AYGAD’ın üyesi olarak görmekten büyük memnunluk duyduÄŸunu belirtti. Hakan Manici, Türk basın tarihinde yaÅŸanan “Gazeteci Tahir” olayından bir bölümü de konuklara anlatarak, “AYGAD bünyesinde ‘Gazeteci Tahir’ler olmayacak” dedi.
 
 
BaÅŸkandan Dost Beykoz'a teÅŸekkür
 
Dost Beykoz’un 10. yıl gecesine yardımcıları ile katılan Beykoz Belediye BaÅŸkanı Yücel Çelikbilek, 10 yılı aÅŸan bir süreyi Beykoz’da ayakta kalarak devam ettiren bir yerel yayına önce teÅŸekkür etmek sonra da alkışlayıp tebrik etmek lazım” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Dost Beykoz’a emek verenleri ve yazarlarını tebrik eden BaÅŸkan Çelikbilek, “Beykoz’un nabzını tutarak bizlere aktaran bu kardeÅŸlerimizi huzurlarınızda ben alkışlayarak tebrik ediyorum.  Dost Beykoz’un istikrarlı olduÄŸunu, kendisini kabul ettirdiÄŸini, belki herkesin, her gün en az bir kere internet sitelerine girerek gündemi takip ettiklerini düÅŸünüyorum.” dedi.
Çelikbilek ÅŸöyle devam etti: Bizlerin bu yoÄŸun tempomuza raÄŸmen her gün en az bir kere internet sitesine girmemizi saÄŸlamaları bu kardeÅŸlerimizin iÅŸlerini ne kadar düzgün yaptığını göstermeye yeterlidir.
Beykoz’da dostluk önemli
Ä°simlerinin Dost olması çok anlamlı. Ancak Dostluklarda bile zaman zaman herkes eksik yapabilir. Hatalar olabilir. Bunları da davranışlarımızla, birbirimizle olan iliÅŸkilerimizle saÄŸlamlaÅŸtırırsak sorun kalmaz.
Dost Beykoz’un bundan sonraki yaÅŸam çizgisinde, yayın hayatında baÅŸarılı olmasını, Beykoz’a katkı sunmaya devam etmelerini diliyorum.
Beykoz’un önemli yayın organı
 
Beykoz’un önemli yayın organlarından Dost Beykoz’un 10. Yıl kutlamasında Beykozlularla birlikte olmaktan memnuniyet duyduÄŸunu ifade eden Beykoz Kaymakamı, “Bir müesseseyi kurmaktan daha önemlisi onu yaÅŸatabilmek ve devam ettirebilmektir. Bilhassa yayıncılık gibi son derece dinamik ve çok hızlı deÄŸiÅŸen bir sektörde istikrarlı bir ÅŸekilde büyüyerek 10 yılı baÅŸarıyla tamamlamak kurucuları için de, Beykozlular için de son derece önemli” dedi.
Yerel Basın Ulusal basınla rekabet ediyor
DüzenlediÄŸimiz etkinliklerde hep “yerel basınımızın güzide temsilcileri” vurgusunu yaparız. Ancak yerel basın esasında ulusal ve tüm dünyaya açılan önemli bir pencere. Dost Beykoz Ä°nternet  sitesi sayesinde yaÅŸadığımız bölge dünyaya açılmaktadır.” ifadelerine yer veren Aydın Ergün, “yerel yayınların dünyadaki diÄŸer yayınlarla rekabet yapabilecek güçte olduklarını düÅŸünüyorum” dedi.
Dost Beykoz emekçilerine plaket
 
Dost Beykoz’un 10 yıllık yayın hayatına katkıları nedeniyle, kurucuları Adem Sefer, Tuncer Dede, Haydar Çelik, Muharrem KaşıtoÄŸlu ve diÄŸer yazarlara plaket verildi. Yaklaşık 30 kiÅŸilik Dost Beykoz emekçilerine plaket verilen geceye katılabilmek için bir çok isim tatillerini yarıda kesti.
 
 
 
Adem Sefer, Tuncer Dede, Hızır Yılmaz ve Dr. Mahmut Akyıldız tatillerini yarı da keserek, geceye katılırken, yine Dost Beykoz’un kurucuları arasında yer alan ve uzun süre Genel Yayın YönetmenliÄŸi görevini yürüten Mustafa Öztürk tatilini yarıda kesse de Ä°stanbul trafiÄŸi geceye katılmasına izin vermedi.
 
 
Ä°ktidar ve Ana muhalefetten Dost Beykoz’a yoÄŸun ilgi
 
Geceye katılım beklenenin üstünde olurken, Ä°ktidar ve Ana Muhalefet partilerinin yanı sıra Parlamento dışı partilerin temsilcileri ve Yönetim Kurulu Üyeleri de geceye yoÄŸun ilgi gösterdi.
 
 
Alaattin Köseler ve Osman ÅžimÅŸek Dost Beykoz gecesindeydi
 
AK Parti Beykoz Ä°lçe BaÅŸkanı Adem Sefer, CHP Beykoz Ä°lçe BaÅŸkanı Hızır Yılmaz, Saadet Partisi Beykoz Ä°lçe BaÅŸkanı Burhan Öz, HAS Parti Ä°stanbul Ä°l Yöneticileri ve çok sayıda mahalle ve köy muhtarının katıldığı geceye; Beykoz Belediyesi eski baÅŸkanlarından Alaattin Köseler ve ÇavuÅŸbaşı Belediyesi Kurucu BaÅŸkanı Osman ÅžimÅŸek’te ilgi gösterdi.
 
 
 
Dost Beykoz tanıtım filmi…
 
Dost Beykoz’un 10. yılının yayın hayatında 16 dakikalık bir filmle anlatıldığı gecede Beykozlularlla Dost Beykoz hakkında ne düÅŸündükleri de gecenin konuklarına aktarılırken, Dost Beykoz yazar kadrosunun eski ve yeni yazılarını içeren “Dost Yazılar” isimli kitapta geceye katılan 300 kiÅŸilik davetli grubuna hediye edildi.
 
Erol AydoÄŸan’dan Dost Beykoz’a özel konser
 
Sunumunu Bilgehan Murat Miniç’in yapmış olduÄŸu Dost Beykoz 10. Yıl YemeÄŸinde, Beykoz’un tanınmış sanatçılarından Erol AydoÄŸan 2 bölümden oluÅŸan bir konser verdi. Konserinin ilk bölümünde Türk Sanat MüziÄŸi eserleri seslendiren Erol AydoÄŸan programının 2. Bölümünde ise çeÅŸitli ilahiler seslendirdi.
 
 
Dost Beykoz gecesinde fotoÄŸraf sergisi
 
Dost Beykoz’un 10. Yıl programında Ä°stanbul Anadolu Yakası Gazeteciler DerneÄŸi AYGAD üyesi gazete muhabirlerinin çektiÄŸi ilginç fotoÄŸraflardan oluÅŸan bir sergi açıldı. Geceye katılan davetliler fotoÄŸrafları ilgiyle inceledi.
 
  
Dost Beykoz’un 10. Yıl YemeÄŸinde ÅŸu isimlere plaket verildi:
 
Abdullah Raif Öztürk (Yazar)
Adem Sefer (Kurucu Haber Müdürü)
Asım Özdemir (Spor Müdürü)
Av. Celalettin Yüksel ( Hukuk Danışmanı)
Av. Ferda Kazancıbaşı (Yazar)
Bilgehan Murat Miniç (Genel Yayın Yönetmeni)
Diler Kavrak (Yazar)
Dr. Mahmut Akyıldız (Yazar)
Erdal Öztürk (Yayın Koordinatörü)
Hakan Manici (AYGAD Kurucu Başkanı)
Haydar Çelik (Kurucu Teknik Müdür)
Ä°smail Öztürk ( Web Tasarım)
Mehmet Ali Anafarta ( Yazar)
Muharrem KaşıtoÄŸlu ( Kurucu Sorumlu YazıiÅŸleri Müdürü)
Muharrem Kıran (Akademi Ajans)
Nimet Er (Kültür Sanat Yönetmeni)
Nurgül Kara (Haber Müdürü)
Osman Onerbay (Kurucu Spor Müdürü)
Osman ÅžimÅŸek (Yazar)
Recep Urel (Muhabir)
Sabire Onerbay (Yönetici Asistanı)
Sinan Kavrak Sorumlu (YazıiÅŸleri Müdürü)
Talip Ercan ( Spor Müdürü)
Tuncer Dede (Kurucu Ä°ÅŸletme Müdürü)
Yusuf Koç ( Kurucu Yayın Kurulu Üyesi)
 
Haber Merkezi



 

 
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.