Sosyal Medya

GÃœNCEL

Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit sayısı 6'ya çıktı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Gaffar Okan Polis Meslek Yüksek Okulu servis aracına yönelik saldırıda 5'i polis olmak üzere 6 kişi şehit oldu, 19 kişi de yaralandı. Saldırı ile ilgili olarak 20 kişi gözaltına alındı.



Diyarbakır-Silvan karayolu üzerindeki Ali Gaffar Okkan P olis Meslek Yüksek Okulu'ndan mesai çıkışı personeli alan 21 AAA 22 plakalı resmi polis servisi, Aziziye Mahallesi'nden kente doğru gelirken, saat 17.25'te Seyrantepe mevkiinde henüz kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe alındı. Saldırganlar, otobüse iki de el bombası attı. Ancak bombaların patlamadığı öğrenildi. Saldırıda 5'i polis memuru 6 kişi şehit oldu. Olayda 19 kişi de yaralandı. Yaralılar Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma, Diyarbakır Asker ile Eğitim ve Araştırma hastanelerinde tedavi altına alınırken, ağır yaralılar ameliyata alındı. Diyarbakır Valiliği'nin açıklamasına göre saldırıda polis memurlarından Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Ahmet Kılıçarslan, Ahmet Koçyiğit, Duran Karaboğaş ve teknik yardımcı şoför Vedat Ulu şehit oldu.

Saldırının hemen ardından güvenlik güçlerince Azizye, Gündoğdu ve Cumhyuriyet mahallerinde teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. Operasyona 2 polis helikopteri de havadan destek verdi. Özel Harekat Timleri, olayın gerçekleştiği bölgedeki evleri tek tek aradı. Görgü tanıklarından 3 kişinin eşkalini alan polis durumu şüpheli görülen 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin polisteki sorgusu sürüyor.

Olay yeri inceleme ekiplerinin titizlikle sürdüğü çalışmanın ardından saldırıya uğrayan servis otobüsü çekiciyle kaldırıldı. Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya saldırı yerine gelerek, bir süre incelemede bulundu.

Vali Mutlu, Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Mutlu ile birlikte 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve Cumhuriyet Başsavcı Durdu Kavak da yaralıları ziyaret etti. Gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen Vali Mutlu, olay hakkında bilgi vermedi.

Bu arada olaydan sonra polis yakınları da hastaneye akın etti. Teröristlerce taranan araçtakileri yakınları hastane önünde beklerken gözyaşlarına hakim olmadı.

Şehitlerin cenazeleri, yarın Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.