Sosyal Medya

GÃœNCEL

Diyanet: Allah'tan bağışlamasını dilemeli

Diyanet, 'Dövmesini sildiremeyen Allah'tan bağışlamasını dilemeli' diye fetva verdi.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Din Ä°ÅŸleri Yüksek Kurulu’nun yeni yayınladığı fetvalar arasında dövme yaptıranların Allah’tan bağışlanma dilemesi istendi. Dövme konusundaki fetvada, "Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa, Allah’tan bağışlama dilemelidir" denildi.

Din Ä°ÅŸleri Yüksek Kurulu, kalıcı dövmelerin yanı sıra, geçici dövmelerin gusül ve abdeste mani olduÄŸunu bildirdi.

Bu konuda yöneltilen soruya ÅŸu fetva verildi:

"Dövme yani vücuda iÄŸneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeÅŸitli ÅŸekiller oluÅŸturmak dinimizce yasaklanmıştır. Peygamberimiz ÅŸöyle buyurmuÅŸtur, ‘Dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaÅŸ ve yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara, diÅŸlerini seyreltip inceltenlere ve bu ÅŸekilde Allah’ın yarattığı ÅŸekli deÄŸiÅŸtirenlere Allah lanet etmiÅŸti ‘. Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaÅŸmasına engel olacak bir tabaka oluÅŸturmadığı için gusül ve abdeste engel deÄŸildir."

Din Ä°ÅŸleri Yüksek Kurulu, "Dövme yaptırmak, abdeste veya gusle engel midir?" ve "Kalıcı dövme ile geçici dövmenin bu konudaki hükmü aynı mıdır?” soruları üzerine, ÅŸu yanıtı verdi:
"Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, saÄŸlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allah’tan bağışlama dilemesi, yaptığına piÅŸmanlık duyması gerekir. Yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici ‘dövme’ ise suyun deriye ulaÅŸmasına engel olacağından gusül ve abdeste engel olur." HÜRRÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.