Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

l'HDP bu milleti kıskanıyor! Çatlasınlar...'

Açılış töreni sebebiyle Ağrı'ya giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’yi eleştirerek, "Lütfen kazandıklarımızı geri verdirmeyin, ne olursunuz; filmi başa sarmayalım. Bölgede güzel bir havayı paylaşıyoruz. Sokaklarımızda huzur var, evlatlarımız güzel işler yapıyorlar. Bu şehirlerde sizler yaşıyorsunuz. Huzuru bir kenara koyup onların istediği noktaya dönmeyelim" dedi.



Bakan Süleyman Soylu, toplu açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere özel uçakla AÄŸrı’ya geldi. Ahmedi Hani Havalimanı’nda Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Vali Süleyman Elban ile AK Parti Milletvekili Ekrem Çelebi, Ä°l BaÅŸkanı Abbas Aydın, belediye baÅŸkanları ve bürokratlar karşıladı. Belediye ve valiliÄŸin yaptığı yatırımları inceleyen Bakan Soylu, tekstil atölyesini gezdi. Çevre yolunda yaptığı inceleme sonrası Vali Elban’ı ziyaret eden Bakan Soylu’ya plaket ve Nuh’un Gemisi’nin maketi hediye edildi. Vali Elban’dan basına kapalı toplantıda brifing alan Bakan Soylu, daha sonra Millet Parkı’nın açılış törenine katıldı.

’HDP’LÄ°LER KISKANIYOR...'

KonuÅŸmasına "Kız isterken denir ya ’biz buraya hayırlı bir iÅŸ için geldik’ iÅŸte biz de buraya bugün hayırlı bir iÅŸ için geldik" diyerek baÅŸlayan Bakan Soylu, güzel eserleri açacağını ve AÄŸrılılarla hasbihal edeceÄŸini söyledi. Açılışların yapılmasını, emaneti hakkıyla yerine getirmek olarak deÄŸerlendirdiÄŸini belirten Bakan Soylu, HDP’lilerin kayyumlarla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. HDP’lilerin ’Kayyumlar hizmet yaptı ama borçla yaptı’ yorumunda bulunduÄŸunu vurgulayan Bakan Soylu, "12,6 trilyon AÄŸrı Belediyesi’nin borcu vardı. Bunun 6,5’i esnafaydı. Ä°ftira ediyorlar. Ben lafı saÄŸa sola götüren deÄŸil, kitabın ortasından konuÅŸan adamım. HDP, bu milleti de milletin kavuÅŸtuÄŸu hizmetleri de kıskanıyor. Kıskansınlar, çatlasınlar. Çatlasalar da bu millete hizmetleri yapacağız. AÄŸrı, Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Cizre, Yüksekova’ya yaptığımız yolları, parkları, akıttığımız suları, kıskanıyorlar. Allaha ÅŸükürler olsun DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’da okullarımızda sınıflarımızın hepsinde öÄŸretmenlerimiz, hastanelerimizde doktorlarımız var eksiÄŸimiz yoktur. Çocukların okula gitmesini, deney yapmasını, parklarda oyun oynamasını kıskanıyorlar. Terörden kurtardığımız belediyelerde millet için yapılan 7,5 katrilyonluk yatırımı kıskanıyorlar" diye konuÅŸtu.

’ONLAR VATANDAÅžLA DEVLET BÄ°R OLSUN Ä°STEMÄ°YOR’

’Biz Anadoluyuz’ projesiyle 55 bin çocuÄŸu Çanakkale, Ä°stanbul, Ankara, Antalya’ya gönderdiklerini hatırlatan Bakan Soylu, "Ä°lk kez denizi görenler vardı. Onlar bunu da kıskandı, saÄŸda solda saçma sapan laflar ettiler. Çocuklarımız memleketin büyüklüÄŸünü görsünler, onlar kafalarını çelmesinler diye gönderdik. Çocuklarımız mühendis, doktor, öÄŸretmen olsun, anasına babasına hayırlı evlatlar olsun dedik diye hasetlerinden çatladı kıskandılar. Onlar, devletiyle vatandaÅŸ bir arada olmasın istiyorlar. Millet onlara mahkum olsun, onlardan baÅŸkasını bilmesin istiyorlar. Bu millet ne onlara ne de baÅŸkasına mahkum olmaz. Bizim her vatandaşımız bu ülkenin asli unsurudur" dedi.

’BELEDÄ°YELERÄ° KANDÄ°L’E BAÄžLAMAK Ä°STEDÄ°LER’

"Onlar yaptı da biz mani mi olduk" diyen Bakan Soylu, "Yapamadılar, beceremediler. Bu ÅŸehirden çöpü aldılar da biz almayın mı dedik, esnaftan aldıkları malın parasını ödediler biz ödemeyin mi dedik? Su getirdiler set mi içektik. Bir tek ÅŸeye mani olduk; belediyelerde yaptıkları festivallerde gençleri kandırıp daÄŸa götürmelerine mani olduk. Daha 12-13 yaşındaki çocukları kaçırmalarına mani olduk. DaÄŸa erzak taşımalarına mani olduk, kasaları soyup soÄŸana çevirmlelerine, Kandil’e haraç kesmelerine mani olduk. Belediyeleri Kandil’e baÄŸlamak istemelerine mani olduk, belediyeleri milletin hizmetine baÄŸladık. DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’yu geziyoruz. Allah’a ÅŸükürler olsun batıda ne hizmet varsa DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’da da aynısı var" diye konuÅŸtu.

KIZ ÇOCUKLARINA MUSALLAT OLDULAR

Terör örgütünün 2018 yılında 95 kiÅŸiyi kandırıp daÄŸa çıkardığı bilgisini veren Bakan Soylu, kendilerinin de 400’e yakın aileyle irtibata geçip daÄŸdaki teröristleri ikna ederek teslim olmalarını saÄŸladıklarını açıkladı. Åžimdi en büyük derdinin kız çocukları olduÄŸunu ifade eden Bakan Soylu ÅŸunları söyledi:

"DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’da bir tek derdimiz var; kız çoçuklarımız. 13-14 yaşındaki kız çocuklarına musallat oldular, onları daÄŸlara götürdüler. Ä°çiÅŸleri Bakanı olarak bize verdiÄŸiniz güçle, kudretle her zaman yemin ettim, bu yeminim üzerindeyim. Artık kız çocuklarımızı daÄŸa götüremeyecekler. Onlar öÄŸretmen, mühendis, hemÅŸire, doktor olacak 780 bin kilometre karelik vatan toprağında hizmet verecekler. Örgüte katılım sadece 95 kiÅŸi. ElbirliÄŸiyle, kardeÅŸliÄŸimizi ortaya koyarak Kasım ayında sadece bir kiÅŸi katıldı. Buna karşılık yaklaşık 4 bin terörist teslim oldu. Bunun 150’sini daÄŸdan indirdik. Bunu da aileleriyle birlikte ikna ederek yaptık. Aileler destek verirse Allah’ın izniyle bu iÅŸi çok daha rahat hallederiz. Vatandaşımızla güzel vesilelelerle buluÅŸmak istiyoruz, festivallerle, pikniklerle buluÅŸmak istiyoruz."

’KAZANDIKLARIMIZI GERÄ° VERDÄ°RMEYÄ°N’

HDP’nin bölgede yürüttüÄŸü propagandaya sert tepki gösteren Soylu, milletin karşısına geçip nasıl oy isteyeceklerini merak ettiÄŸini söyledi. Çukur eylemlerinde evlerinden çıkardıkları vatandaÅŸlardan hangi yüzle oy isteyeceklerini merak ettiÄŸini anlatan Soylu,"Lütfen kazandıklarımızı geri verdirmeyin, ne olursunuz. Filmi baÅŸa sarmayalım. Bölgede güzel bir havayı paylaşıyoruz. Sokaklarımızda huzur var, evlatlarımız güzel iÅŸyler yapıyorlar. Bu ÅŸehirlerde sizler yaşıyorsunuz. Huzuru bir kenara koyup onların istediÄŸi noktaya dönmeyelim. AÄŸrı’nın onda biri kadar tarihi medeniyeti olmayan yerler turizm gelirleri sayesinde bollukta yaşıyorlar. Mardin, Diyarbakır, Åžanlıurfa’nın onda biri bile potansiyeli olmayan külürü olmayan yerler yüzbinlerce turist ağırlıyor. Biz niye Kandil’le terörle uÄŸraÅŸalım. Vatandaşın evladı neden sapık ahlaksız adamların eline bırakılsın? Bu ülkeye, acıdan baÅŸka bir ÅŸey vermediler. Kime bir hayırları dokundu? Kandan,gözyaşından baÅŸka ne verdiler. MaÄŸaralarda izbe yerlerde heder etmekten baÅŸka ne yaptılar. 40 yıldır devlete kurÅŸun sıkıyorlar. Hangi meseleyi hallettiler. Kötülükten baÅŸka, kandan gözyaşından baÅŸka hiçbir ÅŸey vermediler. Kendilerinden baÅŸka, Kandil’deki ahlaksız, sapık adamlardan baÅŸka hiç bir ÅŸeyi mutlu etmediler. Samimiyetle söylüyorum sona yaklaşılmıştır" diye konuÅŸtu.

Bakan Soylu, konuÅŸmasından sonra Millet Parkı’nı hizmete açtı. Bakan Soylu, tören alanındaki vatandaÅŸlarla sohbet edip hal hatır sordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.