Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Sandığın mesajı neyse gerekeni yaparız

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Trabzon Dernekleri Federasyonu?nu ziyaret etti. Hamzaçebi, ?Sandığın mesajı neyse biz o mesajı alır ve gerekeni yaparız? dedi.



 

Akif Hamzaçebi ziyaretinde TDF Genel BaÅŸkanı Mustafa Demir, BaÅŸkan vekili Hüseyin Ayaz, TDF Siyaset Komisyonu BaÅŸkanı Yusuf KızıldaÄŸ, Yönetim Kurulu üyesi ve TDF Muhasibi Salih Zeki DurmuÅŸoÄŸlu, TDF Kadın Kolları BaÅŸkanı Asuman Sula DurmuÅŸoÄŸlu, federasyon yöneticileri hazır bulundu.

STK’ların demokrasi içindeki önemine vurgu yapan Hamzaçebi, “demokrasiler sivil toplumdan beslenir. Bir ülkede sivil toplumculuk ne kadar güçlüyse demokrasi de o kadar güçlü olur. Bu konuda ülkemizin kat edeceÄŸi daha uzun bir mesafe var. Sivil toplumculuÄŸun daha aktif ve verimli olacağı bir sistem kurulmalı” dedikten sonra anayasa konusuna geçti.

“1982 Anayasası bize yakışmıyor. Muhtelif tarihlerde üzerinde büyük ve olumlu deÄŸiÅŸiklikler yapıldı ama hâlâ olması gerektiÄŸi gibi bireyi devletten koruyan deÄŸil, devleti bireyden koruyan bir pozisyonda. Meclis’te her partiden eÅŸit sayıda üye alınarak üzerinde çalışılmalı ve bize layık bir anayasa kabul edilmeli” diyen Akif Hamzaçebi, sözlerine ÅŸöyle devam etti.

“7 Haziran seçimleri öncesinde CHP olarak bir takım vaatlerde bulunduk. Bunlar için ‘kaynak yok, eÄŸer uygulamaya kalkarsanız devlet batar’ dediler. Fakat ÅŸimdi yeni seçim öncesi görüyoruz ki AK Parti de benzer vaatler veriyor. Biz bundan mutlu olduk. Demek ki ortak fikir haline gelmiÅŸ. Ancak bazı farklılıklar var, onlara deÄŸinmeden geçemeyeceÄŸim. Biz asgari ücreti 1500 lira olacak demiÅŸtik, AK Parti 1300 diyor. Ayrıca sadece esnaf ve iÅŸçilere vaat ediyor, memurları es geçiyor. Biz memurları da kapsama dâhil ettik. Bir baÅŸka konu, bu artışın iÅŸverene getireceÄŸi maliyettir. Bu gözden kaçırılmamalıdır. Ülkemizde vergi yükü ağırlıkla iÅŸverenin üzerindedir. Biz artıştan kaynaklanan prim paylarını iÅŸverene yansıtmayacağız.

“Asgari ücreti vergi dışı bırakacağız, fakat daha yüksek gelir diliminde olanların da 1500 liralık gelirinden vergi almayacağız. Zaten öteki türlüsü anayasaya aykırı olur”

20 bin kiÅŸiye istihdam

Gelen sorular üzerine Karadeniz Bölgesi’nin sorunlarına da deÄŸinen Trabzonlu milletvekili, birkaç yıl önce bir kısmının sökülmesinin teklif edildiÄŸi fındığın yeniden deÄŸerli bir ürün haline geldiÄŸini, hâttâ yeni ekim alanlarının açılmasının gündeme geldiÄŸini ama buna gerek olmadığını, mevcut bahçelerin ciddi ihtiyacı olan ıslah çalışmalarıyla halen 700 bin ton olan fındık üretiminin rahatlıkla bir milyon tona çıkarılabileceÄŸini söyledi. “Ä°ktidara geldiÄŸimiz takdirde her köyden sorumlu bir ziraat mühendisi ya da veteriner istihdam edeceÄŸiz. Ä°lk aÅŸamada 20 bin kiÅŸi öngörüyoruz” diyen Hamzaçebi, 1 Kasım seçimleri sonucunda bir koalisyon ihtiyacı hâsıl olursa nasıl bir tavır takınacakları sorusunu da ÅŸöyle cevapladı:

Koalisyon istedik ama...

“Her parti gibi biz de iktidar hedefiyle seçime giriyoruz. Fakat hiçbir parti tek başına iktidar olamazsa tabii ki anlaÅŸabileceÄŸimiz bir koalisyonun içinde olmak isteriz. Biz peÅŸinen her ÅŸeye ‘hayır’ demiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra da koalisyon ortağı olmak istedik ama gerçekleÅŸmedi. Bize sadece iki aylık bir seçim hükümeti teklifi geldi. Partiler arasında görüÅŸ farklılığı olması son derece doÄŸaldır, öyle olmasa herkes aynı partide olurdu. Sayın KılıçdaroÄŸlu o zaman ‘ben anlaÅŸamayacağımız hiçbir konu görmüyorum’ demiÅŸtir. Koalisyon olacaksa herkes bir adım atacak, baÅŸka yolu yok”

Akif Hamzaçebi, son olarak “huzur” konusuna deÄŸindi. “Seçim çalışmalarımız esnasında programımızı anlatıyoruz ama insanlar bize sürekli huzurun saÄŸlanması konusunu soruyorlar. Bu, iktidar da olsa bir partinin tek başına saÄŸlayabileceÄŸi bir ÅŸey deÄŸildir. Bütün partilerin ortak çabası gerekmektedir

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.