Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Türkiye ya bu kuşatmayı yaracak ya da diz çökecek

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti İstanbul eski İl Başkanı Aziz Babuşçu, Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Merkezini ziyaret etti.



AK Parti Ä°stanbul Milletvekili ve AK Parti Ä°stanbul eski Ä°l BaÅŸkanı Aziz BabuÅŸçu, Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Merkezini ziyaret etti. Ziyarette TDF Genel BaÅŸkanı Mustafa Demir, BaÅŸkan vekili Hüseyin Ayaz, TDF Siyaset Komisyonu BaÅŸkanı Yusuf KızıldaÄŸ ve yönetim kurulu üyeleri, TDF Kadın Kolları BaÅŸkanı Asuman Sula DurmuÅŸoÄŸlu ve yönetim kurulu üyeleriyle misafirler bulundular.

Mustafa Demir’in kısa giriÅŸ konuÅŸmasının ardından söz alan Aziz BabuÅŸçu, Düzköy’den hemÅŸehrisi olan Demir’le federasyon hakkında sürekli istiÅŸare halinde olduklarını söyledi. BabuÅŸçu daha sonra Karadeniz insanının kolay aidiyet saÄŸladığını, farklı aidiyetler arasında da birleÅŸtirici ve kucaklayıcı rol oynadığını vurgulayarak 1 Kasım seçimleri hakkındaki açıklamalarına geçti.

Anayasa suçu iÅŸlediler

Aziz BabuÅŸçu, özetle ÅŸunları söyledi. “7 Haziran seçimleri sonrasındaki geliÅŸmelere hep birlikte ÅŸahit olduk. Seçim hükümeti kuruldu, bazı partiler bu hükümete bakan vermediler. Bu aslında bir anayasa suçudur ve Türkiye’de koalisyonların neden ülke yararına iÅŸlemediÄŸini çok açık bir ÅŸekilde göstermiÅŸtir. 7 Haziran seçimleri öncesinde karşımızda büyük bir ortak muhalefet oluÅŸtu. 12 yıllık icraatımız bu tavrı hak etmiyordu. 2002’de dibe vurmuÅŸ bir ekonomiyi Cumhuriyet tarihinin en mükemmel deÄŸerlerine ulaÅŸtırdık. SaÄŸlık sistemimiz dünyanın gıpta ettiÄŸi bir duruma geldi. Genel bütçeden en büyük payı Milli EÄŸitim’e ayırdık. 60-70 kiÅŸilik sınıfları 20-30 kiÅŸiye düÅŸürdük, ders kitapları artık ücretsiz veriliyor.

 



AK Parti iktidarının ülkede gerçekleÅŸtirdiÄŸi olumlu deÄŸiÅŸiklikleri örnekleriyle anlatan BabuÅŸçu, küresel güçlerin Türkiye’nin güçlenmesi ve lider ülke pozisyonuna gelmesini istemedikleri için operasyonlara baÅŸladıklarını, bunun doÄŸal sayılması gerektiÄŸini ancak yerli iÅŸbirlikçilerin tavrını anlamanın kolay olmadığını söyledi. AK Parti milletvekili onların bu tutumunu da ÅŸöyle açıkladı. “Kendilerini Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu sınıfı olarak görenler, ülkenin bütün imkân, kaynak ve fırsatlarının sadece kendilerinin deÄŸerlendirmeye hakları olduÄŸunu düÅŸünüyorlar. O yüzden AK Parti öncesi dönemin ÅŸartlarına dönülmesini istiyor ve onlara destek veriyorlar. 1 Kasım seçimleri siyasi bir tercih deÄŸildir; vatan, millet ve ülkenin geleceÄŸi adına yapılacak bir tercihtir. Türkiye Çanakkale’den sonra en büyük kuÅŸatmayla karşı karşıyadır. Türkiye ya bu kuÅŸatmayı yaracak ya da diz çökecek. Biz yaracağımıza inanıyoruz.”

Aziz BabuÅŸçu, 7 Haziran’daki tablonun önümüzdeki seçimlerde de aynen tekrarlanması halinde ne yapacaklarının sorulması üzerine “Biz tek başına iktidar olacağımıza inanıyoruz. Koalisyonların hiçbir zaman bu ülkeye yarar getirmediÄŸini de biliyoruz. Ancak aynı tablo yine ortaya çıkarsa, partimizin deÄŸil ülkemizin menfaatleri için azami müÅŸtereklerde buluÅŸacağımız bir çözüm yolunu da tabii ki araÅŸtıracağız” diye cevap verdi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.