Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Osman Yazıcı İstanbul'dan CHP adayı

Geçtiğimiz seçimlerde CHP'den Rize Milletvekili aday adayı olan gazeteci Osman Yazıcı bu sefer İstanbul'dan aday adayı oldu



Sevgili Okurlarım, bugün siyasetten uzak, kendimi yazacağım. Bizim meslekte; böyle ÅŸeyler pek olmaz. Köyden gelmeyi, zor ÅŸartlarda yetiÅŸmeyi eleÅŸtirenlere, insanlara tepeden bakmayı marifet sananlara kendimce cevabımız olacak.

Ä°nsan yaÅŸamının zor dönemleri vardır. Türlü mücadelelerden geçersiniz, bazen tökezler, bazen de düze çıkarsınız. Sevinçler, acılar kardeÅŸtirler hayatta.

Hele devletin imkânlarından nasip alamamış; Karadeniz Bölgesi’nin unutulmuÅŸ bir ilçesinin en yüksek köyündeyseniz, iÅŸiniz gerçekten zordur.

Ä°lçeye inmek okumak, baÅŸka alanlara talip olmak için; diÄŸer rakiplerinizden on kat daha çalışmak zorundasınız. Karadeniz’in tüm özelliklerini bünyenize toplamak kolay olmuyor.

Ya da bu ÅŸartlarda yetiÅŸen birinin, ABD’deki Beyaz Saray’da; devlet protokolünde bulunabilmek hiç de kolay olmuyor. Gazetecilik ve bürokraside zirveye çıkmak, 30 yıldan beri ayakta durmak ise bir mucize olsa gerek. 

*

Bendeniz Rize’nin ArdeÅŸen ilçesi Yukarıdurak köyündenim. Okuma yazma bilmeyen bir ailenin oniki çocuÄŸundan biriyim. Lise sona kadar Kaçkar’ın eteklerinde çobanlık yaptım, inÅŸaatlarda çalıştım. Kısacası hem çalıştık, hem okuduk. Hayatın içinden geliyoruz. Mısır ekmeÄŸi tek gıda maddemiz, beyaz fırın ekmeÄŸi ise pastamız oldu. Tabandan, tavana uzun bir yürüyüÅŸ yaptık.

Ä°lkokulu; tek sınıflı,  tüm sınıfların bir arada olduÄŸu tek gözlü, tek öÄŸretmenli okulda okudum. Defter yerine, çimento torba kâğıtlarını ya da arkadaÅŸlarımın kullanmadıkları; defterlerini kullandım. Ortaokula, büyüklerimin pantolon ceketleri ve Trabzon lastiÄŸi ile baÅŸladım.

Almancıların verdikleri gömlekleri giydim. Köyden ilçeye ilkez, ilkokul diplomasına yapıştırılacak; resim çektirmek için; çay kamyonu ile gittim. Ortaokul süresince tek göz odaya kaldım. Ä°lk sinemaya arkadaşım Osman Sarıtabak götürdü.

 Annem rahmetli, 22 kilometrelik köy yolundan; ilçeye sırtında odun taşıdı, sattığı yaÄŸ ve peynir paralarını gönderdi. ‘OÄŸlum okuyup adam olacak’ sevincini yaÅŸardı. Hayata asılmam, sorumluluÄŸum biraz da ondandır.

*

Rize Endüstri Meslek Lisesi’ne baÅŸladığımda; gündüzleri simit sattım, yaz aylarında Hopa-Arhavi-KemalpaÅŸa’da inÅŸaatlarda çalıştım, hafta sonları; emanet parayla sebze ve meyvecilik yaptım. Ekmek alamadığım günler oldu, tek kesme ÅŸeker ile açlığımı giderdim, evde yakacak sobam ve odunum olmadığı için; okul bekçisi ile arkadaÅŸlık kurup, okul kulübesinde hem ısındım hem de ders çalıştım, bazen de uyuya kaldım.

Teknik Lisesini okumak için Trabzon’a; inÅŸaatta çalışırken tanıştığım; Hopa-KemalpaÅŸa’dan Hasan Subaşı’nın petrol tankeri ile gittim. Ve o Trabzon’da uÄŸrayacağım, selam götüreceÄŸim ne kimseyi tanıyordum, ne de bir akrabam vardı. Okula veli olarak; Trabzon Lisesi’nin karşısındaki camiden çıkan bir dedeyi ikna ederek götürdüm.

Dört yıllık eÄŸitimim süsesinde;Trabzon’da Arafılboyu, 2.Nolu ErdoÄŸdu Mahallesi gibi, güneÅŸ görmeyen, pencereleri olmayan, nemden yataklar ıslanan bodrum katlarında kaldım. Ev arkadaÅŸlarım Mustafa Baltacı, Nazmı Öztürk ve Mehmet Emin ile simit parasını bölüÅŸtük, bayat ekmek alırdık fazla tükenmesin diye. 

*

GazeteciliÄŸe erkende yaÅŸlarda bulaÅŸtığım için Ä°ÅŸletme Fakültesi’ni geç bitirdim. Ä°ÅŸletme Yüksek Lisansımı(Mastır)45’inden sonra tamamladım.50’inden sonra doktoramı tamamlamaya çalışıyorum. Ve daha nice zorluklarla, hayat mücadelesini verdik.

Çömez muhabir olarak baÅŸladığım Karadeniz Gazetesi’nden Sorumlu Yazı Ä°ÅŸleri Müdürü ve BaÅŸyazar olarak ayrıldım. Üyesi olmaktan onur duyduÄŸum Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetiminde bulundum.1978 yılında Trabzon’a gelirken, tek kiÅŸiyi tanımazken, 1992’de, her Trabzonlunun tanıdığı biri olarak ayrıldım.

Ankara’da; FlaÅŸ TV’de muhabirlik, Parlamentoda Dergisi’nde editörlük, Meclis’te danışmanlık, milletvekili danışmanlığı, ANAP’ın yayın organı olan Petek Gazetesi’nin yayın yönetmeni, parti danışmanlığı, baÅŸbakan müÅŸaviri kadrosuyla;

Ä°ki BaÅŸbakana sekiz bakana, TRT,  Anadolu Ajansı, Basın-Yayın ve ÖzelleÅŸtirmeden sorumlu baÅŸdanışmanlık yaptım.

***

Anadolu Ajansı Görüntü Hizmetleri ARG’de ve Tekel Tuz Ä°ÅŸletmeleri’nde Genel Müdürlüklük yaptım.

TüpraÅŸ, Anadolu Ajansı, Denizcilik Ä°ÅŸletmeleri, Et-Balık Kurumu, Gübre Sanayi A.Åž, Tekel Genel MüdürlüÄŸü ve TEKA Puro’da Yönetim Kurulu üyeliÄŸi görevlerinde bulundum.2003 yılında, AKP döneminde görevinden alınan ilk Rizeli Genel müdürüm.

12 yıldan beri, bürokrasideki kızak görevimin yanında, Gazi Üniversitesi Ä°letiÅŸim Fakültesi’nde öÄŸretim Görevlisi olarak görev yapıyorum.

Bütün bu görevlerimde, nereden geldiÄŸimi hiç unutmadım, inkâr etmedim, kiÅŸisel sitemde olsun, yazılarımda hep dile getirdim. Ömrümü ülkeme, insanlığa, bölgeme ve hemÅŸerilerime hizmet ermekle geçirdim. 

*

Hatalarım, eksiklerim oldu. ‘KeÅŸke yapmasaydım’ dediklerim çok oldu. Bir yargıç hassasiyeti ile kendimi yargıladım, hatalarımdan ders, iyi ÅŸeylerden örnek aldım. Dünyalar güzeli, hukukçu kızım Hande’ye ve 9 yaşındaki oÄŸlum Ata’ya; TRT Sanatçısı eÅŸim Meliha ile birlikte iyi bir eÄŸitim güzel bir gelecek, utanmayacakları, onur duyacakları bir soyadı vermeye çalışıyoruz.

50 yaşına bu yıl girdim. Allah’a her dua ediÅŸimde ÅŸunu istedim, istiyorum: “Allah’ım, bana hayır iÅŸ yapmaya, ülkeme, insanlığa ve hemÅŸerilerime hizmet etmeyi, bir de saÄŸlıklı olmayı nasıp eyle.” Diyorum.

***

Sevgili dostlarım,7 Hazıran 2015 Milletvekili Seçimlerinde ,Atatürk’ün kurduÄŸu parti olan CHP’den, aday  aday olmak için,bürokrasideki görevimden istifa ettim.Bu zor ve onurlu yolculuÄŸumda,bana bugüne kadar destek veren,beni ben yapan siz deÄŸerli dostlarımdan destek bekliyorum.

 Bürokraside gelinebilecek,bütün yerlere geldim. Artik 30 yıllık bilgi ve tecrübelerimi siyaset alanında, deÄŸerlendirip, ülkeme hizmet etmek istiyorum. Ülkeye hizmet etmenin yolu siyasetten geçiyor. Siyaset bana ne verecek diye deÄŸil, ben ülkeme ve halkıma ne verebilirim anlayışıyla yapmak istiyorum. halk için yapılırsa güzeldir. Amacım ve hedefim budur.

Evet… Ben köylü olmaktan, köyden gelmekten hep onur duydum, duymaya devam edeceÄŸim. Hayatımın hiçbir döneminde geçmiÅŸimi unutmadım, unutmayacağım ve geçmiÅŸimin her saniyesi ile de onur duyacağım. Bana dua edin.

DiÄŸer haberi

http://www.medyakaradeniz.com/HD3913_osman-yazici-ya-rozetini-kemal-kilicdaroglu-takti-.html

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.