Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Bahçeli'den binlerce kişiyle gövde gösterisi

MHP lideri Devlet Bahçeli, binlerce kişiyle gövde gösterisi yaptı.



MHP lideri Devlet Bahçeli, KırÅŸehir'de düzenlenen 'Nefesimiz Ensenizde Olacaktır' mitinginde partililere hitap etti, ErdoÄŸan'a yüklendi. KırÅŸehir'de MHP'nin mitingine binlerce kiÅŸi katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, "Ä°ktidar Türkiye’yi hızla çöküÅŸe götürmektedir. Demokrasi yoÄŸun bakımda, yoÄŸun taarruz altındadır. Ay-yıldızlı ay bayrağımız solgun, üzgün ve yorgundur. Devlet geleneÄŸimiz nefsine yenik düÅŸmüÅŸ, hırslarına teslim olmuÅŸ bir ÅŸahsiyet tarafından heba ve israf edilmektedir." dedi.
Devlet Bahçeli, KırÅŸehir Cacabey Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen 'Nefesimiz Ensenizde Olacak' temalı mitingde konuÅŸtu. Partililerin yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi miting, Ä°stiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸladı. Bahçeli, konuÅŸmasına KırÅŸehirli Osman Bölükbaşı, Erol Güngör ve 25 Eylül 2012’de vefat eden Bozkır’ın Tezenesi NeÅŸet ErtaÅŸ’ı anarak baÅŸladı. 

Türkiye’nin çok kötü yönetildiÄŸini ve hiç kimsenin hayatından memnun olmadığını belirten Bahçeli, "Ahi Evran’ın anıları yok sayılmakta, sözleri, öÄŸütleri, tavsiyeleri terk edilmektedir. Devlet geleneÄŸimiz, binlerce yıllık teamül ve tercihlerimizi nefsine yenik düÅŸmüÅŸ, hırslarına teslim olmuÅŸ bir ÅŸahsiyet tarafından heba ve israf edilmektedir. Bir defa buna dur demek, buna engel olmak hepimizin boynunun borcudur. 10 AÄŸustos 2014 tarihinde CumhurbaÅŸkanı seçilenRecep Tayyip ErdoÄŸan, istikrarsızlığın sembolü, kavga ve gerilimin simgesi mertebesine çıkarak ne huzur bırakmış, ne de esenlik koymuÅŸtur." ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

'BU SORUMSUZ VE AHLAKSIZ TAVRI' 

ErdoÄŸan'ın görevde olduÄŸu 5,5 aylık kısa süre zarfında anayasal sınırlarını sayısız kere aÅŸtığını, yetki ve sorumluluklarını defalarca kötüye kullandığını söyleyen Bahçeli, ÅŸöyle devam etti: "ErdoÄŸan, Anayasa'yı ihlal etmiÅŸtir. ErdoÄŸan, yeminlerini bozmuÅŸ, çiÄŸnemiÅŸtir. Åžeref ve namusla arasına kalın duvarlar dikmiÅŸtir. Tarafsız olması gerekirken açıktan açığa 7 Haziran’da yapılacak MilletvekilliÄŸi Genel Seçimleri için AKP’ye oy istemiÅŸtir. 30 Ocak’ta KırÅŸehir’e gelerek toplu açılış kisvesi altında siz muhterem vatandaÅŸlarıma AKP’nin fiili eÅŸ baÅŸkanı gibi konuÅŸmuÅŸtur. Durmamış duraksamamış, bu sorumsuz ve ahlaksız tavrına en son Bursa’da devam etmiÅŸtir. Biz daha önce ErdoÄŸan nerede miting yaparsa orada olacağımızı, aynısıyla cevap vereceÄŸimizi ve karşı duracağımızı söylemiÅŸtik. Meydanın boÅŸ olmadığını kararlılıkla vurgulamıştık. ErdoÄŸan’ın kanunsuz, hukuksuz ve despot uygulamalarını yanına bırakmayacağımızı Türkiye’nin iflasına sessiz kalamayacağımızı ilan etmiÅŸtik. Bu itibarla madem ErdoÄŸan, buraya kadar gelip AKP lehine kule nöbetçiliÄŸini, ileri karakol vazifesini cumhurbaÅŸkanlığı makamına yakıştırmıştır, bize düÅŸen de buna cevap vermektir."
 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.