Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Kılıçdaroğlu, Murat Karayalçın`ı İkna Etti

Kılıçdaroğlu, Murat Karayalçın`ı İstanbul il Başkanlığı için İkna Etti



2015 seçimleri için çalışmalarını sürdüren CHP Lideri KılıçdaroÄŸlu, Ä°stanbul il baÅŸkanlığı için Karayalçın`ı "Sana Ä°stanbul`da ihtiyacım var" diyerek ikna etti.CHP Lideri KılıçdaroÄŸlu`nun Ä°stanbul il baÅŸkanlığı için SHP`nin eski genel baÅŸkanı Karayalçın`ı "size Ä°stanbul`da ihtiyacım var" diyerek ikna ettiÄŸi öÄŸrenildi. OlaÄŸanüstü kongrede Parti Meclisi`ne aday olmayan Karayalçın`ın normalde genel seçimlerde milletvekili adayı olmayı düÅŸündüÄŸü, ancak KılıçdaroÄŸlu`nun ricası üzerine il baÅŸkanlığı teklifini kabul ettiÄŸi öÄŸrenildi.

 

2015 KILIÇDARO?LU`NUN `KADER SEÇÄ°MÄ°`

Hesaplarını 2015 seçimlerinde milletvekilliÄŸi adaylığı için yapan Karayalçın`ın KılıçdaroÄŸlu`nun ricasını geri çevirmediÄŸi, teklifi kabul ettiÄŸi bildirildi. 2015 seçimlerini partisi açısından "kader seçimi" olarak gören KılıçdaroÄŸlu, parti örgütlerinde de sürpriz atamalara hazırlanıyor. KılıçdaroÄŸlu`nun özellikle Ä°stanbul`da seçime giderken belli bir ekibin ismi olmayan ve tüm kesimleri temsil edecek bir yönetim yapısı arayışı içinde olduÄŸu belirtiliyor. KılıçdaroÄŸlu bu amaçla Karayalçın`ı bizzat kendisi arayarak "size ihtiyacım var" dedi.

SARIGÜL`E YAKIN OLMASIN DÄ°YE..

Cumhuriyet`te yer alan habere göre, mevcut Ä°l BaÅŸkanı OÄŸuz Kaan Salıcı`nın eski ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül`e yakın bir isim olması nedeniyle KılıçdaroÄŸlu`nun Karayalçın formülünü geliÅŸtirdiÄŸi öÄŸrenildi.

`ABÄ°` FORMÜLÜ

Parti içindeki çeÅŸitli muhalif kanatların üstünde olabilecek "abi" formülünü devreye sokma kararı aldığı belirtiliyor. Bu nedenle de Karayalçın`a öneri götürdüÄŸüne dikkat çekiliyor. Kısa süre önce Karayalçın`la görüÅŸen KılıçdaroÄŸlu`nun "Önümüzdeki seçimler çok önemli. Partimizin seçimlerden güçlü olarak çıkması gerekiyor. Bu nedenle size Ä°stanbul`da ihtiyacım var" önerisi götürdüÄŸü öÄŸrenildi. 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmayı planlayan Karayalçın`ın bir süre düÅŸündükten sonra parti geleneklerinin gereÄŸi olarak öneriyi kabul ettiÄŸi belirtildi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.