Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

KONGREYE DAMGA VURAN O TARTIÅžMA

AK Parti Pazar İlçe Kongresine, başkan adayı İlhami Günaydın ile eski Bakan Hayati Yazıcı?nın ?siyaseti zenginler mi yapacak?? tartışması damga vurdu.



PAZAR53
ÖZEL HABER - AK Parti Rize Pazar Ä°lçe Kongresine, baÅŸkan adayı Ä°lhami Günaydın ile eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın ‘siyaseti zenginler mi yapacak?’ tartışması damga vurdu.

3 adayın yarıştığı Pazar 5. OlaÄŸan Kongresinde konuÅŸan eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, kürsüden “TeÅŸkilatlarımızda, özellikle baÅŸkanlık statüsünde görev alacak olan arkadaÅŸlarımız, mutlaka ekonomik özgürlüÄŸe sahip kiÅŸilerden olması gerekiyor. KiÅŸinin ekonomik özgürlüÄŸü yoksa geçim onun için bir zorluksa o insanın AK Parti’de baÅŸkanlık düzeyinde yeterli performansı göstermesi mümkün deÄŸildir.” ifadelerini kullandı.

ilhamigunaydin1.jpg

Yazıcı’nın ardından kürsüye gelen baÅŸkan adaylarından Ä°lhami Günaydın, yaptığı konuÅŸmada, “Bakanım az önce kürsüde bir ÅŸey ifade ettiniz. Gerçekten o ifadenize ben üzüldüm. Yani bu davanın içerisinde görev alan arkadaÅŸların, özellikle baÅŸkan sıfatı taşıyacak olan insanların yani zenginlerden olması gibi bir ifade kullandınız. Biz, mütevazi yaÅŸayan insanlarız. Kimseye el açıp bir ÅŸey istemiyoruz. Zenginlerin yönettiÄŸi bir Türkiye’yi baÅŸbakanımız döneminde varoÅŸlardan oy alarak geldi. Kendisi de çok zengin, holding sahibi deÄŸildi. Bugün CumhurbaÅŸkanı oldu. Biz geldiÄŸimiz zaman ülkeyi sermaye grupları, holdingler, TUSÄ°AD yönetiyordu. Bunları aÅŸarak gelindi iktidara. Prim vererek deÄŸil. Hangi ilçe baÅŸkanı, belediye baÅŸkanı cebinden para harcayarak yatırım yapmıştır? Önemli olan beyindir bizde de bu vardır. Parasıyla yatırım mı yapacak da parası varsa siyaset yapsın, parası yoksa yapmasın mantığı son derece yanlıştır.” dedi.

hayatiyazici.20141121125526.jpg

Günaydın’ın konuÅŸması salondan büyük alkış alırken bu sözler üzerine Hayati Yazıcı, cevap hakkı doÄŸduÄŸu gerekçesiyle yeniden kürsüye çıktı. “Aziz kardeÅŸim Ä°lhami. ben çok dikkatli konuÅŸan birisiyim. SöylediÄŸim her sözü bilerek söylerim, anlamını bilirim.” diyen Yazıcı’ya salondan itirazlar yükseldi. “Bir dakika dinleyin beni. KonuÅŸurken bile karışmadım” diyen Yazıcı, sözlerini ÅŸöyle devam ettirdi: “Ben, yönetim kurulu baÅŸkanları zenginlerden oluÅŸacak demedim, demem. Böyle bir söylem olursa senden önce ben karşı çıkarım. Benim söylediÄŸim ÅŸu. Yönetim mevkiinde olan kiÅŸi zamanının büyük çoÄŸunluÄŸunu yönetici olduÄŸu mevkide geçirmek zorunda. Dolayısıyla o kiÅŸinin geçim sıkıntısı olmayacak. Zengin olacak demedim. Ayrı bir ÅŸey o. Zengin, beyni zengin olacak, ufku, anlayışı zengin olacak. Bunları isteriz” (Kaynak: Pazar53.com)

video1.png

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.