Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Ahmet Davutoğlu: Millete özür borcunuz var

Başbakan Davutoğlu, kongredeki konuşmasında Kılıçdaroğlu'na yüklendi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu AÄŸrı'da AK Parti Patnos Ä°lçe Kongresi'nde partililere seslendi. AÄŸrı Patnos'da ilçe kongresine katılan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu 6-7 Ekim olaylarını deÄŸerlendirerek çözüm sürecinin kararlıklıkla devam edeceÄŸini söyledi. 

Ä°ÅŸte o konuÅŸmadan satır baÅŸları 

Sizleri beklettiÄŸimiz için hakkınızı helal edin. Bugün çok yoÄŸun bir programımız vardı. Kongre takvimim üzerinde çalışırken mutlaka Patnos demiÅŸtik. Patnos Alparslan'ın Malzagirt'e ayak bastığı kapıdır. Selam olsun Alparslana. Patnos her zaman bize destek verdi.Sizlere teÅŸekkür etmeye geldim. Her bir Patnosluya teÅŸekkür ediyorum. 

"KARDEÅž ARASINA FÄ°TNE SOKMAYA ÇALIÅžIYORLAR" 

Siyasi hareketler vardır inÅŸa ederler, haraketler vardır sadece yıkarlar. Biz inÅŸa ediyoruz. Çözüm sürecini sürdürmeye kararlıyız. 6-7 Ekim olayları çözüm sürecine darbe vurmak için yapıldı. Bizler kadreÅŸler arasındaki fitneyi ortadan kaldırmaya çalışırken birileri de kardeÅŸler arasına fitne sokmaya çalışıyor. Dün biz Erbil'deydik. Orada Kürt,Türk kardeÅŸlerimizle görüÅŸtük. Hepsinin size selamlarını getirdim. 

"HDP'NÄ°N BÄ°R ÖZÜR BORCU VAR" 

6-7 Ekim olaylarından sonra milletimize ÅŸunu söyledik. Biz yangın yerlerinde gül yetiÅŸtireceÄŸiz. Onlar yıkmaya çalışırken biz inadına inÅŸa edeceÄŸiz. Biz inadına bu topraklarda muhabbeti daim kılacağız. Söz vermiÅŸtik Patnos'a yıkılan yakılan yerleri yeniden yapmaya. Bugün buraya bütün vatandaÅŸlarımızın hasarlarını karşılamış olarak geliyoruz. Patnos'a bugün yeni bir belediye binası yapımı için parayı transfer ettik. Yakılan yıkılan her yeri inÅŸa edeceÄŸiz. Buradan HDP'ye sesleniyorum. Çözüm sürecinde samimiyseniz 6-7 Ekim olayları için bir özür borcunuz var. Bir daha kimseyi sokaÄŸa dökmeyin, ÅŸiddete davet etmeyin. 

"BURADAN MEYDAN OKUYORUM" 

15'i aÅŸkın vilayeti dolaÅŸtım. Her yerde AK Parti bayrağı dalgalanıyordu. Burada MHP yok, CHP yok. Ä°çanadolu'da HDP yok CHP yok ama her yerde AK Parti bayrağı dalgalanıyor. 6-7 Ekim olaylarında buralarda sadece biz siyaset yaparız demey çalıştılar. biz de buradan meydan okuyoruz Türkiye'nin her karış toprağında AK Parti bayrağı ve al bayrağımız dalgalanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.