Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Vali Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, DİSK Başkanı Beko ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yaptı.



Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamaları konusunda Yenikapı dışında bir alternatifin söz konusu olmadığını belirterek, "Yenikapı dışında bir talep olursa vereceÄŸim cevap olumlu olmayacaktır" dedi.

 

Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sendika temsilcileri ile 1 Mayıs kutlamaları konusunda yaptığı görüÅŸme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Henüz ValiliÄŸe 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili resmi bir müracaat yapılmadığını söyleyen Mutlu, “Bir resim müracaat olmadığı için resim olarak bir cevap söz konusu olmamıştır. Bugün yaptığımız görüÅŸmelerde karşılıklı olarak tutum ve düÅŸüncelerimizi gerekçeleriyle paylaÅŸtık. Bu çerçevede Taksim’de bu mitingi yapma yönündeki arzularını, Taksim’in iÅŸçilerimiz için çok önemli bir meydan olduÄŸunu söylediler. Ben de kendilerine buna katıldığımı belirttim çünkü 1977 1 Mayıs’ında hayatını kaybeden iÅŸçiler bu ülkenin yurttaÅŸlarıdır. Bu acılı günün hepimizin ortak acısı olduÄŸunu belirttim. Bu çerçevede Taksim’de Atatürk anıtında ilgililerin katılımıyla bir çelenk sunma merasimi ve çelen konulmasının da çok anlamlı olduÄŸunu ifade ettim. Kazancı yokuÅŸunda hayatını kaybeden deÄŸerli iÅŸçilerimizi anılması noktasında da bir seremoni düzenlenmesi gerektiÄŸini belirttim. Taksim meydanı iÅŸçilerimizin hem çelenk sunma hem de kazancı yokuÅŸunda iÅŸçilerimi anma noktasında açık olduÄŸunu belirttik” dedi.

 

Ä°STANBUL'DA YENÄ° BÄ°R DÖNEM BAÅžLATILDI

 

Taksim meydanında miting yapılması konusundaki görüÅŸünü de açıklayan Vali Mutlu, “Bu konu ile ilgili artık Ä°stanbul’da yeni bir dönemin baÅŸlatılmış olduÄŸunu ve bu çerçevede sosyal hayatı ve kamu düzenini daha iyi yönetebilme amacıyla Avrupa yakasında Yenikapı, Anadolu yakasında Maltepe’deki miting alanların bu tür talepler için ilgililerin emrinde olduÄŸunu belirttim. Bu nedenle geçen yıl KazlıçeÅŸme için yaptığımız öneriyi bu yıl Yenikapı için teklif ettik. Yenikapı’da yapılacak böyle bir mitingin ÅŸehrin her bakımdan daha düzenli daha tertipli bir organizasyona ev sahipliÄŸini yapacağını vurguladım. Gerek Taksim, gerek Kadıköy’de bütün gün süren mitinglerin sosyal yaÅŸamı olumsuz etkileyebileceÄŸini belirttim. Bundan sonra ÅŸehrimizde daha düzenli bir yaklaşım belirlediÄŸimizi ve bunun arkasında durduÄŸumuzu ama bu duruÅŸun kutlama engellemeye amaçlayan bir niyet taşımadığını paylaÅŸtım. Ä°ÅŸçi kardeÅŸlerimizin bu alana taşınması noktasında kendilerine desteÄŸe hazır olduÄŸumuzu ifade ettim. Ancak bu konu ile ilgili düzenlemeyi yapmak isteyen komitenin Taksim konusunda bir ısrarı olduÄŸunu biliyoruz. Kendilerine Taksim’in iÅŸçilerimize kapalı olmadığını, ifade hakkının kullanılması noktasına Ä°stanbul’un uygun meydanlarının kendilerinin emirlerinde olduÄŸunu söyledim” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

YENÄ°KAPI DIÅžINDA ALTERNATÄ°F OLMAYACAK

 

Vali Mutlu, sendika temsilcileri ile görüÅŸmelerinin devam edip etmeyeceÄŸinin sorulması üzerine ÅŸunları söyledi:

 

“Geçen yıl da bu tür giriÅŸimlerimizi 3 kez yapmıştık. Geçen yıl da kendileri benden özellikle ricacı oldukları için bu konuda ben de duygularına yakınlık gösterdim. Kendilerini bu süreçte ikna etmeye çalıştım. Geçen yıl Taksim’de kazı çalışmaları vardı. Netice itibariyle tatsız da bir takım olayların yaÅŸandığı 1 Mayıs’ı hatırlıyoruz. Bu yıl böyle bir görüntünün yaÅŸanmaması dileÄŸimizdir. Bu yıl kendilerinin de gerekli tedbirleri erkenden alabilmesi için çok açık ve net ÅŸekilde Yenikapı ile ilgili mesajımızı ilettim. Bize resmi bir müracaat olursa kendilerine cevabımızı ileteceÄŸimi söyledim. Yenikapı dışında ÅŸu anda herhangi bir alternatif söz konusu olmayacaktır. Maltepe’deki miting alanının bitiÅŸiyle Kadıköy’ün de miting alanı olarak kullanılması söz konusu olmayacaktır. Yenikapı dışında bir talep olursa vereceÄŸim cevap olumlu olmayacaktır.”

 

SA? DUYUNUN HAKÄ°M OLMASINI DÄ°LERÄ°M

 

Vali Mutlu Taksim konusunda sendikaların ısrarcı olmaları durumunda yaÅŸanabileceklerin sorulması üzerine ise, “Bunu arzu etmiyoruz. SaÄŸ duyunun her zaman hakim olmasın dilerim. Devlet elbette ki almış olduÄŸu kararları uygulamakla mükelleftir. Ben Türkiye Cumhuriyeti Valisi olarak bu ülkede alınmış kararları uygulamakla mükellefim. Emniyet teÅŸkilatımız bu konuda üzerine düÅŸen görevi yerine getirmekle mükellef. ArkadaÅŸlarımız bununla ilgili elbette çalışacaklardır. YaÅŸanabilecek olumsuzlukları en doÄŸru ÅŸekilde yönetebilmek, bir güvenlik mekanizmasını çalıştırmak adına 1 Mayıs’ı takip etmiÅŸ olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Gezi parkı konusunda bir hassasiyetlerinin bulunmadığını belirten Vali Mutlu, “Devletin güvenlik güçlerinin karşısına çıkmak isteyecek her türlü yapıyla mücadele etmek de görevimizdir. Bu görevimizi de önemsiyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.