Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Ve YSK, CHP'nin Ankara itirazını reddetti!

Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin Ankara seçimleri ile ilgili yaptığı itirazı reddetti.



Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin Ankara seçimleri ile ilgili yaptığı itirazı reddetti.Karar oybirliÄŸiyle alındı. CHP birden fazla baÅŸlıkla YSK’ya itiraz etmiÅŸti. CHP öncelikli olarak birleÅŸtirme tutanaklarının incelenmesini, ayrıca 25 ilçede sandıkların sayılması ve bunun yanında da Ankara’da seçimlerin iptal edilmesi istenmiÅŸti. CHP'nin Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Mansur YavaÅŸ, YSK’ya 15 sayfalık bir dosya sunmuÅŸtu. 

YAVAÅž, ''ANAYASA MAHKEMESÄ°'NE GÄ°DERÄ°M..." DEMÄ°ÅžTÄ°
CHP'nin Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Mansur YavaÅŸ, YSK'nın seçimlerin yenilenmesi baÅŸvurusuna olumsuz yanıt vermesi halinde, hukuksal mücadelesini sürdüreceÄŸini açıklamıştı. 

Anayasa Mahkemesi, oradan da beklediÄŸi yanıtı alamazsa Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesi'ne gideceÄŸini açıklayan YavaÅŸ, "Her bir oyun peÅŸindeyiz, YSK'nın talebimizi reddetmesi halinde Anayasa Mahkemesi ve Ä°nsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceÄŸiz" ifadesini kullanmıştı. 

YSK KARARLARI ANAYASA MAHKEMESÄ°'NE GÖTÜRÜLEBÄ°LÄ°R MÄ°?
YavaÅŸ'ın "Gerekirse Anayasa Mahkemesi'ne giderim" açıklaması yeni bir hukuksal tartışmayı da baÅŸlattı. 

CHP'li hukukçular, YSK kararları konusunda Anayasa Mahkemesi'ne "bireysel baÅŸvuru hakkının mümkün olabileceÄŸini" savunurken, Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, böyle bir sürecin hukuksal olarak mümkün olmadığını söyledi.
BozdaÄŸ, "YSK kararlarına karşı Anayasa Mahkemesi'ne gidilemez. AYM'nin bu konuda takdir hakkı yoktur. Yasa açık kapı bırakmıyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.