Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Yargı depremi dış basında geniş yer buldu!

Türkiye'de 20 savcının görev yerlerinin değiştirilmesi, dış basında geniş yer aldı.



ABD basını 17 Ocak operasyonuyla görev yerleri deÄŸiÅŸtirilen savcıların haberini sayfalarına ÅŸöyle yansıttı: WALL STREET JOURNAL: 20 yüksek rütbeli savcının görev yerlerinin deÄŸiÅŸtirilmesinin BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın siyasi güç mücadelesinde galip geldiÄŸinin yeni bir iÅŸareti olduÄŸunu yazdı.

PerÅŸembe günü meydana gelen geliÅŸmenin ErdoÄŸan'ın bir ay önce baÅŸlayan yolsuzluk operasyonuna karşı son yanıtı olduÄŸu belirtilen yazıda, etkileri aylar sürmesi beklenen rüÅŸvet skandalının bazı gözlemcilere göre seçimleri riske attığı nedeniyle ErdoÄŸan'a zarar verdiÄŸini, Türkiye'nin AB'ye giriÅŸ sürecine riske soktuÄŸunu ve Washington ile iliÅŸkileri etkilediÄŸini aktardı.

NEW YORK TIMES: Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun BaÅŸbakan'ın yakınlarına hedefleyen yolsuzluk soruÅŸturması üzerinde çalışan 20 savcının görev yerlerinin deÄŸiÅŸtirdiÄŸini yazdı.

Görev yeri deÄŸiÅŸtirilenler arasında soruÅŸturmayı yürüten Ä°stanbul BaÅŸsavcısının da bulunduÄŸunu aktaran gazete, ErdoÄŸan'ın iktidara gelmesinden bu yana en büyük tehlike ile yüzleÅŸtiÄŸi yorumunu yaptı.

Bu geliÅŸmenin ErdoÄŸan'ın soruÅŸturmayı bastırmak için yaptığı en son adım olduÄŸunu vurgulayan gazete, BaÅŸbakan'ın soruÅŸturmayı hem kendisine hem de partisine yönelik bir komplo olarak deÄŸerlendirdiÄŸini ekledi.

WASHINGTON POST: Washington Post gazetesi ise BaÅŸbakan'a yakın isimleri hedefleyen soruÅŸturmayı yürüten savcıların bir kısmının görev yerlerinin deÄŸiÅŸtirildiÄŸini ve aralarında yolsuzluk soruÅŸturmasını yürüten Ä°stanbul BaÅŸsavcısının da bulunduÄŸunu yazdı.
Hükümetin iktidara geldiÄŸi son 10 yıl içinde en kötü krizle karşılaÅŸtığına vurgu yapan Washington Post, hükümetin yüzlerce emniyet görevlisini de kilit noktalardaki görevlerinden uzaklaÅŸtırdığını ekledi.


VATAN

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.