Sosyal Medya

Mustafa Sarıgül'den Tekin'e CHP kulisleri!

CHP, İstanbul için adayını henüz belirlemedi. İşte kulislerde konuşulan sırlar!



CHP'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Aday Adayı olması beklenen Mustafa Sarıgül, 11 Aralık'ta arenaya çıkacak. Sarıgül, CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanlığı'nın Levent'teki yeni binasının açılış töreninde aday adaylığını duyuracak. Levent'te beÅŸ katlı yeni binaya taşınan CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanlığı'nın açılış törenine Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun katılması da bekleniyor. CHP'nin yerel seçimlerdeki reklam ve tanıtım kampanyalarını ise Necati Özkan'ın ÅŸirketinin yapacağı belirtiliyor. Özkan, 2009 yılında ''Organize Dürüstlük'' temalı kampanyayı yürütmüÅŸ, KılıçdaroÄŸlu'nun adaylık sürecindeki iletiÅŸim stratejisini oluÅŸturmuÅŸtu. ATAKLI VE TEKÄ°N BÄ°RLÄ°KTE

Öte yandan, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Aday Adaylığını cumartesi günü açıklayacak olan Gazeteci Can Ataklı da son hazırlıklarını yapıyor. Ataklı, cumartesi günü saat 13.00'te BeÅŸiktaÅŸ Meydanı'nda adaylığını Ä°stanbul halkına ilan edecek.Can Ataklı'nın basın açıklamasına, rakibi Gürsel Tekinde katılarak destek verecek. Bugün telefonda görüÅŸenTekin ve Ataklı, yarın BeÅŸiktaÅŸ Meydanı'nda basının önüne birlikte çıkacak. Tekin, Can Ataklı'ya baÅŸarı dileyecek.

ANTALYA Ä°ÇÄ°N YENÄ° BÄ°R Ä°SÄ°M

CHP'nin büyükÅŸehir belediye baÅŸkan adaylarını belirleme süreci devam ederken, Antalya için yeni bir isim gündeme geldi. 2009 yerel seçimlerinde AKP'li ''Menderes Türel'i yıkan adam'' olarak tarihe geçen Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın ismi de büyükÅŸehir adayları arasında geçmeye baÅŸladı.

AYDINLILAR YOLLARA DÜÅžECEK

CHP'nin aday belirlemede sıkıntı yaÅŸadığı illerden biri de Aydın... Belediyesi CHP'de olan Aydın'ın KuÅŸadası ilçesinde eÄŸilim yoklaması yapılmaması partilileri hareketlendirdi. Bir grup partili, pazartesi günü yaklaşık 100 otobüsleAnkara'ya gitmeye hazırlanıyor. KuÅŸadası'nda eÄŸilim yoklaması yapılmasını isteyecek olan partililer, KılıçdaroÄŸlu ile de görüÅŸmeye çalışacak.

CHP Aydın Ä°l BaÅŸkanı Barkın Kalınomuz'un da aralarında olduÄŸu yüzlerce partili, "KuÅŸadası'nda eÄŸilim yoklaması yapılsın'' diyecek. CHP'lileri yollara düÅŸüren temel etken ise Belediye BaÅŸkanı Aydın ÇerçioÄŸlu'nun KuÅŸadası'ndaÖzer Kayalı'yı destekliyor olması... Partililer, ÇerçioÄŸlu'nun isteÄŸinin gerçekleÅŸmesi yerine, sandık konulması ve sandıktan çıkacak ismin aday yapılmasını talep ediyor.

CEMÄ°L EKŞİ ADAYLI?INI AÇIKLIYOR

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal kılıçdaroÄŸlu'nun isteÄŸi üzerine belediye baÅŸkan aday adaylığı için baÅŸvuran Tuzlalı Cemil EkÅŸi, bu akÅŸam kokteyl düzenliyor. EkÅŸi, kokteylde Tuzla Belediye BaÅŸkan Aday Adayı olduÄŸunu açıklayacak.

1 ARALIK'TA E?Ä°LÄ°M YOKLAMASI

Öte yandan, CHP Ä°stanbul'da 1 Aralık günü 17 ilçede eÄŸilim yoklaması yapılacak. Ä°lçelerde öne çıkan isimler, daha sonra anketlerle halka sorulacak. Beykoz'da Necmi Hayal, Hızır Yılmaz ve Kenan Öner'in öne çıktığı görülüyor. Sancaktepe'de ise Özgen Nama ile Fikret Åžahin'in çekiÅŸeceÄŸi görülüyor. Beylikdüzü'nde ise yarışın Seyfettin BaÅŸkan ile Ekrem Ä°mamoÄŸlu arasında geçmesi bekleniyor. Ali Karatepe de yarışın favori isimleri arasına girmeye çalışıyor.

ÇANKAYA'DA SÜRPRÄ°Z BÄ°R Ä°SÄ°M

Otuza yakın belediye baÅŸkan adayının olduÄŸu Ankara'nın Çankaya ilçesinde, adaylar arasında Sema Aksoy'un ismi de telaffuz edilmeye baÅŸlandı.KılıçdaroÄŸlu'nun yakın çevresine Ankara Barosu BaÅŸkanı Aksoy'u sorduÄŸu ve adaylığa iliÅŸkinfikir alışveriÅŸinde bulunduÄŸu ifade ediliyor.

GERÇEKGÜNDEM  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.