Sosyal Medya

Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış var

Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış bekleniyor. İşte yağış beklenen iller...



Yurdun önemli bir bölümünde yağış bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doÄŸusu, Kuzey Ege, Ä°ç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, DoÄŸu Karadeniz kıyıları, Ä°zmir, Aydın, Artvin, Balıkesir ile Çanakkale'nin doÄŸu ilçelerinde saÄŸanak yağış bekleniyor. Yetkililerin ani su baskınlara karşı dikkatli olması istendi. Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü'nce yapılan son deÄŸerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve doÄŸusu, Kuzey Ege, Ä°ç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, DoÄŸu Karadeniz kıyıları, Ä°zmir, Aydın, Artvin, Balıkesir ile Çanakkale'nin doÄŸu ilçelerinin saÄŸanak ve yer yer gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların, Samsun ve Ordu ile zamanla Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir deÄŸiÅŸiklik beklenmezken, mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoÄŸu, Akdeniz kıyıları ile GüneydoÄŸu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-70 km/s) zamanla Ä°ç Anadolu'nun batısı, Ä°ç Ege ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) esmesi tahmin ediliyor.

-KUVVETLÄ° YA?IÅž UYARISI-

Yağışların, Samsun ve Ordu ile zamanla Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaÅŸların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

-KUVVETLÄ° RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın, Marmara ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden kuvvetli (40-70 km/s) olarak esmesi beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaÅŸların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiÄŸi ifade edildi.

-BAZI Ä°LLERDE HAVA DURUMU-

Ä°STANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akÅŸam saatlerine kadar aralıklı saÄŸanak yer yer gök gürültülü saÄŸanak yağışlı.(32)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öÄŸle saatlerinden sonra kuzey ve batı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı.(30)

Ä°ZMÄ°R: Parçalı bulutlu, öÄŸle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı.(34)

ADANA: Az bulutlu ve açık.(37)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(39)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların, yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. (29)

VAN: Az bulutlu ve açık.(28)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(30)

DÄ°YARBAKIR: Açık.(39)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Ä°stanbul, Kırklareli ve Kocaeli ile zamanla bölgenin kuzey ve doÄŸusu, Balıkesir ile Çanakkale'nin doÄŸu ilçelerinin saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı bulutlu, öÄŸle saatlerinden sonra Kuzey Ege ile Ä°zmir ve Aydın çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. Rüzgar, Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esecek.

AKDENÄ°Z: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimler parçalı bulutlu.

Ä°Ç ANADOLU: Parçalı zamanla kuzey kesimleri çok bulutlu, öÄŸle saatlerinden sonra Çankırı ve EskiÅŸehir ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Rüzgar, öÄŸle saatlerinden sonra bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esecek.

BATI KARADENÄ°Z: Parçalı ve çok bulutlu, öÄŸle saatlerinden sonra iç kesimleri ile Düzce çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçmesi öngörülüyor.

ORTA VE DO?U KARADENÄ°Z: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kıyıları ile Amasya, Tokat, Çorum ve Artvin çevrelerinin saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların, Samsun ve Ordu ile zamanla Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması, rüzgarın ise akÅŸam saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi tamhin ediliyor.

DO?U ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoÄŸu kesimlerinin parçalı bulutlu ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

GÜNEYDO?U ANADOLU: Açık geçmesi öngörülüyor.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.