Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Numan Kurtulmuş AK Parti'ye geçecek

HAS Parti'nin kurucusu Numan Kurtulmuş, AK Parti saflarına katılacak



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan ile HAS Parti Genel BaÅŸkanı Numan KurtulmuÅŸ arasında beklenen zirve dün gerçekleÅŸti.

ErdoÄŸan, HAS Parti'nin AK Parti'ye iltihak etmesini talep etti. KurtulmuÅŸ, teklifin parti yönetim kurullarında görüÅŸülerek karara baÄŸlanacağını aktardı. Pazartesi günkü AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısından sonra kesin karar çıkacak.

KURTULMUÅž'A YÖNETÄ°MDE GÖREV

BaÅŸbakanlık Resmi Konutu'nda 1 saat 15 dakika süren görüÅŸmede AK Parti ile HAS Parti'nin bütünleÅŸmesi masaya yatırıldı.

Partilerin birleÅŸmesiyle KurtulmuÅŸ'un siyasetteki yerine iliÅŸkin merak edilen nokta da konuÅŸuldu. ErdoÄŸan'ın AK Parti saflarına katmayı planladığı KurtulmuÅŸ'a, 30 Eylül'de yapılacak 4. OlaÄŸan Büyük Kongre sonrasında parti kurullarında önemli görevler vereceÄŸi öÄŸrenildi. KurtulmuÅŸ'un Genel BaÅŸkan Yardımcısı olarak da AK Parti'ye girebileceÄŸi öne sürüldü.

BEKARO?LU: KURTULMUÅž'LA VEDALAÅžTIM

Yeni Türkiye'nin inÅŸası için birleÅŸmeye sıcak bakan KurtulmuÅŸ'a ilk tepki partisinin Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Mehmet BekaroÄŸlu'ndan geldi.

BekaroÄŸlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Konu ile ilgili duruÅŸumu aslında herkes biliyor ama bir cümle ile kapatayım. Numan Bey'e yanlış yaptığını, bu iÅŸin doÄŸru olmadığını söyledim. Kendisi ile kiÅŸisel olarak vedalaÅŸtım" dedi. GörüÅŸme ile ilgili fikirlerini bugün Zeki Kılıçaslan ile birlikte düzenleyeceÄŸi basın toplantısında açıklayacağını kaydeden BekaroÄŸlu, “O kadar önemli ÅŸeyler söyledik ki, deÄŸil BekaroÄŸlu ve KurtulmuÅŸ, imzalayanların tamamı gitse bu sözler kalacaktır” ifadesini kullandı.

MALKOÇ: DA?ILMA OLMAZ

HAS Parti’nin önde gelen isimleri BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın birleÅŸme davetini deÄŸerlendirdi. Davetin uzun uzadıya tartışılması gerektiÄŸini belirten HAS Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Åžeref Malkoç birleÅŸme olduÄŸunda HAS Parti'nin dağılması gibi bir durumun olmayacağını söyledi.

Malkoç: "Åžu an bir ÅŸey söylemek için erken. BirleÅŸme söz konusu olursa kimsenin aklına HAS Parti dağılır gibi bir düÅŸünce gelmesin. Bu tarz tartışmalar asılsızdır" dedi. Bir diÄŸer genel baÅŸkan yardımcısı Ahmet Demircan da "Davetin içeriÄŸini ve niteliklerini iyi görmek ve deÄŸerlendirmek lazım. Sayın BaÅŸbakan bu davetteki amacını mutlaka açıklayacaktır. Biz de detaylı bir ÅŸekilde görüÅŸeceÄŸiz ve ÅŸeffaf bir ÅŸekilde kamuoyu ile paylaÅŸacağız. BirleÅŸme olursa HAS Parti dağılır mı düÅŸüncesi, kurulların vereceÄŸi karar baÄŸlıdır" diye konuÅŸtu.**SOYLU:

NEZAKETLÄ° BÄ°R DURUÅž OLUÅžMUÅž

Kendisinin de adının geçtiÄŸi geliÅŸmeleri deÄŸerlendiren Süleyman Soylu, "Bizimle alakalı AK Parti'de nezahatli ve nezaketli bir durum oluÅŸmuÅŸ. Somut bir geliÅŸme olmadan ilk günkü açıklamamın kamuoyunca aynen okunmasını istiyorum. SessizliÄŸimi korumaya devam edeceÄŸim" dedi.

SEÇMEN TABANI AYNI

KurtulmuÅŸ ile ErdoÄŸan'ın görüÅŸmesinin ardından çıkan iltihak etme kararı siyasette önemli deÄŸiÅŸikliklere gebe. Parti çevrelerinden alınan bilgilere göre; ErdoÄŸan bu hamleyi, Saadet Partisi'nde kendisine yer bulamayan KurtulmuÅŸ'un HAS Parti'sinin aynı seçmen tabanına hitap etmesi sebebiyle yaptı. Anavatan, Demokrat Parti gibi merkez saÄŸdaki önemli partilerin kaybolduÄŸu ortamda, alternatif arayan seçmenin bundan sonraki yerel ve genel seçimlerde yine AK Parti'ye yönelmesi amaçlandı. ErdoÄŸan, söz konusu adımı son kez Genel BaÅŸkanlık koltuÄŸuna oturacağı AK Parti OlaÄŸan Kongresi öncesinde attı. 3 dönem ÅŸartı sebebiyle AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcılarının Zelkif Kazdal hariç hepsinin siyasete ara vereceÄŸi 30 Eylül 2012'deki kongrede, KurtulmuÅŸ ve beraberinde getireceÄŸi isimlere AK Parti içinde önemli görevler verileceÄŸi konuÅŸuluyor

KurtulmuÅŸ'tan sonra Demokrat Parti eski Genel BaÅŸkanı Süleyman Soylu ile BBP eski BaÅŸkanı Yalçın Topçu'nun da AK Parti'ye geçeceÄŸi öne sürülüyor.

ARINÇ, BABACAN, ERDEM KÄ°LÄ°T ROL OYNAYACAK

Siyaset çevreleri, KurtulmuÅŸ'un ErdoÄŸan sonrası AK Parti'nin başına gelebilmesinin Bülent Arınç, Ali Babacan, Ekrem Erdem gibi isimlerin siyasetten çekilmesiyle mümkün olabileceÄŸi görüÅŸünde hemfikir. AK Parti'nin kuruluÅŸunda ErdoÄŸan ile imzası bulunan isimler dururken KurtulmuÅŸ'a Genel BaÅŸkanlık koltuÄŸunun devrine teÅŸkilatın müsaade etmeyeceÄŸi de konuÅŸuluyor. Asıl kavganın 2014 yılında ErdoÄŸan sonrasında yaÅŸanacağı iddia ediliyor.

KABÄ°NENÄ°N A?IR TOPLARI GÄ°DÄ°YOR

Kabineyi oluÅŸturan isimlerin büyük kısmı 3. dönemini yaşıyor. ErdoÄŸan'la birlikte 17 isim, son kez parlamentoda. Tüzük gereÄŸi siyasete ara vermek zorunda kalan kabine üyeleri ÅŸunlar: Bülent Arınç, Ali Babacan, Bekir BozdaÄŸ, BeÅŸir Atalay, Sadullah Ergin, Fatma Åžahin, Egemen Bağış, Nihat Ergün, Faruk Çelik, Taner Yıldız, Suat Kılıç, Mehdi Eker, Hayati Yazıcı, Ä°dris Naim Åžahin, Recep AkdaÄŸ, Binali Yıldırım. AK Parti GrupbaÅŸkan vekilleri ile Genel BaÅŸkan Yardımcıları da 3. dönem engeline takılıyor. Siyasete Meclis dışında devam edecek partinin önde gelen isimleri arasında Hüseyin Çelik, Ömer Çelik, Ekrem Erdem, Abdulkadir Aksu, Nükhet Hotar, Hüseyin Tanrıverdi, Bülent Gedikli, Salih Kapusuz, Haluk Ä°pek, Nurettin Canikli, Mustafa ElitaÅŸ ve AyÅŸenur Bahçekapılı var.

AK PARTÄ°: KATILIM SÜRECEK

MKYK Üyesi ve Tokat Milletvekili Åžükrü Ayalan, önümüzdeki günlerde baÅŸka katılımların da olacağını söyledi. Ayalan, "AK Parti Türkiye'nin partisidir. Bu anlamda saÄŸduyulu, Türkiye'nin demokratik, çaÄŸdaÅŸ ve ileri ülkeler arasında yerini almasını isteyen herkesin, AK Parti'ye katılacağını düÅŸünüyorum" dedi.

BUGÜN 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.