Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Yerel seçimin tarihi mi değişiyor ?

2014'te yapılacak olan yerel seçimin tarihi erkene mi çekiliyor? Kaynak : http://www.haber3.com/yerel-secimin-tarihi-mi-degisiyor--1367931h.htm#ixzz1wvuI0Atl



CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 2014'te yapılacak yerel seçimlerin 6 ay önceye alınarak 2013 sonbaharında yapılmasıyla ilgili hükümetin çabası olduÄŸunu iddia etti.

Manisa Pazarcılar Odası'nda düzenlenen toplantıda konuÅŸan Günaydın, aralarında Manisa'nın da bulunduÄŸu 13 ilin büyükÅŸehir statüsü kazanmasını öngören tasarı hakkında bilgi verdi.

Hükümetin, bu yasa tasarısını haziran ayı içerisinde TBMM'ye sevk edeceÄŸini söylediÄŸini ancak ÅŸu ana kadar böyle bir ÅŸeyin olmadığını belirten Günaydın, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bugün ayın 5'i. Meclise sevk edilmiÅŸ bir yasa tasarısı yok. Temmuz ayında Meclis tatile girecek. Anayasa'nın ilgili hükmü uyarınca, seçim çevresi deÄŸiÅŸikliklerinin ilk seçimde uygulanabilmesi için bunun seçimden en az 1 yıl evvel yasalaÅŸması gerekiyor. Yerel seçimlerin Mart 2014'de yapılması gerektiÄŸini biliyoruz. Ancak bu seçimlerin 6 ay önceye alınarak 2013 sonbaharında yapılması çabalarının olduÄŸunu biliyoruz. EÄŸer 2013 sonbaharında bu seçimi yapacaklarsa o zaman bu yasama döneminde tasarıyı TBMM'den geçirmek durumundalar."

Toplantıya, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz ile bazı belediye baÅŸkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Milliyet


Kaynak : http://www.haber3.com/yerel-secimin-tarihi-mi-degisiyor--1367931h.htm#ixzz1wvuMKJS3 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.