Sosyal Medya

POLİTİKA

Gandhi'nin Sloganı Bile Hazır

Gandhi'nin Sloganı Bile Hazır CHP`de kurultay iöncesi ibre Kılıçdaroğlu`na dönüyor. Hatta Kılıçdaroğlu'nun sloganı bile hazır. Ancak Gandhi'nin önünde aşması gereken önemli bir engel var. Devamı İçin Tıklayınız...



 

CHP tabanında ibre '?`Baykal olmazsa Kılıçdaroğlu`` formülüne dönüyor ancak en büyük engel çerkez taban...

Kılıçdaroğlu`nu destekleyenlerin sloganları da hazır: '?`KılıçDARoğlu, DAR etmeye geliyor``'¦. Ancak Önder Sav Kılıçdaroğlu`na mesafeli'¦.

CHP`de yaklaşık 10 gün sonra yapılacak kurultay için ibre Grup Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu`na dönüyor. Baykal`ın tüm baskılara rağmen kesin olarak geri dönmeyeceğini açıklaması ve kurultayda da aday gösterilmesini istemediği taktirde, tek alternatifin Kılıçdaroğlu olacağı belirtildi. Ancak Genel Sekreter Önder Sav, Kılıçdaroğlu`na mesafeli bulunuyor.

CHP tabanının büyük bölümünde de, partiyi toparlayıp, referandum ve seçim sürecinde halktan destek alabilecek ismin, Kılıçdaroğlu olduğu konusunda görüş birliği oluştu. Baykal`ın istifa ettikten 10-12 gün sonra geri dönmesinin de sıkıntı yaratacağı ve bunun iktidar tarafından '?`İstifası oyunmuş`` biçimde bir propogandaya dönüştürülebileceği hesaplanıyor.

Ancak Kılıçdaroğlu`nun adaylığı konusunda Genel merkezdeki bir grup ile, Genel Sekreter Önder Sav`ın tutumu da belirleyici olacak. Sav ve ekibinin Kılıçdaroğlu`na pek sıcak bakmadığı biliniyor. Delegeler üzerinde hakimiyeti bulunan Önder Sav, bu kurultayda '?`Ağabey`` formülünün gerçekleşmesi ve daha sonra yapılacak olağanüstü kongrede de, Baykal`ın ikna edilerek geri dönmesi taraftarı bulunuyor.

SLOGAN HAZIR

CHP örgütleri kurultaya kadar Deniz Baykal`ın kesin bir karar vereceğini hesaplıyor. Geri dönüşün sağlanamaması durumunda da Kılıçdaroğlu, hem popülaritesi hem de etkinliği dolayısıyla partiyi toparlayıcı bir isim olarak görülüyor.

Kılıçdaroğlu`na 280 delegesi bulunan İstanbul il örgütü ve Başkan Gürsel Tekin`in de destek vereceği belirtilirken, iktidara yönelik slogan da bulundu. '?`KılıçDARoğlu DAR etmeye geliyor`` biçimindeki slogan partililerde taraftar buldu.

ÇERKEZ İSYANI

CHP sözcüsü Mustafa Özyürek`in '?`Baykal`ın Genel Başkanlık için kafasındaki isim Kemal Kılıçdaroğlu`` açıklaması partide dalgalanma yarattı. Baykal`ın hemen Özyürek`i arayarak '?`Benim böyle bir beyanım olmadı. Derhal bu sözünüzü düzeltin`` dediği öğrenildi. Özyürek de bunun üzerine hem sözlü hem de yazılı bir açıklama yaparak '?`Ben Genel Başkan adaylarından birinin de Kılıçdaroğlu olabileceğini söylemek istedim`` dedi.

Kılıçdaroğlu ismi parti tabanının bir bölümünde ve halk nezdinde destek görse de CHP`nin Genel Merkez yönetimi arasında Kılıçdaroğlu`na soğuk bakan isimler bulunuyor. Özellikle parti içinde '?`Çerkezler Grubu`` olarak anılan Genel Sekreter Önder Sav, ve Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu ve bu iki isme yakın partililer, Kılıçdaroğlu`nu benimsemiyorlar.

Bugüne kadar Baykal`ın desteği ile politika yapan birçok isim, Kılıçdaroğlu`nun partide hakim güç olmasını istemiyorlar. Özyürek ise Çerkez olmasına rağmen bu grupla ortak hareket etmiyor. Kılıçdaroğlu`nun partide Genel başkan olması durumunda yönetim kademelerinde birçok isim açısından, tasfiye süreci yaşanacağı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.