Sosyal Medya

GÃœNCEL

Siz Kavga Edin Durun,Elin Oğlu Sumela İçin Çalışıyor

AB Komisyonu`nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu Üyesi Philip Claeys`in Trabzon`da Sümela manastırında ayin yapmak isteyen Hristiyanların "Burası turistik yer" diye engellenmesi sorusuyla karşılaştı.



Vekillerin Giresun Kavgası..............

 

2010 Yılı Bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi arasında ``Giresun`` tartışması yaşandı.

 

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen Bayındırlık ve Ä°skan Bakanlığının 2010 yılı bütçesi üzerinde söz alan CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi,  Bayındırlık ve Ä°skan Bakanlığının, sel felaketinin yaÅŸandığı Giresun`a, kentin Belediye BaÅŸkanlığının CHP`de olması nedeniyle yeterli yardımı yapmadığını iddia ederek, Bayındırlık ve Ä°skan Bakanı Mustafa Demir`in, bu olaya partizanca yaklaÅŸtığını öne sürdü.

 

Bunun üzerine, Giresun Belediyesi ve diğer belediyelerin hasar tespitlerinin ellerinde mevcut olduğunu kaydeden Demir, ``Hasar tespitleri Giresun`dan daha az olup, Giresun`dan daha fazla afet acil yardımı alan bir tane belediye yok`` diye konuştu.

Demir`in ``Giresun`da afet acil ödeneğini siyasi olarak kullanmamız asla söz konusu değil`` demesi üzerine, CHP`li Hamzaçebi karşı çıkarak, ``Bu konuda çok açık ve net siyaset yapıyorsunuz. Buna şu anda devam ediyorsunuz`` dedi.

 

Hamzaçebi, nüfusu 23 binden az olan 3 belediyeye 150`şer bin lira yardım yapılırken, nüfusu 100 binden fazla olan Giresun Belediyesine 200 bin lira yardım yapıldığını belirterek, ``Bu yardımlar üzerinden politika yapıyorsunuz. Oradaki insanların hayatını hiçe sayıyorsunuz. Çünkü Giresun Belediyesi, CHP`li...Size bu ithamı yöneltiyorum. Gönderdiğiniz para, Giresun Belediyesinin, İzmir ve diğer yerlerden gelen iş makinalarının mazot parasını bile karşılamaya yetmez`` diye konuştu.

 

 

 
AB Komisyonu`nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu Üyesi Philip Claeys`in Trabzon`da Sümela manastırında ayin yapmak isteyen Hristiyanların "Burası turistik yer" diye engellenmesi sorusuyla karşılaştı.

AB Komisyonu`nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türkiye`nin dini özgürlüklere saygı gösterilmesi için daha olumlu bir iklim oluşturulması ve dini cemaatler arasında diyaloğun iyileştirilmesi konusunda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini bildirdi.

 

AB Komisyonu`nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu Üyesi Philip Claeys`in Trabzon`da Sümela manastırında ayin yapmak isteyen Hristiyanların "Burası turistik yer" diye engellenmesi olayıyla ilgili yazılı soru önergesini yanıtladı.

 

Claeys önergesinde Ağustos ortalarında birkaç yüz Rum Ortodoks Hristiyanın Trabzon`daki Sümela manastırındaki ayine katılmak istediğini, ancak bunun Kilise`nin halen müze olduğu ve ibadete izin verilmediği gerekçesiyle engellendiğini belirtti. Claeys olayın "Türkiye`de Hristiyanların taciz edilmeleri konusundaki bir başka örnek" olduğunu iddia ederken "Komisyon bu olaydan haberdar mı? Eğer haberdarsanız bunu Türk Hükümeti nezdinde protesto ettiniz mi?" diye sordu.

 

Müslüman Olmayan Dini Cemaatler Ve Aleviler İçin Yasal Çerçeve Henüz Yok

 

Olli Rehn ise önergeye yanıtında, Komisyon`un Claeys`in anlattığı olaylarla ilgili bilgisi bulunmadığını belirterek, "Komisyon Türkiye`de, tüm Müslüman olmayan dini cemaatler ve Alevilerin dini törenlerini gereksiz kısıtlamalar olmadan yapabilmelerine ilişkin yasal çerçevenin henüz oluşturulmadığını değerlendirmektedir.

 

Türkiye`nin aynı zamanda uygulamada dini özgürlüklere tam saygı gösterilmesine yardımcı olacak bir iklim yaratmak ve değişik dini cemaatlerle diyalogun iyileştirilmesini hedefleyen tutarlı inisiyatifleri tatbik etmek için daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir. Türkiye genel olarak ibadet özgürlüğüne saygılıdır" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.