Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan Trabzon'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, DTP'li milletvekili hakkında fezleke hazırlanmasının, dokunulmazlıklarının kaldırılması anlamına gelmediğini söyledi.



Koruması Güngör Ataman'ın babasının cenazesine katılmak üzere Trabzon'un Şalpazarı ilçesine gelen Toptan, cenaze töreni ardından Geyikli Beldesi'ne geçti. Geyikli Belde Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen'i ziyaret eden Toptan, basın mensuplarının, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, DTP'li 9 milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlandığının sorulması üzerine, "Ayrıntısını bilmiyorum, ama dokunulmazlığın kaldırılmasına dair bir fezleke gönderilmişse, bizim usulümüz bellidir." diye konuştu.

Fezlekelerin Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu'na havale edildiğini kaydeden Toptan, "Karma komisyonu rapor hazırlıyor, ondan sonra o rapor Genel Kurulun bilgisine ve onayına sunuluyor. Genelde şu ana kadar Meclise, dönem başından beri aşağı yukarı 415 dokunulmazlığın kaldırılması fezlekesi geldi. Bunlardan hiçbirinde de dokunulmazlığın kaldırılması kararı verilmedi. Şu ana kadar ele alınanların tamamı dönem sonuna bırakıldı." dedi.

Toptan, 'DTP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili sunulan fezlekenin, Kürt sorununun çözümü noktasında olumsuz bir durum ortaya çıkarır mı ?' sorusuna da şu cevabı verdi: "Fezleke hazırlanması dokunulmazlığın kaldırılması anlamına gelmez. Şu ana kadar 23. Dönemde hiç kimsenin dokunulmazlığının kaldırılmasına dair bir raporu, komisyon kabul etmedi. Bu da o kapsamda olabilir mi, buna komisyonda karar verecek."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.