Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Vali Åžarbak'tan Basa'ya ziyaret

Rize Valisi Zekeriya Şarbak Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa'yı makamında ziyaret etti.



Rize Valisi Zekeriya Şarbak Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa'yı makamında ziyaret etti.

Belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu görüşmede Vali Şarbak Pazar belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Ahmet Basa Vali Zekeriya Şarbak'tan Eski Hükümet Konağının yıkılması için kendilerine yardımcı olmasını isteyerek şunları söyledi:
?Şehir merkezinde bulunan eski Hükümet konağı binasında hizmet gören kaymakalık ve adliye yeni yapılan hizmet binalarına taşındılar. Bu bina atıl duruma düştü. Yıkım için Pazar Belediyesine 109 milyar bedel çıkardılar. Belediyemizin zaten borcu yeterince fazla. Tüm yazışmaları tamamladık. Bu yerde yapılacak olan park ve bahçe için peyzaj çalışmalarımız bitti. Binanın yıkımı için Rize Belediyesinden makine alımı sözünü de aldık. Buna rağmen hala sonuca gidemedik. Kaldı ki bu bina çok eski tarihlerde yapıldığından ruhsatı bile yok. Biz bunu yıkardık. Fakat böyle yasal olmayan yollara başvurmadık. Sizden bu konuda bize yardımcı olmanızı istiyorum? dedi.

Image

Vali Şarbak ise ?Maalesef ülkemizde bürokrasi tam çalışmıyor. Ben hemen bu işin takipçisi olacağım. Ve bu alanın yıkıldıktan sonra Park ve Bahçe yapımına başlandığında bende gelip sizinle açılışını yapacağım.? dedi.

Şarbak, ?Genelde personel fazlalığı olan Belediyeler ve lüzumsuz harcama yapanlar borç batağından kurtulmuyor. Borçlar hizmet yapımı için oluyorsa bir şekilde makul karşılanabilir. Bunlar yapılmıyor. İsrafa dayalı çalışmalar ve şişkin personele ödenen miktarlar belediyeleri borç batağına itiyor. İyi yapılmış ve planlanmış bir çalışma ile borç asgari düzeye indirilir. O zaman hizmetler daha rahat yerine getirilir? şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.