Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Küçükali'den anlamlı ziyaret

Dumlupınar ilköğretim okuluna yerleştirilen kumbaralarda toplanan paralarla okul yapılıyor



Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, yardımlaşmanın, dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu çocuklar aracılığıyla göstermeye çalıştıklarını söyledi.

 

Genel Başkan Küçükali, Trabzon'daki Dumlupınar İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti. Tekin Küçükali, burada yaptığı konuşmada, Başak Çocuk-Kızılay Sorumluluk Projesi kapsamında ilköğretim okullarına dağıtılan kumbaralarda toplanan paralarla Türkiye'nin çeşitli illerinde okul yapılacağını belirtti. Projenin çok önemli olduğunu ifade eden Küçükali, ''Projeyle çocuklarımızı tutumlu olmaya yönlendirmeyi amaçladık. Kumbaralara harçlıklarından biriktirdikleri paraları koyuyorlar. Böylelikle yardımlaşmanın, dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu çocuklarımız aracılığıyla göstermeye çalışıyoruz'' dedi.

 

 Ä°nsanların yavaÅŸ yavaÅŸ birbirinden uzaklaÅŸmaya baÅŸladığını ifade eden Küçükali, şöyle konuÅŸtu: ''Apartmanlarla birbirimizden uzaklaşıyoruz. Asansörde rastladığımız komÅŸumuzla bile neredeyse selamlaÅŸmıyoruz. Oysa toplumların hem tasada hem de kıvançta birlikte olması gerekir. Birlik ve beraberlik içerisinde olduÄŸumuz zaman çok ciddi iÅŸler ve projeler üretebiliriz. Bu projeyle çocuklarımıza yardımlaÅŸma duygusunu aşılamaya çalışıyoruz. YardımlaÅŸmanın ne kadar önemli olduÄŸunu göstermek için gayret sarf ediyoruz. Bu davranış büyükler için de örnek teÅŸkil edebilir.'' dedi

 

 Küçükali, okullarda toplanan paranın havuzda biriktirileceÄŸini belirterek, ''Bu para okul yapacak miktara ulaÅŸtıktan sonra Türkiye'nin çeÅŸitli illerinde belirlediÄŸimiz alanlarda yapılacak okulların isimlerini torbaya koycağız. Sonra bu torbadan kura çekeceÄŸiz ve orada okul yapacağız'' diye konuÅŸtu. Tekin Küçükali, projenin Milli EÄŸitim Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Türk Kızılayınca ortaklaÅŸa yürütüldüğünü söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.