Sosyal Medya

GÃœNCEL

İlçelerin Kurtuluşu Kutlandı

Trabzon'un Akçaabat ve Tonya ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü törenlerle kutlandı.



Trabzon'un Akçaabat ve Tonya ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Akçaabat ilçesinde Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlere, Atatürk Caddesi'nde devam edildi.

Buradaki törene Kaymakam Erol Özkan, Garnizon Komutanı Binbaşı Okan Uslu, Belediye Başkanı Şefik Türkmen, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Türkmen, törende yaptığı konuşmada, tüm şehit ve gazileri şükranla andıklarını belirtti.

Türk milletinin tarihinden gelen birlik ve beraberliği sayesinde her türlü tehlikeye karşı koyacak güçte olduğunu ifade eden Türkmen, ''Dünyamız bilgi çağını yaşıyor. Artık devletler, milletler arasındaki yarış, bilgi ve teknoloji yarışıdır. Bu yarışta en büyük güvencemiz gençlerimizdir'' dedi.
Konuşmanın ardından, ilçe belediyesince düzenlenen ''Akçaabat 2018'' konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince ödül verildi.

Törende temsili milis kuvvetleri, Kaymakam Özkan'a Türk bayrağı takdim etti.

Halk oyunu ekibince horon gösterisinin sunulduğu tören, resmi geçitle sona erdi.

-TONYA-
Tonya ilçesindeki törenler Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Kar yağışı nedeniyle spor salonunda devam edilen törene, Kaymakam Faruk Ekiz, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Hıdır Bilgin, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Emniyet Müdürü Şinasi Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalyoncu, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Kurt, törende yaptığı konuşmada, kurtuluş günlerinin, bağımsızlık bilincini zinde tutma, tarih bilincini aşılama ve dostu düşmanı tanıma günleri olduğunu belirterek, ''Anadolu toprağına vurgu yapma, suyu bulandırmaya çalışanlara, Türklüğümüzü tartışmaya açanlara birlik ve beraberlik içinde cevap verme günleridir'' dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin şiirler okuduğu törende, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Belediye Başkanı Kurt, törende, eğitime katkılarından dolayı Kaymakam Faruk Ekiz'e, törene Mehteran takımını gönderen Trabzon Belediyesine, elektrik hatlarının yer altına alınmasındaki emeğinden dolayı Çoruh EDAŞ İlçe İşletme Başmühendisi Tahsin Biber'e ve ilçedeki futbol sahasının çimlendirilmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne plaket verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.