Sosyal Medya

POLİTİKA

Üsküdar'da Levent KIRCA Tiyatrosu Gici Aday

Ünlü sanatçı Levent Kırca, DSP'den Üsküdar Belediye Başkan adayı oldu.



Ünlü sanatçı Levent Kırca, DSP'den Üsküdar Belediye Başkan adayı oldu. Adaylığı parti binasında yapılan toplantı ile duyurulan Kırca, "DSP namuslu ve dürüst bir partidir. Üstünde herhangi bir gölge yok. Atatürkçü bir parti ve Bülent Ecevit'in kurduğu bir partidir. Hiç tereddüt etmeden belediye başkan adaylığını kabul ettim" dedi.
Sanatçı Levent Kırca'nın Üsküdar Belediye Başkanlığı'na adaylığı, DSP İlçe Teşkilatı binasında yapılan toplantıyla duyuruldu. Toplantıya Kırca'nın yanı sıra DSP Üsküdar İlçe Başkanı İnci Sılay ile çok sayıda partili katıldı. Sıla, başkan adayını, "Gökbilimin ve yerbilimin merkezi Kandilli Rasathanesi'nden Beylerbeyi Sarayı'na kadar sayısız tarihi mekanların şehri Üsküdar, aynı zamanda bir kültür şehridir. Sizlere değerli sanatçı Levent Kırca'yı Üsküdar Belediye Başkanı adayımız olarak sunuyorum.
Örgütümüz adına mutluluk duyuyorum" diyerek tanıttı.
Sıla'nın ardından partilileri selamlayan Kırca, "DSP Genel Başkanı Zeki Sezer beni aradı. Teklif ondan geldi. DSP namuslu ve dürüst bir partidir. Üstünde herhangi bir gölge yok. Atatürkçü bir parti ve Bülent Ecevit'in kurduğu bir partidir. Hiç tereddüt etmeden belediye başkan adaylığını kabul ettim. Çok mutlu oldum. Bence Üsküdar hizmet verilebilecek bir yer, bir adres. Ben doğru adreste olduğuma inanıyorum. Üsküdar'da altyapı, üst yapı yapılması gereken şeyler var. Zaten değerli arkadaşlarımla, çok iyi
bir kadroyla geliyoruz. Gerekeni yapacaklar" dedi.

"Ücretsiz tiyatro yapalım"
Başkan olduğu takdirde ilk icraatlarına dair bilgiler de veren Kırca, "Üsküdar'ın estetik bir biçimde olması lazım. Burayı güzelleştirmek lazım. Bunun dışında sanatsal anlamda film festivalleri, tiyatro festivalleri gibi tiyatro salonlarını hemen yapalım. Bu tiyatroların ücretsiz olarak halka açılmasını sağlayalım. Dolayısıyla diğer semtlerden buraya seyirci toplamak, buradaki sirkülasyonu arttıracaktır. Yani burayı İstanbul'un vitrini gibi yapmayı planlıyorum" diye konuştu.
Üsküdar'daki eksikliklere de dikkat çeken Kırca, "Buranın çok eksikleri var. İşsiz çok, bu işsizlere Üsküdar içinde iş temin edeceğiz. Burada bir kadrolu belediye tiyatrosu oluşturmak istiyoruz. Ciddi bir tiyatro olsun, sonra bir sanat konservatuvarı olsun. Üsküdar'a layık olduğu muameleyi yapmak lazım. Ben Üsküdarlıyı güldürmeye çalışıyorum. Altyapıda, üstyapıda, sanat ve eğitim konusunda, her konuda Üsküdarlı gülmeli" şeklinde konuştu.

Kırca, Gazze saldırılarına da değindi
İsrail'in Gazze saldırılarına da değinen Kırca, "Bu konuda mutlu olmaya imkan yok. Bir sanatçı, bir insan olarak da söylüyorum. Bu olay çok acıklı bir olay, ama bunlar ufak tefek toplantılarla çözülecek şeyler değil. Hükümetin, ülkemizin çok ciddi tavır alması gerekir. Hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Elbette ki tasvip etmiyoruz, ama bizim ülkemizde de öncelik taşıyan doğudaki şehitlerimizin durumu var. Terör bunlar, inanılmaz şeyler. Bunları kabul etmek mümkün değil" dedi.
Kırca, "Üsküdar'a gülen ve güldürecek bir başkan olarak geliyorum. Eğer kazanamazsam bundan Üsküdarlı üzülsün, ben üzülmem" şeklindeki esprisiyle partilileri güldürdü. Esprinin ardından Kırca, salonda çalınan müzik eşliğinde oynayarak adaylığını kutladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.