Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Çayeli Gençlik Derneği İftar Programı

Çayeli gençlik derneğinin iftar programları devam ediyor.



Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken dernek ve kurumların çalışanlarına ve protokol üyelerine verdikleri iftar davetleri had safhaya ulaştı.Bu amaçla Çayeli Gençlik Derneği Taşköprü halkına bir iftar yemeği verdi.
 
 
Taşköprü camiinde gerçekleştirilen program?a derneğin üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımı oldu.
 
 
İftar Programından önce bir kısa bir konuşma yapan Çayeli Gençlik Derneği Başkanı Vatan Karakaş şunları söyledi."Çayeli gençlik derneği geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar programında bu yıl Çayeli halkı ile beraber düzenlemenin mutluluğunu yaşamaktayız. İnanıyorum ki, birlik ve beraberliğimiz dahada pekinleşecektir. Dernek olarak ben tekrar iftar programımıza katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum."

Kadir gecesi olması nedeniyle iftar sonrası camide mevlidi şerif düzenlendi.Mevlidi Şerif-e Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, Çayeli Ticaret Odası Başkanı Muhammet Sarı, Dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Kılınacak namaz öncesi cemaate seslenen Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır bu tip birlikteliklerin önemine değinirken Tüm Çayeli halkının ve İslam dünyasının Kandilini kutladı

Kapanış konuÅŸmasını yapan Çayeli Gençlik DerneÄŸi denetleme kurulu üyesi Gündüz KarakaÅŸ  ise, ?Bu iftarın çok mana taşıdığını toplumun her tarafından isim çağırmakta özen gösterdiklerini 2009 yılının farklı bir yıl olacağını büyük organizasyonlar yapacaklarını ve yemeÄŸe katılan herkese teÅŸekkür ettiÄŸini belirtti.?

 

Hz. Muhammed´in sakal-ı şerif´ini görmek isteyen vatandaşlar camiye akın etti.

 

Teravih namazının ardından muhafazası açılan sakal-ı ÅŸerif vatandaÅŸların ziyaretine açıldı. Camii görevlisinin elinde tuttuÄŸu Sakal-ı Åžerif'i, sıraya giren kiÅŸiler tek tek görüp, öpmeye çalıştı. Bazı kiÅŸilerin Sakal-ı  Åžerif'i görünce tekbir ve salavat getirdiÄŸi, bazılarının ise gözyaşı döktüğü  görüldü.

 
 

Sakal´ı şerif´in sergilenmesiyle ilgili bir açıklama yapan Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Hz. Muhammed´i gören kişiler olan sahabeler tarafından günümüze kazandırılan sakal´ı şerif´in uzun yıllar önce Konya?dan Çayeli?ne getirildiğini söyledi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.