Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Ãœsküt Dağı, Kara Yolu ile Aşılacak

Rize'nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerini birbirine kavuşturacak Üsküt Dağı Yolu'nda sona yaklaşıldı. 47 yıl önce başlanan yol, 10 gün sonra bitiyor...



HIZIR TONYALI
HemÅŸin ilçesi Ãœsküt Dağı Yolu'nda sona yaklaşıldı. Rize'nin HemÅŸin ilçesini, ÇamlıhemÅŸin ilçesine baÄŸlayacak yolun projesi 1961 yılında start almıştı. 

Geçen 47 yıllık sürede bir türlü tamamlanamayan 20 kilometrelik yolun hizmete açılması için kendi dönemlerinde özel gayretler içine girdiklerini söyleyen AK Parti HemÅŸin Ä°lçe BaÅŸkanı Halim Bekâr, ?Ä°ktidarımız döneminde bu yola büyük önem verilmiÅŸ ve bitirilmesi için tüm imkânlar seferber edilmiÅŸtir. Bizden önce sadece 10 kilometresi yapılabilen ve bekleyen bu projenin, dönemimizde yeniden ele alınmak suretiyle kalan 10 kilometrelik mesafesi de kısa sürede büyük uÄŸraşılarla tamamlanmıştır. 10 gün içinde yol tamamlanmış olacak ve halkımızın hizmetine açılacaktır. Bu yolun hizmete girmesiyle iki ilçe arasındaki mesafe yaklaşık 40 kilometre yakınlaÅŸacak ve turizme de büyük katkı saÄŸlayacaktır." dedi.
 
HemÅŸin'in Ãœsküt Dağı'ndan ÇamlıhemÅŸin'e baÄŸlanması için yolun 2005 yılında Orman Genel Müdürlüğü'nün ÅŸebeke planına alınmasını saÄŸladıklarını kaydeden Ä°lçe BaÅŸkanı Halim Bekar, "2006 yılında projesi yaptırılıp Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alındı ve yola baÅŸlandı. 2006 yılında Rize Ä°l Özel Ä°daresi'nden 50 bin YTL, 2007 yılında da 10 bin YTL ödenek aktarılmasını saÄŸladık. Ardından da Orman Müdürlüğü'yle Ä°l Özel Ä°daresi tarafından protokol imzalanarak HemÅŸin Köylere Hizmet Götürme BirliÄŸi'ne ait makineyle yolun yapılması saÄŸlandı.? ÅŸeklinde konuÅŸtu.

AK Parti HemÅŸin Ä°lçe BaÅŸkanı Halim Bekâr, yolun baÅŸlamasına vesile olan merhum Bakan Tevfik Ä°leri baÅŸta olmak üzere, bugüne kadar emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ederek, ?HemÅŸinli olan merhum Milli EÄŸitim Bakanı Tevfik Ä°leri, 1960 öncesinde bu projeyi ilk gündeme getiren kiÅŸidir. Bu yolun tamamlanması demek, HemÅŸin'in yeniden dirilmesi anlamına geliyor. Ä°lçemiz birçok yaylanın geçiÅŸ güzergâhı olacağı için hem yatırımlardan daha fazla pay alacak hem de kent merkezinin ticari potansiyeli yükselecektir. Tüm HemÅŸinlilere hayırlı uÄŸurlu olsun? diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.