Sosyal Medya

Vali Aksoy, "Mutluyum"

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un ailesi Trabzon'da "Örnek aile" seçildi. Vali Aksoy, böyle bir duyguyu yaşama fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi.



Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde düzenlediği "Biz Bir Aileyiz" adını taşıyan proje kapsamında 81 ilden örnek aileler seçildi. Örnek aileler arasında Mersin Valisi Aksoy'un ailesi de yer aldı.

 

Vali Aksoy'un, Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde yaşayan babası Seyfettin Aslan Aksoy ve annesi Hatice Aksoy, eğitime verdikleri önem çerçevesinde Trabzon'un örnek ailesi seçildi. 9 çocuklarından 8'inin üniversite mezunu olan Aksoy ailesinin, "Örnek aile" seçilmelerinde eğitim sevgilerinin en önemli etken olduğu öğrenildi.

 

Babası Seyfettin Aslan Aksoy ve annesi Hatice Aksoy'un "Örnek aile" seçilmesinin mutluluk verici olduğunu söyleyen Vali Aksoy, duygularını şu sözlerle ifade etti; "Devlet Bakanlığı Aile Araştırma Kurumu'nun bir uygulaması vardı. Bütün illerden örnek aile seçilmesi noktasında. Bu 81 ilde gerçekleşen bir çalışmaydı. Biz de Mersin'de eğitime katkı sağlayan bir aileyi örnek aile olarak belirleyip bakanlığa bildirmiştik. Trabzon'da benim ailem seçilmiş. Bu tabi mutluluk verici bir şey, böyle bir duyguyu yaşama fırsatı da buldum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.