Sosyal Medya

BÄ°YOÄžRAFÄ°

Cüneyt Arkın Kimdir?

8 Eylül 1937 Eskişehir doğumludur. Asıl adı Fahrettin Cüreklibatur olarak bilinmektedir. Liseyi Eskişehir Atatürk Lisesi’nde okumuştur. Üniversitede ise İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur.



8 Eylül 1937 EskiÅŸehir doÄŸumludur. Asıl adı Fahrettin Cüreklibatur olarak bilinmektedir. Liseyi EskiÅŸehir Atatürk Lisesi’nde okumuÅŸtur. Ãœniversitede ise Ä°stanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuÅŸtur.

Asıl mesleÄŸi doktorluk olan Arkın, 1964 yılında meslektaşı olan Güler Morcan ile evlilik yapmıştır. Bu evliliÄŸinden Filiz adında bir kızı olmuÅŸtur. Fakat çift 1968 yılında yollarını ayırmıştır. Bu ayrılıktan 1 yıl sonra Betül Cüreklibatur ile evlilik yapmıştır. Bu evlilikten Kaan ve Murat adında iki oÄŸlu olmuÅŸtur. 2002 yılında siyaset ile de uÄŸraÅŸan Arkın, Mesut Yılmaz’dan EskiÅŸehir Milletvekili Adayı olması için teklif almıştır.

Yedek subay olarak vatani görevini yaparken Åžafak Bekçileri filminin çekimleri esnasında yönetmen olan Halit RefiÄŸ’in dikkatini çekmiÅŸtir. AskerliÄŸini yaptıktan sonra doktorluk yapmaya devam etti. Bir dergi yarışmasında 1. oldu ve doktorluÄŸu bırakıp oyunculuÄŸa baÅŸladı.

2 yıl içersinde en az 30 filmde yer almıştır. Genelde aksiyon filmlerinde yer alan Arkın ‘Battalgazi’ ve ‘MalkoçoÄŸlu’ karakterlerine can vermiÅŸ ve bu isimlerle tanınmıştır.

Kariyeri boyunca hemen her karakterle karşımıza çıkmıştır. Romantik, komedi, aksiyon, dram filmlerinin birçoÄŸunda yer almıştır. Kariyerinde hızla ilerleyen Cüneyt Arkın sinema sektörünün aranan isimleri haline gelmiÅŸtir. 12 Mart döneminde 4. Altın Koza Film Festivali’nde ödüle layık görülmüştür. Ancak jüri ilk oylamasında Yılmaz Güney’i seçmiÅŸ fakat siyasi sebeplerden dolayı kararda deÄŸiÅŸiklik yapmıştır bu neden Arkın ödülü reddetmiÅŸtir.


YER ALDIÄžI PROJELER

1994- UyuÅŸturucu

1995- Bizim Ev- HaÅŸim Deniz bey

2000- Karate Can- Kemal

2002- Reyting Hamdi- Cüneyt

2003- Serseri- Åžahin

2004- Cennet Mahallesi- Kendisi

2005- Köpek Kadir Ölümüne Sevdalar- Doğan

2008- Kırmızı Işık- Ekrem

2010- Arka Sokaklar- Boks Antrenörü

2013- Harem- Kale Murat’ın Babası (Sadece 1 bölüm oynamıştır.)

2014- Panzehir- Mafya Lideri Cemal

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.