Sosyal Medya

POLİTİKA

CHP?de sular durulmuyor

CHP'nin yerel seçimlerde aldığı ve başarısızlık olarak değerlendirilen sonucun nedenleriyle ilgili analizler sürüyor.



CHP'de seçimlerin ardından sular durulmuyor. Mustafa Sarıgül, bizzat atanmasını sağladığı Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün yanına oğlu Emir Sarıgül'ü Başkan Vekili yaparak, Şişli Belediyesini idare etmeye devam ediyor. Bu hareketi ise hem İnönü Ailesine, hem de CHP Örgütlerine saygısızlık olarak değerlendiriyor. 

 
BEN DE?İL SARIGÜL GÖREVDEN ALABİLİR
 
Bunun yanı sıra en büyük kriz Beşiktaş'ta yaşandı. Beşiktaş Belediye Başkan'ı seçilir seçilmez ilk icraatı; avukatı olduğu ve 17 Aralık operasyonunda göz altına alınıp bırakılan Hüseyin Avni Sipahi'yi Başkan Vekili yapan Murat Hazinedar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da kızdırdı. İddiaya göre Kılıçdaroğlu, Hazinedar'ı arayarak "yolsuzlukla mücadele ederken o kişinin Belediye Başkan Vekilliğinde ne işi var? Hemen onu görevden al!" dediği, Hazinadar'ın da "efendim onu ben değil sadece Sarıgül görevden alabilir" demesi ortamı iyice gerdi. CHP'den İlçe Belediye Başkanı olan birinin CHP Liderine karşı bu şekilde bir cevap vermesi şok etkisi yaratırken, Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir karşılık vereceği merak konusu. Hazinedar'ın bu hareketi Sarıgül'ün Büyükşehir'i kazanmak yerine, İlçeleri organize etmek ve kendine bağlı birer kurum olarak çalışmasını sağlamak için Büyükşehir adayı olduğu kulislerde konuşuluyor. 
 
SARIGÜL İSTİFA EDEBİLİR
 
Diğer bir iddia da; Mustafa Sarıgül'ün CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağı ve yine kazanamaması durumunda kendine bağlı Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri ile istifa ederek yeni bir parti kuracağı yönünde.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.