Sosyal Medya

BÖLGEHABER

ÇAYKUR'DAN ORGANİK ÇAYA DESTEK

Bu yıl 4. yılına giren organik çay tarımının devam ettiği Hemşin?de üreticilerin beklediği destekle ilgili müjdeli haberi Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce verdi.



Hemşin Belediyesi Toplantı Salonu'nda; Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar, Çaykur genel müdür yardımcıları, daire başkanları, çevredeki fabrika müdürleri, Hemşin Muhtarlar Derneği Başkanı Onur şalvarcı ve bölgedeki muhtarların katıldığı bir toplantı yapıldı.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce; burada yaptığı konuşmada ?Organik çaya Çaykur olarak ne tür bir katkı, ne tür bir destek yapabileceğimizi uzun çalışmalar sonucunda neticelendirdik. En son geçen hafta Ankara?daki yönetim kurulu toplantımızda enine boyuna uzun bir çalışma yaparak sizleri memnun edeceğimiz, üreticilerimizin ürün kaybı olmayacağı kanaati oluştu ve toparladık en sonunda sizlere ilan etmeye geldik.? diye konuştu.

29183

Genel Müdür Yüce, destekle ilgili 4 ana program belirlediklerini ifade ederek, ?Ürün bedelleri proje kapsamındaki üreticilere, diğer üreticilerden daha erken ödenecektir. Proje kapsamındaki üreticilerden günlük yaş çay ürün alımlarında serbest bırakılacak. Organik yaş çay alımlarında dekar başına 1. sürgün 450 kg, 2. sürgün 450 kg, 3. sürgün 300 kg olarak planlandı. Üç seneyi doldurmuş tarım teşvik desteği olarak, dekar başına sözleşmeli müstahsillere 375 TL, ikinci seneyi doldurmuş olan sözleşmeli müstahsillere dekar başına 225 TL, ilk sene başlamış olan müstahsillere ise dekar başına 125 TL destekleme ödenmesi planlandı.? dedi.

29184

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.