Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

ÇAYELİ'NDE KURTULUŞ COŞKUSU

Rize'nin Çayeli ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 93. yıldönümü coşkuyla kutlandı.



SELÄ°M BAYRAKTAR
Hükümet Meydanı'ndaki kutlama törenleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Törene, Çayeli İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Garnizon Komutanı Timur Konuk, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Oran, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Garnizon Komutanı Timur Konuk, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı.

34892

Belediye Başkanı Rıza Çakır, yaptığı konuşmada Çayelililerin Kurtuluş Savaşında vatanın her tarafında savaştığını, şehitler verdiğini belirterek, "Bir çok evladımız bu vatan için canını vermiştir. Bu vatan uğruna şehit olan dedelerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz" dedi.

34893

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve komposizyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi. Folklor gösterileri beğeniyle izlenirken tören resmi geçitle sona erdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.