Sosyal Medya

Rize

Çamlıhemşin Ayder ?Kardan Adam Şenliği? bitti

Kardan adam festivali sayezinde camlihemsinyinesenlendi



TümüÇamlıhemÅŸin Ayder “Kardan Adam ÅženliÄŸi“ BaÅŸladı

 

Rize'de bu yıl yedincisi düzenlenen "ÇamlıhemÅŸin Ayder Kardan Adam ÅženliÄŸi"nde renkli görüntüler oluÅŸtu. 

 

ÇamlıhemÅŸin ilçesinin turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, ÇamlıhemÅŸin DoÄŸa Sporları Ä°htisas Kulübü DerneÄŸince (ÇADOSK) düzenlenen ÅŸenlik kapsamında yöre sanatçıları konser verdi.

 

 

 

ÅženliÄŸe ÇamlıhemÅŸin Belediye BaÅŸkanı Ä°dris Lütfü Melek, ÇADOSK BaÅŸkanı Tahsin Altay ile çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı.

 

Kar yağışına raÄŸmen bazı vatandaÅŸlar mangal yaparak ve horon oynayarak ÅŸenliÄŸin tadını çıkartırken, bazı vatandaÅŸların da naylon ya da ÅŸambrellerle kaymaya çalıştığı gözlendi.

 

Naylon ve ÅŸambrellerle kayanların çarpıştığı kazalarda, aralarında bir kadının da bulunduÄŸu 10 kiÅŸi yaralandı. Yaralılara ilk müdahale, alandaki saÄŸlık görevlilerince yapıldı. Vücutlarının çeÅŸitli yerlerinde kırıklar oluÅŸan 6 kiÅŸi ise Kaçkar Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

 

 

Uzun araç kuyruklarının oluÅŸtuÄŸu yaylada, bazı katılımcıların kardan atmaca yaptığı gözlendi.

 

ÇADOSK BaÅŸkanı Tahsin Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen ÇamlıhemÅŸin Ayder Kardan Adam ÅženliÄŸine, ülkenin her yerinden katılım olduÄŸunu söyledi.

 

VatandaÅŸların, düzenlenen çeÅŸitli aktiviteler sayesinde eÄŸlendiÄŸini ifade eden Altay, "Hedefimiz, Ayder Yaylası'nı uluslararası kış turizmine açmak. Bu tür etkinliklerle her kesimden insanı buraya çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.

 

ÇamlıhemÅŸin Ayder Kardan Adam ÅženliÄŸi, yarın yapılacak kardan adam ve halat çekme yarışması ile sona erecek. 

 

 PaylaÅŸ PaylaÅŸAd SoyadMasaüstü Görünümü

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.