Sosyal Medya

Sağlık

Bir yılda 1 milyon 24 bin kişi kazada öldü!

Trafik kazaları nedeniyle her yıl yaklaşık 1 milyon 24 bin kişinin yaşamını yitiriyor.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, trafik kazaları nedeniyle her yıl yaklaşık 1 milyon 24 bin kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, bir çoÄŸu ömür boyu engelli kalacak ÅŸekilde olmak üzere 50 milyona yakın insanın da yaralandığını söyledi. Ban, Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle trafik kazalarının neden olduÄŸu maddi ve manevi kayıplara dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirtti.

Ban, 17 Kasım Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, kazaların sadece istatistiki veri olarak geçiÅŸtirilemeyeceÄŸini, kaza kurbanlarının anne ve babalarının, çocuklarının, karÅŸdeÅŸlerinin, çalışma arkadaÅŸlarının ve dostlarının çektikleri acıların da unutulmaması gerektiÄŸini söyledi. Geride kalanların sadece duygusal çöküntü yaÅŸamadığını vurgulayan Ban, bir de kaza nedeniyle evin geçimini saÄŸlayan kiÅŸinin kaybedilmesi, tedavi masrafları gibi ekonomik yüklerin de eklenmesiyle trafik kazalarının bir çok ailenin yoksulluk sınırı altına düÅŸmesine yol açtığını belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban, 2011-2020 dönemini Yol GüvenliÄŸi Eylem On Yılı olarak ilan etmelerinden dolayı Hükümetleri alkışladığını belirtti ve bu yolla en az 5 milyon hayatın kurtarılmasının hedeflendiÄŸini söyledi. Ban, "Yayaların, bisikletçilerin ve yolları kullanan diÄŸer herkesin güvenliÄŸinin pekiÅŸtirilmesi için dünyanın dört bir yanındaki ÅŸehirlerde atılan adımları memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

"KARARLI ADIMLAR ATILMALI"

Ban, bu baÄŸlamda, yaya geçitlerinin ve üst geçitlerin inÅŸa edildiÄŸini, yolların ışıklandırıldığını, alkollü araç kullanımı ve hız limitlerinin aşılmasını engelleyen, emniyet kemeri takılmasını zorunlu hale getiren, direksiyon başında cep telefonu ile konuÅŸmayı ya da mesajlaÅŸmayı yasaklayan, ÅŸehir merkezlerinde yaya yollarının oluÅŸturulmasına imkan tanıyan, travma acil müdahale tıp merkezlerinin açılmasını öngören yasaların hayata geçirildiÄŸini belirtti.

Ban, uluslararası topluluktan yol güvenliÄŸi için daha kararlı adımlar atmasını istedi. Ban, "Bu adımlar gelecek yıllarda insanların saÄŸlığını iyileÅŸtirmek ve hayatlarını kurtarmak için atılacak adımların vazgeçilmez bir parçası olacak. Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Gününde, yolların hepimiz için daha güvenli kılınmasını saÄŸlayalım. Birlikte milyonlarca hayatı kurtarabiliriz."
ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.