Sosyal Medya

Sağlık

Bel fıtığına iğneli çözüm

Beyin Cerrahı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, kanal darlığı olmayan, kopmamış fıtıkların 5 dakikada iğneyle tedavi edilebildiğ



Beyin Cerrahı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, kanal darlığı olmayan, kopmamış fıtıkların 5 dakikada iÄŸneyle tedavi edilebildiÄŸini söyledi.

 
50 yaşındaki hastası Aybil Çalışkan’ın bel ve bacak aÄŸrısına yol açan böyle bir ndan iÄŸneli tedaviyle kurtulup yarım saat sonra aÄŸrısız evine gittiÄŸini belirten Prof. Dr. Yücesoy, “Bu yöntemle hastaya aÄŸrısız bir dönem saÄŸlanıyor. KiÅŸi iyi bir egzersiz programıyla uzun yılllar problem olmadan yaÅŸamını sürdürüyor” dedi.
Bel fıtığından muzdarip olanların çektikleri aÄŸrılar yüzünden yaÅŸam kalitelerinin bozulduÄŸuna dikkat çeken Ä°zmir Kent Hastanesi NöroÅŸirürji Uzmanı Prof. Dr. Yücesoy, bel ve boyun fıtığında ameliyatsız tedavi yöntemlerinden biri olan Radyofrekans nükloplasti (RF) teknolojisi ile özellikle genç hastalarda çok iyi sonuçlar aldıklarını söyledi. Hastası Aybil Çalışkan’ın (50) bel ve saÄŸ bacak aÄŸrısı ÅŸikayetiyle baÅŸvurduÄŸunu, yapılan tetkiklerinde  saptandığını kaydeden Yücesoy, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
 
“Hastamızda kopmuÅŸ fıtık olmadığı, kanal darlığı olmadığı için iÄŸne ile girilerek radyofrenkans nükleoplasti yöntemiyle taÅŸan kısım yakılarak sinir kökü rahatlatıldı. 5 dakika süren iÅŸlemde hasta uyanık ve yatar durumdayken bölgesel olarak uyuÅŸturularak bel bölgesinden bir iÄŸne ile röntgen kontrolünde fıtık geliÅŸen omurlar arasına giriliyor. Radyofrekans enerjisi verilerek fıtığı oluÅŸturan dokuların buharlaÅŸtırılarak büzülmesi saÄŸlanıyor. Böylece sinir kökü üzerindeki baskı kalkıyor ve aÄŸrı da hemen kesiliyor. Böyle bir tedavi uygulanmasa fıtığın büyümesi, patlaması, sinirde harabiyete yol açması, ezilen sinirde harabiyet olması nedeniyle kuvvet kayıplarının ortaya çıkması mümkün. Sonuçta da daha büyük ameliyat gerekecek. Özellikle genç hastalarda omurgalar arasındaki diskin içindeki su buharlaÅŸtırılarak geriye doÄŸru çekilmesi saÄŸlanıyor. O yüzden çok ileri yaÅŸlarda kullanılmıyor. Bu yöntemle hastaya aÄŸrısız, rahat bir dönem saÄŸlanıyor. Bu dönemde yapılacak iyi bir egzersiz programıyla uzun yıllar problem olmadan yaÅŸamını sürdürüyor.”
 
 
Prof. Dr. Yücesoy, sürekli bel ve bacak aÄŸrılarından yakınan, ilaç ve fizik tedavi gibi tedavilerden sonuç alamayıp henüz ameliyat aÅŸamasına gelmemiÅŸ hastaların yararlandığı yöntemin patlamış, kopmuÅŸ, omurilik kanalı içine girmiÅŸ fıtıklara uygulanmadığını vurguladı. Yücesoy, “Yöntem tekrarlanabiliyor, birden fazla bölgede, birden fazla fıtığa uygulanabiliyor. Genelde hastalar da iÅŸlemden yarım saat sonra aÄŸrı ÅŸikayetinden kurtulmuÅŸ olarak taburcu ediliyor” dedi. AÄŸrıdan kıvranarak geldiÄŸi Ä°zmir Kent Hastanesi’nde ameliyatsız tedaviyle ndan kurtulduÄŸunu belirten Aybil Çalışkan, “Yıllarca boÅŸuna aÄŸrı çekmiÅŸim, aÄŸrısız hayat çok keyifli” diye konuÅŸtu.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.