Sosyal Medya

POLİTİKA

Başbakan'dan Şırnak için Paris örneği

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır ve Şırnak'taki operasyonları değerlendirdi.



Diyarbakır ve Şırnak’taki operasyonları değerlendiren Başbakan Davutoğlu, "Paris’te askerin güvenlik için sokaklarda olması, Amerika’da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi normal de Türkiye’de güvenliğin sağlanması neden normal olmasın?" diye sordu Operasyonlar, demokratik hukuk devleti kuralları içinde yürütülüyor. Paris’te askerin güvenlik için sokaklarda olması, Amerika’da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi normal de Türkiye’de güvenliğin sağlanması neden normal olmasın? Olağanüstü hal ve özgürlüklerin kapsamlı kısıtlandığı bir durum olsaydı, bu anormal olurdu. Sivil halk etkilenmesin diye, mahalle bazında operasyonlar yapıldı. Fakat görüldü ki, mahalle bazlı yaptığımız bu operasyonlarda örgüt bu sefer başka bir mahalleye gidiyor, yapacağını orada yapıyor. 100 bin kişilik ilçelerden bahsediyoruz. Bütün terör unsurlarının temizlenmesi için yapılan bu operasyonun uzun süreli olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu operasyonlar netice alana kadar sürecek. 

- Vatandaşların zararlarının tazmini için bir çalışmanız var mı? 

Terör sebebiyle yerini terk edenlerin bulundukları yerlerde hayatlarına idame edebilmeleri için her türlü yardımı yaparız. Akraba yanındalarsa, gerekirse akrabasına destek oluruz. Orada ekonomik hayatın durması sebebiyle etkilenen esnafa, Türkiye’ye sadık o vatandaşlarımıza, gerekli destekler de verilecek. Eğitimi aksayan çocuklara, sömestr tatilinde, yaz tatilinde gerekirse Batı illerinde en iyi şartlarda eğitim sağlanacak. 

- Operasyonlar, AB liderleriyle zirvede gündeme geldi mi?
Hiç gelmedi. Sadece ben zikrettim, “Bölgedeki istikrarsızlıklar sebebiyle hem mültecilerle hem de terörle uğraşıyoruz” diye. Bir kınama da gelmedi, aksine dayanışma var.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.