Sosyal Medya

GÃœNCEL

Başbakan: Birbirinizi Allah için çok sevin!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'dan her yere sevgi mesajı verdi.



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Sizden bir ricada bulunacağım. Ne olur birbirinizi Allah için çok sevin. Bizi birbirimize düÅŸürmek isteyenlere asla prim vermeyelim. Enerjimizi burada harcamayacağız, dışarıya harcayalım. Bizi ayırmak bölmek isteyenlere asla kulak asmayalım. Bu ülkede yapacağımız daha çok iÅŸ var. Bizi kıskananlar var. Onların oyununa gelmeyelim." dedi.

Bir dizi hizmet ve tesisin açılışını gerçekleÅŸtirmek için geldiÄŸi
Konya Mevlana Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenerek, birlik ve beraberlik mesajı veren BaÅŸbakan ErdoÄŸan, soÄŸuk havaya raÄŸmen meydanı dolduran kalabalığa hitaben yaptığı konuÅŸmanın başında Konya'da açılışı yapılacak tesisler ve buraya yapılan yatırımlardan bahsetti.

TBMM'de görüÅŸülmekte olan bütçe görüÅŸmeleri hakkında açıklamalarda bulunan ErdoÄŸan, "Hükümet olarak bugüne kadar 10 bütçe hazırladık ve 10'unu da baÅŸarıyla uyguladık. Görevi devraldığımızda Türkiye'nin ekonomik büyüklük olarak dünyada 26. sıradaydı. Åžu anda 17. sıraya yükseldik. Bu lafla olmuyor, çalışarak oluyor. 230 milyar dolardan aldığımız milli geliri 742 milyar dolara 3 bin 500 dolardan devraldığımı kiÅŸi başı milli geliri de bu yıl sonu itibariyle 10 bin 600 dolara yükseltiyoruz. BirikmiÅŸ borçlarını biz ödüyoruz. Önceki hükümetler tarafından faiziyle birlikte 231 milyar dolar borç devredildi." ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan, Merkez Bankası ile ilgili ilk kez bir rakamı açıklayacağını belirterek, Merkez Bankası'ndaki paranın 119 milyar dolara ulaÅŸtığını kaydetti. ErdoÄŸan, "Yolsuzluklardan devleti kurtarırsanız buraya gelirsiniz. Biz yolsuzlukların hortumunu kestik attık." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

GENÇLERE 2071 NESLÄ°NÄ° YETÄ°ÅžTÄ°RME ÇA?RISINI YÄ°NELEDÄ°

ErdoÄŸan, ardından sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Bizler 1071'i göremeyebiliriz, gençler sizlere sesleniyorum. Özellikle bekar olanlarınıza sesleniyorum. Evleneceksiniz, inÅŸallah 1071'in neslini siz yetiÅŸtireceksiniz. Ama öyle bir ÅŸuurla yetiÅŸtireceksiniz ki onlar bu ülkenin yerini ilk 10'un içerisinde farklı bir yere taşıyacaklar. Çünkü biz farklı ufukların insanlarıyız her gittiÄŸim yerde onun için en az 3 çocuk diyorum. Çünkü genç yetiÅŸtirilmiÅŸ, dinamik bir nesli biz yetiÅŸtireceÄŸiz. Bunu ihmal etmeyelim. EÄŸer bugün 444 kod numarasıyla yeni bir dönem baÅŸladıysa bunu iyi hesap ediniz. Televizyonlarda birilerinin söylediklerine aldırmayın, onların böyle bir derdi böyle bir meselesi yok. Onlar dertli deÄŸil biz dertliyiz. Onun için çok çalışacağız, çok koÅŸacağız. EÄŸer bugün 81 vilayette 81 üniversite varsa bu bir aÅŸkın, bir derdin meselesidir. Bu ülkenin her karışında bizim yavrularımız doÄŸduÄŸu zaman teröre araç olarak deÄŸil bu ülkenin kalkınmasına araç olarak doÄŸacaklar. Biz insanı hedef alan bir milletin çocuklarıyız. Bizim önceliÄŸimizde devlet deÄŸil insan var dedik, önce insan dedik, ardından da her ÅŸey Türkiye için dedik"

Ä°spanya ve Yunanistan gibi Avrupa BirliÄŸi üyesi ülkelerde iÅŸsizliÄŸin yüzde 25'lere tırmandığını, ABD ve Japonya gibi ülkelerde yüksek seviyelere ulaÅŸtığını söyleyen ErdoÄŸan, "Bizim durumumuz ise çok farklı. Biz son dönemlerin en düÅŸük seviyesindeyiz, yüzde 8'lerde. Biz enflasyona halkımızı ezdirmedik." dedi.

ErdoÄŸan, "Ä°ngiltere'de okul harçları 3 kat artırılırken biz harçları kaldırdık. Åžimdi yılbaşından itibaren öÄŸrencilerimizin burs ve kredisini daha da artırıyoruz; ama bunu göremeyenler yok mu? Var. Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, dilleri var hakkı hakikati konuÅŸamazlar. Çünkü onlar gözleri kapalı olarak gündüz dolaşırlar, çünkü onların hayatı hep gecedir." ifadelerini kullandı.

Ekonomi ve demokrasinin birbirini güçlendiren 2 alan olduÄŸunu vurgulayan
BaÅŸbakan ErdoÄŸan, "Ekonomi gidince demokrasi yara aldı. Müdahale edildiÄŸinde ekonomi yara aldı. 28 Åžubat döneminde ödenen en iyi ekonomik bedeli Konya biliyor. Kendi imkanlarıyla büyüyen Konya sanayisi ve ticaretine 28 Åžubat'ta çok büyük darbe indirmek istediler; ama Konya ve diÄŸer ÅŸehirler buna göÄŸüs gerdi, ekonomiyi büyütmeye devam etti. Bizler bu sabrımız koruyacağız." diye konuÅŸtu.

ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Bu ülkeye bu millete, Konya'ya,
Konya gibi ÅŸehirlere yeni bedeller ödetilmesine asla müsaade etmeyeceÄŸiz. KardeÅŸliÄŸimiz hedef alan kirli senaryoları kardeÅŸliÄŸimizle bertaraf edeceÄŸiz. Bizi birbirimize düÅŸürmek isteyenlere asla prim vermeyeceÄŸiz. Yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevmeye devam edeceÄŸiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.