Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Ayder'e Kar Değil Güzel Yağdı!

Ayder Yaylası'na gezi düzenleyen KKTC'den gelen misafirler güzellikleriyle büyülerken Ayder Yaylası'nın güzelliğinde büyülendiler.



Ayder bir başka güzelleşti... Ayder Yaylası bu kez kara değil güzellere evsahipliği yaptı.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu'ndan gelen güzellerle güzelliğine güzellik kattı.

1.20110416030619..jpg

Dikrapaz Recep Tayyip ErdoÄŸan  Ortaokulu Öğretmenleri, Bakanlık görevlileri, okul aile birliÄŸi ve Dikrapaz Belediye BaÅŸkanı ile Meclis Ãœyeleri ?Rize Kültür Gezisi? programı çercevesinde Ayder Yaylası'ndaydı.

Güzellikleriyle Büyülediler, Ayder'in Güzelliğinden Büyülendiler

3 günlük gezi için Rize'de bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Diprakaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu öğrencileri ve idarecileri Ayder Yaylası'nın güzelliğine güzellik katarken kendileri de Ayder'in doğal güzelliklerine hayran kalarak adeta büyülendiklerini söylediler.

10.20110416031047..jpg

Ayder gezisine katılan ve Ayder Yaylası'nın büyüleyici atmosferine hayran kalan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ilimize gelen misafirler hayranlıklarını gizleyemezken Dikrapaz Recep Tayyip ErdoÄŸan Ortaokulu Öğretmenlerinden Aliye BozdaÄŸ ile  Fahriye Durak hayranlıklarını ifade etmekte hiç de zorlanmadı. BozdaÄŸ, Ayder'in doÄŸal ve büyüleyici güzelliÄŸi karşısında "Ayder'in eÅŸsiz doÄŸa manzarası bizleri büyülerken yol boyu bize eÅŸlik eden Fırtına Vadisi'nin yanı sıra daÄŸların zirvesindeki yeÅŸilin beyazla buluÅŸması tüm insanların görmek isteyeceÄŸi birer doÄŸa harikası olmakla birlikte muhteÅŸem bir manzara. Bölgeyi önemli kılan çay bitkisi, çayın kadın eli tarafından iÅŸlenmesi, bölge kadınlarının çalışkanlığını temsil ediyor. Buna tanıklık etmek çok güzel. Dilerim yine bu güzellikleri görmek bana ve hem buradaki arkadaÅŸlarıma hemde KKTC'deki tüm dostlarıma nasip olur." dedi.

2.20110416030656..jpg

Fahriye Durak adlı öğretmen ise Ayder Yaylası'nın güzelliÄŸini ifade ederken "Tek kelimeyle 'muhteÅŸem' bir yer. Tamamen doÄŸa harikası görülmesi mutlak sürette gereken bir bölge" dedi. Durak ayrıca Ayder Yaylası'na varıldığında yeÅŸilliÄŸin içinde bulunan ahÅŸap evlerin dikkatlerini çektiÄŸini ifade ederek ÅŸunları kaydetti: Tabiatın yapısına uygun olarak inÅŸa edilen bu evler bölgenin doÄŸal güzelliÄŸini hem korumuÅŸ, hem de estetik görünüm vermiÅŸ. Betonarme yapılaÅŸma olmadığı müddetçe Ayder Yaylası'nın büyüleyici güzelliÄŸinin daha çok turist çekeceÄŸine inanıyorum. Temennim bu güzelliklerin kalıcı olmasıdır.

3.20110416030718..jpg

Misafir grup doğal güzellikleriyle büyülendikleri ve memnun kaldıkları Ayder Yaylası'nda bol bol hatıra fotoğrafı çektirip yöreye özgün hatıra eşyaları alırken kartopu oynamayı da ihmal etmedi. Grup daha sonra Rize Talip Kahraman El Sanatları Merkezi'ni ziyaret ederek, el emeği göz nuru yapılmış hediyelik eşyalardan satın aldı.

KKTC ekibi bugünkü program sonunda Rize Valisi Seyfullah HacımüftüoÄŸlu baÅŸkanlığında Rize Öğretmenevi'nde verilecek veda yemeÄŸiyle Rize'den ayrılacak.

4.20110416030733..jpg

6.20110416030755..jpg

8.20110416030822..jpg

7.20110416030906..jpg

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.