Sosyal Medya

GÃœNCEL

Atalay: Meclis'e girişi yasaklayamazsınız!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, son dönemde yaşanan hadiselerle ilgili konuştu.



BaÅŸbakan Yardımcısı BeÅŸir Atalay, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'na yapılan saldırının tatsız bir olay olduÄŸunu belirterek, "Bu konuda daha iyi tedbirlerin alınması gerekiyor. Hiçbir ÅŸekilde böyle bir ÅŸey tasvip edilemez" dedi.
BaÅŸbakan Yardımcısı BeÅŸir Atalay, AK PartiSeçim Strateji Toplantısı için AK Parti Genel Merkezine geliÅŸinde gazetecilerin gündeme iliÅŸkinsorularını cevaplandırdı. Bugünkü toplantının seçim sonuçlarının analizi için yapılacağını ve seçim kampanyası boyunca her hafta iki defa bir araya gelen kampanya strateji ekibinin, seçim sonucunu analiz için bir araya geleceÄŸini belirten Atalay, "Seçim ortamında kampanyada olumlu, olumsuz yönler, seçim bize ne mesajı verdi, seçimden sonra önümüzdeki konular neler olmalı BaÅŸbakanımıza hazırladığımız analizimizin sunumunu yapacağız" dedi. "AK PARTÄ°'NÄ°N 2014 SEÇÄ°M KAMPANYASI DÖRT DÖRTLÜK BÄ°R KAMPANYADIR"
Atalay, her kampanyadan ders çıkardıklarını belirterek ÅŸunları söyledi: "AK Parti'nin 2014 seçim kampanyası dört dörtlük bir kampanyadır. Bugüne kadar yürüttüÄŸümüz kampanyalardan tecrübelerimiz var. Hem kendimizin hem de birlikte çalıştığımız profesyonel kurumların ve uzmanların tecrübeleri oldu. Bu çok olgun bir kampanyaydı, tv reklamları onların konusu, sıralaması, gazete, sosyal medya ilanları, mitinglerimiz, her hafta alandan gelen yeni kamuoyu yoklamaları, ÅŸubat ve mart ortası bütün illeri ayrı ayrı çalışan raporlarımız bütün bunlara baktığımızda çok mükemmel bir kampanya yürüttük." 

"MUHALEFET KARA KAMPANYA DEDÄ°?Ä°MÄ°Z TÜRÜ BENÄ°MSEDÄ°"
Atalay, pozitif bir kampanya yürüttüklerini belirterek, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti: "Muhalefet eleÅŸtiriye dayalı, biraz kara kampanya dediÄŸimiz türü benimsedi. Esasen bu negatif bir kampanya. Bu analiz ediliyor, bir psikiyatris profesörün çalışması var. Liderlerin seçim konuÅŸmaları, seçim konuÅŸmalarının içerik analizi, kim ne kadar pozitif ifadeler ve veriler kullandı, kim ne kadar negatif kampanya yaptı. Orada ÅŸöyle ÅŸeyler var; 8 ayrı mitingi baÅŸbakanımızın ve ana muhalefet genel baÅŸkanı izlemiÅŸ, vizyon, plan, proje, icraat kavramları baÅŸbakanımızda diyelim ki 60 civarındaysa, ana muhalefet liderinde 8 gibi. Onlar neyi kullanmış, bir paralel yapı var, onun ürettiÄŸi ses kayıtları var, yolsuzluktur, ses kaydıdır, telefon dinlemesidir vesaire, bunlar tabi analiz. bunlar üniversitelerin ilgili kürsülerinde çalışılır, iyi tez konularıdır. strateji ekibi akademisyenlerin de bulunduÄŸu ekip bütün bu konuları çalışıyoruz."
Atalay, "bugünkü toplantıda CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinin gündeme gelip gelmeyeceÄŸi" yönündeki birsoruya, "Bunlar seçim analizi bugün o konular yok" cevabını verdi. 

"BÖYLE BÄ°R ÅžEY TASVÄ°P EDÄ°LEMEZ"
Atalay, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'na yapılan saldırıyla ilgili ÅŸunları kaydetti:
"O konuda herkes söyleyeceÄŸini söyledi. O herkesi üzen, tatsız birÅŸey. Herhalde bu konularda daha iyi tedbirlerin alınması gerekiyor. Emniyet çalışıyor, bizim söyleyeceÄŸimiz çok ÅŸey yok, hiçbir ÅŸekilde böyle birÅŸey hiçbir ÅŸekliyle tasvip edilemez. Kampanya ortamında, seçim kampanyası biraz da tonu yüksek konuÅŸmaların birazcık volümü yüksekti, ama seçim kampanyası sürecinde hiçbir mitingde, yerde üzücü bir olay olmadı. Hükümet olarak seçimin güvenliÄŸini çok iyi saÄŸladık. Sayımla ilgili bazı yerlerde taÅŸkınlık olsa da seçime gölge düÅŸürecek, hiçbir liderin mitingini rahatsız edecek hiçbir olay olmadı. Ama seçimin hemen ertesinde, ilk grup toplantılarının olduÄŸu gün böyle birÅŸey olması hepimizi üzmüÅŸtür. Hepimiz tabi Sayın Genel BaÅŸkana olan bu tutumu kınıyoruz, baÅŸbakanımız da hepimiz de geçmiÅŸ olsun dileklerimizi ilettik." 

"MECLİS'E İNSANLARIN GİRİŞİNİ YASAKLAYAMAZSINIZ"
TBMM BaÅŸkanı Cemil Çiçek'in daha önce grup toplantılarıyla ilgili yaptığı açıklamaların hatırlatılması ve önlemlerin alınıp alınmayacağının sorulması üzerine Atalay, "Meclis'in konusu, bilemiyorum. Burası bir halk meclisi insanların giriÅŸini sonuna kadar yasaklayamazsınız ama herhalde kontrol gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

"ÇÖZÜM SÜRECÄ°NDEKÄ° KARARLILI?IMIZ SÜRÜYOR"
Atalay'a, "Seçimlerin ardından özellikle çözüm sürecinde yeni bir demokratikleÅŸme paketi beklentisi var, yenibir demokratikleÅŸme paketi bekleyelim mi?" diye soruldu. Atalay da ÅŸunları söyledi:
"Çözüm sürecindeki kararlılığımız sürüyor, çözüm sürecinin faydalarını gördük, bugünkü analiz sonuçlarımızdan birisi de odur. GüneydoÄŸu'da vatandaÅŸlarımızın ÅŸiddetten ziyade siyasetin sorunçözeceÄŸine inancı artmıştır, bizim de GüneydoÄŸu'da oylarımız artmıştır. Orada sadece BDP ve AK Partiyarışmıştır. Çözüm süreci ve demokratik siyasetin hakim kılınması, ÅŸiddeti önleyici en önemli çaredir, bizim de hedefimiz odur, o konuda çalışmalarımız var, onlar devam edecek, oradaki kararlılığımızda en küçük bir tereddütümüz yok, ama bu sürecin kendine has özellikleri, kuralları, hassasiyletleri var çok dikkatli yürütmek gerekiyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.