Sosyal Medya

GÃœNCEL

Atalay: CHP ile görüşmeler gayet verimli

AK Parti Sözcüsü Atalay koalisyon çalışmaları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.



AK Parti Sözcüsü BeÅŸir Atalay basın toplantısı düzenledi. AK Parti Sözcüsü Atalay koalisyon çalışmaları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Ä°ÅŸte Atalay'ın yaptığı açıklamalar ve sorulara verdiÄŸi cevaplardan satır baÅŸları: 

Ortak hükümet kurma çalışmalarında yapıcı politika izledik. BaÅŸbakanımızın, genel baÅŸkanımızın, muhalefet genel baÅŸkanlarını ziyareti baÅŸlı başına iyi bir diyalogdu. Türk siyasetinde yoÄŸun polemiklerin geçtiÄŸi seçimden sonra, genel baÅŸkanların, heyetlerin bir araya gelmesi de çok alışılmış ÅŸeyler deÄŸil. doÄŸrusu siyasi ortamı da yumuÅŸattı. Biz doÄŸrusu çok memnun olduk. 

"CHP Ä°LE GÖRÜÅžMELER GAYET VERÄ°MLÄ° GÄ°DÄ°YOR" 

Ve partiler de genelde etkilendiler. Bir de insani boyutu var. Tabi Türkiye için siyaset yapanlar, bir araya gelip ülkenin meselelerini görüÅŸebilmeli. Bunun da bir örneÄŸini sergilemiÅŸ oldu. Bizim bu niyetimiz, tavrımız ÅŸu anda da devam ediyor. Ortak hükümet kurulması çalışmalarında sonuna kadar ÅŸartları deÄŸerlendirmek istiyoruz. ArkadaÅŸlarımız görüÅŸmelerini sürdürüyorlar. CHP ile görüÅŸmeler ÅŸu anda gayet verimli gidiyor. SaÄŸlıklı insani medeni bir diyalog var. Heyetlerimiz doÄŸrusu bir arada çok verimli çalışmalar yapıyorlar. Biz de kendilerinden bilgiler alıyoruz. 

Cuma akÅŸamı MYK toplantımız vardı, orada da bu heyetler, baÅŸkanları görüÅŸmeleri bütün detayıyla MYK’ya bilgi olarak sunmuÅŸlardı. Partimizin bütün mekanizmaları çalışıyor. Yarın TBMM grup toplantımız var, öÄŸleden sonra saat 15:00 Meclis’in özel gündemi toplantısı var. Kapalı bir toplantı olacak. Ona da arkadaÅŸlarımız hazırlanıyorlar. O konuda sözcülerimizi belirledik. onlar çalışmalarını yapıyorlar. PerÅŸembe günü geniÅŸletilmiÅŸ il baÅŸkanları toplantımız var. PerÅŸembe akÅŸamı saat 18’de de MKYK toplantımız var. bunlardan sonra sizlere açıklama yapacağız. 

Tabi önemli bir gündem Türkiye’nin gündemi. Siyasetin de gündemi. Åžu sırada yapılan terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar ve terörle mücadele çalışmaları. Biliyorsunuz cumartesi günü erken saatlerde hem yurtiçinde hem yurtdışında çok kapsamlı bir terör operasyonu baÅŸlatıldı. Yurtdışı boyutu ve PKK kamplarının havadan bombalanması ÅŸeklinde. Åžu anda gözaltı sayısı binin üzerinde. Bu bütün terör örgütlerini kapsıyor, hem IŞİD, hem PKK hem DHKPC hem diÄŸerleri. 

Bütün bu çalışmalar içinde tabi maalesef kayıplarımız var. Suruç’ta zaten, ÅŸeye de sebep olan, operasyona da sebep olan hususlardan bir tanesi Suruç’taki vatandaÅŸlarımızın uÄŸradığı terör saldırısı, polislerimizin evlerinde sabah uyku saatinde ÅŸehit edilmesi, iÅŸte yine Malazgirt’te binbaşımız aslan kulaksız ÅŸehit edildi, biraz önce de haberini aldık Åžemdinli’deki yaralı uzman çavuÅŸumuz da maalesef ÅŸehit oldu. 

"GÜVENLÄ° BELGEYÄ° ÖNEMLÄ° GÖRÜYORUZ" 

Bu operasyonlarda Türkiye sabrını sonuna kadar kullanmıştır. Hem içerde hem dışarda biz bir çok geliÅŸme olduÄŸunu çok iyi biliyoruz. Türkiye sabırlı davranmış, ancak son geliÅŸmelerle bu operasyonlar baÅŸlamıştır. IŞİD ile ilgili mutabakatları zaten biliyorsunuz. Bu çerçevede hem üslerimizin kullanılması, hem güvenli bölgeyle ilgili anlaÅŸmalar ÅŸu anda yürürlükte. Güvenli bölgeyi önemli görüyoruz, bu Türkiye’nin tezidir. Zaten bunların anlaÅŸmaları yapılmıştı, ÅŸimdi bu yürütülen çalışmalarla artık daha bir realize edilecektir. Bu operasyonlarla ilgili, yönetimi konusunda ÅŸunu söylemek istiyorum. Bütün kurumların eÅŸgüdümü ve koordinasyonuyla bu operasyonlar yürütülmüÅŸtür. 

Çok etkili bir çalışma yürütülüyor. Bu boyutunu vurgulamak isterim. Uluslararası iletiÅŸimi iyi yürütülmüÅŸtür. O manada da gayet iyi yürütüldüÄŸünü söyleyebiliriz. Ä°ki genel merkezi ziyaret, genel baÅŸkan ve heyetlerini bilgilendirme dün, ciddi bir devlet politikası olarak bilgilendirmeyi de yapmışlardır. Bu da etkiler oluÅŸturmuÅŸtur. Bu onları sorumluluk altına sokma deÄŸil bir paylaÅŸmadır. Onu da önemli görüyoruz. 

"ADETA DEVLET KENDÄ°SÄ°YLE HESAPLAÅžTI" 

Ak Parti’nin terörle ilgili tutumunu herkes biliyor. Biz terör örgütlerine karşı tutum içindeyiz. Önce çözüm süreci ve geliÅŸmelerle ilgili ÅŸunu söyleyeyim, bizim politikamız vardı Türkiye’yi normalleÅŸtirme. Ä°ktidar olduÄŸumuz günden bugüne, ülkemizde daha fazla demokrasi insan hakları için mücadele ettim. Hele ilk dönemlerimizi… Parti programlarımız da böyledir bizim. Adeta devlet kendisiyle hesaplaÅŸtı. Eskiden yaptığı hatalar vardı. Bazı kesimlere haksızlıklar vardı. Kimi ana dilini konuÅŸamıyor, kimi istediÄŸini giyemiyordu. Tabi özellikle Kürt vatandaÅŸlarla ilgili, anadil konuÅŸamama, geçmiÅŸteki yanlış politikalar terörü de besliyordu. Biz demokratikleÅŸme politikalarımızla biz istismarları alma yönünde çok da mesafe alındı. Bugün Türkiye’de eÅŸit vatandaÅŸlar olarak yaÅŸama yönünde önlerindeki bütün engellemeler kaldırılmış oldu. 

Bizim demokratik açılım, çözüm süreci diye nitelediÄŸimiz süreçlerin aslında amacı ÅŸu. Terör ÅŸiddet bitsin, ve silah bırakılsın. Ondan sonra da devlet bu kiÅŸilerin eve dönüÅŸünü, hayata dönüÅŸünü, siyasete dönüÅŸünü saÄŸlasın organize etsin. Ama tabi bunu gerek PKK kesimi, gerek siyasi parti olarak bu kesimle irtibatlı HDP doÄŸrusu çok istismar ettiler. Hepimiz bunların bölgede nasıl terör estirdiÄŸini çok iyi biliyoruz. AK Parti teÅŸkilatları, bölgede olan tek parti biziz HDP’den sonra. Ve AK Parti teÅŸkilatlarına ne kadar baskı oldu? AK Parti Türkiye’nin her bölgesinde örgütlenen bir partiyiz biz. Türkiye’nin omurgası olarak kendimizi görüyoruz.

“HDP’NÄ°N MECLÄ°S’TE SÄ°YASET YAPMASINI ÖNEMLÄ° GÖRÜYORDUK” 

Seçimden önce geçen yıl 6-7 Ekim’de vatandaşı ÅŸiddete çağırmaları veya seçimden sonra geçen sürede vekillerin tutumu, bu konuda çok iyi bir sınav da ortaya koymadılar. Biz doÄŸrusu HDP’nin Meclis’te siyaset yapması ve siyasetin içinde bütün Türkiye’nin sorunlarının çözülmesini önemli görüyorduk. Bunu arzu ettik, ÅŸiddet bitsin, siyaset ortamı Türkiye’nin meselelerini çözsün. Ama ÅŸiddetle terörle bu parti arasında bir mesafe koyamadı. Dolayısıyla bu operasyonlarda hükümetimizin, artık mecbur kaldığı bir noktadır. Burada doÄŸrusu yapmamaları artık gecikme sayılırdı. 

“HÄ°ÇBÄ°R DEVLET BUNLARI AFFETMEZ” 

Yani, dolayısıyla çok istismar edildi, bu çözüm süreci ve hükümetimiz de bölgede vatandaÅŸlarımıza karşı yürütülen baskıyı önlemek için, hele o iki polisimize karşı, uyuyan insanın kafasının silah sıkılması hiçbir devlet bunu bağışlamaz, hiçbir devlet bunları affetmez. Türkiye cumhuriyeti de gerekeni yapıyor ve yapacak. Bu sürecek ÅŸiddet terör bitene kadar. 

“SÄ°LAH BIRAKIRLARSA, ÇÖZÜM SÜRECÄ° YÜRÜR” 

Terör unsurları ülkeyi terk eder ve silah bırakırsa, çözüm süreci yürür. Ama ÅŸundan vazgeçmeyeceÄŸiz, daha fazla demokrasi bütün vatandaÅŸlarımızın haklarını özgürlüklerini artırmak yönündeki çabamızdan vazgeçmeyeceÄŸiz. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.