Sosyal Medya

GÃœNCEL

AK Parti'nin İstanbul adayı Kadir Topbaş oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 21 il belediya başkan adaylarını açıkladı. AK Parti'nin İstanbul adayı Kadir Topbaş oldu.



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, Haliç Kongre Merkezi'nde Genel Merkez Seçim Bölge Toplantısı'nda 6'sı büyükÅŸehir olmak üzeri 21 ilin belediye baÅŸkan adaylarını açıkladı.

ErdoÄŸan daha önce de partisinin 47 il için belediye baÅŸkan adaylarını açıklamıştı. AK Parti'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı'nın kim olacağı merak konusu idi.

Ä°ki dönemdir Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı görevini yürüten Kadir TopbaÅŸ, üçüncü dönem için yeniden AK Parti'nin belediye baÅŸkan adayı olarak açıkladı.

KADÄ°R TOPBAÅž KÄ°MDÄ°R?

Artvin'in Yusufeli ilçesinde doÄŸan Kadir TopbaÅŸ, 8 Ocak 1945 yılında doÄŸdu. Henüz 3 aylıkken Ä°stanbul’a gelen Kadir TopbaÅŸ, orta öÄŸrenimine Işık Lisesi'nde baÅŸlayıp Ä°stanbul Ä°mam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi’nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Kadir TopbaÅŸ doktora tezini, Ä°stanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde “Hidiv Kasrı ve BoÄŸaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” konusunda tamamladı.

Uzun yıllar “serbest mimar” olarak çalışan Kadir TopbaÅŸ, 1994–1998 yılları arasında Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın danışmanlığını yaptı. 1999 yılında BeyoÄŸlu Belediye BaÅŸkanlığı’na seçilen Kadir TopbaÅŸ, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı’na seçildi. 1999 seçimlerinde ikinci kez seçilen TopbaÅŸ, 2011 Yılı BirleÅŸmiÅŸ Milletler Yerel Yönetimler Danışma Komitesi UNACLA BaÅŸkanı Olarak seçildi ve bu görevini sürdürüyor. 

BURSA BÅžB: Recep Altepe
1959´da Bursa´da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise öÄŸrenimini Bursa´da tamamladı. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine MühendisliÄŸi Bölümü´nü bitiren Recep Altepe, siyasete 1989 yılında Refah Partisi Ä°l Yöneticisi olarak giren Recep Altepe, 2004 yılı yerel seçimlerinde AK Parti´den Osmangazi Belediye BaÅŸkanlığına seçildi. 29 Mart 2009 yılı yerel seçimlerinde AK Parti´den Bursa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı´na seçildi. Türkiye SaÄŸlıklı Kentler Birligi ve Marmara ve BoÄŸazları Belediyeler BirliÄŸi´nin de baÅŸkanı olan Altepe, evli ve üç çocuk babasıdır.

KOCAELÄ° BÅžB: Ä°BRAHÄ°M KARAOSMANO?LU
1952 yılında Ä°zmit Yuvacık´ta doÄŸdu. 1977 yılında Marmara Üniversitesi´nden mezun oldu. 1978-1989 yılları arasında Kırıkkale Lisesi, Ä°zmit Endüstri Meslek Lisesi ve Ä°zmit Ortaokulu´nda öÄŸretmen ve yönetici olarak görev aldı.1989-99 yılları arasında Ä°zmit´te 10 yıl Yuvacık Belediye BaÅŸkanlığı yaptı. Ak Parti´nin kuruluÅŸunda Genel BaÅŸkan Recep Tayyip ErdoÄŸan ile birlikte aktif olarak görev aldı. Türk Dünyası Belediyeler BirliÄŸi(TDBB)’nin 09 Mart 2012 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında, oybirliÄŸiyle birlik baÅŸkanlığına seçilmiÅŸtir. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

BALIKESÄ°R BÅžB: Ahmet Edip UÄŸur
1950 yılında Balıkesir’de doÄŸdu. Orta ÖÄŸrenimi Ä°stanbul Işık Lisesi’nde, Yüksek ÖÄŸrenimini Ä°stanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya MühendisliÄŸi Bölümü’nde tamamlamıştır. Ahmet Edip UÄŸur, Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönem’de Parlamento’ya girmiÅŸtir. AK Parti Balıkesir Kurucu Ä°l BaÅŸkanlığı da yapan Ahmet Edip UÄŸur, 22. Dönem’de ikinci kez milletvekili seçilmiÅŸtir. 2007 Genel Seçimleri’nde 23. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak yeniden parlamentoya girdikten sonra Genel BaÅŸkan Yardımcısı olarak AK Kadro’da yer almıştır. Ahmet Edip UÄŸur evli ve üç çocuk babasıdır.

SAKARYA BÅžB: Zeki ToçoÄŸlu
1955 yılında Adapazarı’nda doÄŸdu. Ä°stanbul Yüksek Ä°slam Enstitüsü’nü bitirdi. 6 yıl SAÜ Ä°lahiyat Fakültesi Fakülte SekreterliÄŸi görevini yürüten TOÇO?LU, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Serdivan Belediye BaÅŸkanı seçildi. TOÇO?LU, 28 Mart 2004 Mahalli Seçimlerinde yeniden Belediye BaÅŸkanı seçildi.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli Ä°dareler seçiminde Sakarya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan’ı seçildi.

TEKÄ°RDA? BÅžB: Mustafa Yel
1968 TekirdaÄŸ doÄŸumlu. Ä°lk, orta ve liseyi TekirdaÄŸ’da okudu. Ä°stanbul Üniversitesi Kamu Yönetiminin bitirdi. 1995′ten itibaren kaymakamlık ve vali yardımcılıkları yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

MARDÄ°N BÅžB: Mehmet Vejdi Kahraman
1962 yılında Mardin/Kızıltepe’de doÄŸan Mehmet Vejdi Kahraman, ilk ve orta eÄŸitimini Kızıltepe’de tamamladı.Siyasete Refah Partisi’nin kademelerinde görev alarak baÅŸlayan Kahraman, 2011 yılında AKP’den Milletvekili aday adayı oldu.AKP hükümeti tarafından baÅŸlatılan çözüm sürecine verdiÄŸi destekle bilinen Kahraman, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Ä°LLER

BAYBURT: Mete MemiÅŸ
1964 Bayburt doÄŸumlu. Evli ve 3 çocuk babası. Ä°lk ve orta öÄŸrenimi Bayburt’ta lisans eÄŸitimini 1985 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümünü tamamladı.

SÄ°NOP: Hamza Ä°nce
1955 Gerze, Sinop doÄŸumlu Hamza Ä°nce Ä°lköÄŸretim ve lise eÄŸitimini Sinop’ta tamamladı. Hamza Ä°nce Amasya EÄŸitim Enstitüsü mezunu.

YALOVA: Yakup Koçal
12 Aralık 1958 yılında Yalova’da doÄŸdu. Orta ve lise eÄŸitimini yatılı olarak Ä°stanbul Erkek Lisesi’nde tamamlayan Koçal, 1992 yılında BoÄŸaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu.

KIRIKKALE: Mehmet Saygılı
1969 Yılında  dünyaya gelen Mehmet Saygılı, Ä°lkokulu Tınaz Ä°lkokulunda, Ortaokulu Atatürk Ä°lkokulunda, Liseyi ise Kırıkkale Lisesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi Ä°ÅŸletme bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında Ä°ngiltere’de Lisan eÄŸitimi aldı. Evli ve üç çocuk babası.

NEVÅžEHÄ°R: Hasan Ünver
1963 yılında Ulukışla’da doÄŸdu. Anadolu Üniversitesi Ä°ÅŸletme Fakültesi’nin bitirdi. Dünya Belediyeler Konseyi üyesi. Evli ve 2 çocuk babası.

SÄ°Ä°RT: Ali Ä°lbaÅŸ
1967 yılında Siirt Merkezde dünyaya gelmiÅŸtir. Ä°lk ve orta öÄŸrenimini bitirdikten sonra Siirt Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun olmuÅŸtur. Ä°lbaÅŸ, evli ve 6 çocuk babasıdır.

NÄ°?DE: Faruk AdoÄŸan
1964 yılında NiÄŸde’de doÄŸdu. EÄŸitimine sırasıyla, GümüÅŸler Kasabası Ä°lkokulu, Ä°mam Hatip Ortaokulu, Lisesi mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüyle devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babası Faruk AKDO?AN, orta derece Arapça ve Ä°ngilizce biliyor.

KIRKLARELÄ°: Selahattin Minsolmaz
1970′de Kırklareli’nde doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise eÄŸitimini Kırklareli’nde tamamladı. Ä°stanbul Teknik Üniversitesi’ndeki eÄŸitimini 1995 yılında UlaÅŸtırma MühendisliÄŸi alanında Yüksek Mühendis olarak tamamladı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

EDÄ°RNE: Prof. Dr. Ahmet GünÅŸen
1962 yılında, Edirne’nin Ä°psala ilçesine baÄŸlı Turpçular köyünde doÄŸdu. UludaÄŸ Üniversitesi Balıkesir Necatibey EÄŸitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı EÄŸitimi Bölümü’nü bitiren GünÅŸen, KırÅŸehir EÄŸitim Fakültesine öÄŸretim görevlisi olarak atandı (1988). Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Türk dili” bilim dalında yüksek lisans yapan GünÅŸen, 1994 yılında Prof. Dr. Tuncer Gülensoy’un danışmanlığında hazırladığı ve 2000 yılında da Türk Dil Kurumunca yayımlanan KırÅŸehir ve Yöresi Ağızları (Ä°nceleme-Metinler-Sözlük) baÅŸlıklı teziyle Türk dili doktoru oldu. GünÅŸen, evli ve biri erkek, ikisi kız olmak üzere, üç çocuk babasıdır.

MUÅž: Feyad Asya
1970 MuÅŸ doÄŸumlu. Ä°lk orta ve liseyi MuÅŸ’ta bitirdi. Memur-Sen MuÅŸ Ä°l BaÅŸkanlığı yapmıştır. 2014 seçimlerinde AK Parti’nin MuÅŸ Belediye BaÅŸkan Adayı Feyat Asya oldu.

YOZGAT: Kazım Arslan
1959 Yozgat doÄŸum, Ä°lk, orta ve liseyi Yozgat’ta okudu. Atatürk Üniversitesi TIP Fakültesini bitirdi. 1955 Refah Partisi’nden milletvekili oldu. Fazilet Partisi ile görevine devam etti. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

ÇANAKKALE: Mehmet DaniÅŸ
1971 Çanakkale doÄŸumlu, ilk ve ortaöÄŸrenimini Çanakkale’de bitirdi. Ä°stanbul Üniversitesi hukuk mezunu. 22 ve 23. Dönemde Çanakkale Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi BaÅŸkanlık Divanı Kâtip ÜyeliÄŸi görevinde bulundu. 24. Dönemde TBMM Dilekçe Komisyonu BaÅŸkanlığına seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

ÇORUM: Muzaffer Külcü
1971 Çorum doÄŸumlu. Çorum Ä°mam Hatip Lisesi ve Ä°stanbul Ä°lahiyat mezundur. AK Parti’nin Çorum Kurucu Ä°l BaÅŸkanı olarak görevlendirildi. 3 Kasım 2002′de yapılan seçimlerde Çorum Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Çorum Belediye BaÅŸkanı olan Muzaffer Külcü evli ve 3 çocuk babasıdır.

ELAZI?: Mücahit Yanılmaz
1961 Elazığ doÄŸumlu. 1983′te Fırat Üniversitesi Makine MühendisliÄŸini bitirdi. MSP Gençlik Kolları, Saadet, Fazilet ve HAS Parti’de görev aldı. Evli ve 4 çocuk babasıdır.
_________________________________

ErdoÄŸan’ın konuÅŸmasından satırbaÅŸları ÅŸöyle;


-1994 yılından itibaren eÅŸsiz bir Ä°stanbul tecrübemiz var.

-AK Parti’nin belediyecilik anlayışıyla kimse yarışamaz.

-BaÅŸkaları için belediyecelik rant kapısı olabilir ama bizim için hizmet yarışıdır. Onlar kendi ceplerini doldurur biz ise milletin cebini doldururuz.

-Burayı iyi dinleyin iyi takip edin. Bunu duymayanlara duyurun.

-EÄŸer biz cebimizi doldrumak için belediyeleri devralsaydık, okul sayılarımız arttırabilir miydik?

-Okullarda ücretsiz kitap dağıtabilir miydik?

-Göreve geldiÄŸimizde 45 TL alan üniversitelilerimize 280 TL burs ya da kredi verir miydik?

-EÄŸitim ve öÄŸretimde akıllı tahta ve tablet bilgisayarlara geçebilir miydik?

-Ä°lkokullarda kız ve erkek öÄŸrencilerimize para yardımı yapabilir miydik?

-Göreve geldiÄŸimiz 6 bin 100 km duble yol olan ülkemize ÅŸu ana kadar 17 bin kilometre duble yol ilave ettik, bunlar neyle oldu? EÄŸer cebini dolduran bir iktidar olsaydı bunları yapabilir miydi?

-Ä°ÅŸte bunlar hazineyi ne kadar güçlendirdiÄŸimizin belirtileri.

-SaÄŸlıkta ülkemize bu dev hastaneleri kazandırabilir miydik?

-Åžimdi bütün vatandaÅŸlarım istediÄŸi hastanelere gidebiliyor mu?

-Ä°laçlarını alamayan var mı? Hastamızı yurtdışına bile gönderiyoruz.

-Hava ambulansı ve helikopterlerle hizmet eden sağlık hizmetlerimiz var.

-Ä°stanbul’da Haliç’i kokudan arındırdık, tertemiz pırıl pırıl Haliç var.

-KokuÅŸmuÅŸ CHP zihniyetinden bu hale getirdik. Åžimdi Haliç’e Karadeniz’den su getirdik, balık tutuluyor, yüzüyorlar..

-76 üniversiteyle devralıdık ÅŸimdi 81 ilde 175 üniversiteye çıkardık.

-Ä°ÅŸte Marmaray, 3. havalimanı, 3. boÄŸaz köprüsü ve otoyollar hepsi insanımızın refah seviyesini yükseklere çıkaracağız.

-Ankara’da il baÅŸkanlı toplantımızda da söyledik. Biz sadece bugünün deÄŸil, yarını inÅŸa etmenin sorumluluÄŸunu omuzlarımızda taşıyoruz.

-Bugün öyle adımlar atmalıyız ki o izler adımlar yarınları inÅŸa etsin. Yarınlar bugünden çok daha iyi olsun diye çalışıyoruz.

-Bizim nesil yıkımlara şahit oldu. Şehirlerin, insanların, mimari eserlerin yıkılışına şahit olduk.

-Hem yerel de hem hükümet olarak yıkımları durdurmanın mücadelesini verdik.

-Said Nursi ‘Güzel gören güzel düÅŸünür, güzel düÅŸünen hayatından zevk alır’ demiÅŸt. Böyle düÅŸünmeliyiz.

-Park ve bahçelerde oynanyan bir çocukla, çamurun içinde büyüyen çoxuÄŸun hayata bakışı bir deÄŸildir. AK Parti tüm çocuklarımızın hayata bakışını deÄŸiÅŸtirmenin peÅŸinde.

-Otomobiller için deÄŸil insanlar için ÅŸehirler yollar inÅŸa edeceÄŸiz.

-Åžehirlerimiz göze ve gönüllere hitap edecek bir kimliÄŸe kavuÅŸmalı.

-Bizden önce gelenlerin hiçbiri raylı sistem yapamadı. Türkiye’nin dört bir yanını demir aÄŸlarla biz ördük.

-Ä°stanbul alan deÄŸil veren bir ÅŸehirdir. Ä°stanbul sakinlerinin ÅŸekillendirdiÄŸi ÅŸehir deÄŸil, sakinleriyle ÅŸekillenen, Fatihlerini fetheden bir ÅŸehirdir.

-Ä°stanbul’un büyümesi diÄŸer illerin de büyümesidir.

-Ä°stanbul’u yarınlara hazırlamaya, ÅŸehirlerin annesi olarak hizmete devam edeceÄŸiz.

TOPLANTIDAN NOTLAR

Haliç Kongre Merkezi’ndeki toplantıya partilillerden büyük ilgi vardı. Özellikle gençlik kolları ErdoÄŸan’ın sözlerini sık sık sloganlarla kesiyor.

Kongre merkezinin dışında da salona giremeyenler için dev ekranlar kuruldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.