Sosyal Medya

POLİTİKA

AK Parti'nin, İstanbul adayı belli oldu mu?

AK Parti'nin İstanbul için Belediye Başkanı adayı belli oldu gibi...



Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıkladı gibi. Bugünkü yazısında yerel seçimler öncesi elindeki son anketle ilgili bilgileri paylaşan Akdoğan, 2 dönemdir İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Kadir Topbaş'ın yeniden aday olabileceğinin sinyalini verdi.

2009'daki yerel seçimlerde Kadir Topbaş adaylığında AKP'nin yüzde 44,7 ile seçim kazandığını ve CHP'nin o seçimde (Kılıçdaroğlu adaydı) yüzde 37 oy aldığını hatırlatan Akdoğan, son kamuoyu yoklamalarında AKP'nin İstanbul'daki oyunun yüzde 55 olduğunu açıkladı.

TOPBAŞ'IN OYU AKP'NİN OYUNDAN YÜZDE 10 DAHA FAZLA

Aynı ankette İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı başarılı bulanların oranı ise AKP'nin yüzde 55'den 11 puan fazla. Yani o ankete göre yüzde 66,6 Kadir Topbaş'ın başarılı buluyor. Başarısız diyenlerin oranı ise 26,27.

Yani mevcut durumda Kadir Topbaş'ın oyu AKP'nin İstanbul'daki oyundan yüzde 11 daha fazla.

KADİR TOPBAŞ ADAY OLDU?UNU AÇIKLADI

Beykoz'da temel atma ve açılış törenlerine katılan Kadir Topbaş aday adayı olduğunu resmen açıklamıştı. Topbaş, “Allah nasip ederse önümüzdeki yerel seçimlerin ve arkasındaki süreç içerisinde hep beraber İstanbul için güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz.” demişti.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.