Sosyal Medya

SPOR

Adaylar Biraraya Geldi

Trabzonspor'da 5-6 Aralık'ta gerçekleştirilecek kongrede başkan adayı olan Celil Hekimoğlu'nun çağrısı üzerine adaylar kahvaltıda bir araya geldi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleşen kahvaltıda başkan adayları dostça mesajlar verdi.



"Bu koltuk çok sıcak. AteÅŸi hissedin"

Trabzonspor'da yarın baÅŸlayıp iki gün sürecek kongreden önce yükselen gerilimin azalması için baÅŸkan adayları Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Tesislere ilk gelen Muharrem Usta oldu. 5 dakika sonra da Celil HekimoÄŸlu geldi. Ä°dari binanın üçüncü katındaki baÅŸkan odasına çıkan her iki adayı da  Ä°brahim HacıosmanoÄŸlu tarafından çok sıcak biçimde karşıladı ve Muharrem Usta ve Celil HekimoÄŸlu'nu, "Bu koltuk çok sıcak. AteÅŸi hissedin" diyerek kısa süreyle makam koltuÄŸuna oturttu. Makam odasında bir süre sohbet eden üç aday, daha sonra basın mensuplarının bulunduÄŸu bölüme geçti. Celil HekimoÄŸlu'nun giriÅŸimiyle gerçekleÅŸtirilen organizasyon öncesinde birbirlerine ÅŸakalar yapan adaylar, "Biz aslında hep böyleydik de sizin haberiniz yoktu" diyerek gazetecilere espri yaptı.

"Derdimiz. sevdamız: Trabzonspor"

BaÅŸkan HacıosmanoÄŸlu, daha önce böyle bir organizasyon yapıldığını hatırlamadığını ve bunun bir ilk olduÄŸunu belirterek:

"Trabzonspor'un elbette ki abileri var ama hep bekliyorlar ki, bize gelsinler, biz tavsiyede bulunalım.  Bu kahvaltı vesilesiyle Trabzon'un medeni bir ÅŸehir olduÄŸunu dünyaya gösterelim' dedi. Bizim derdimiz de sevdamız da Trabzonspor. Buraya gelmeden önce makamda, önce Muharrem Bey sonra Celil Bey'in ikisini de teker teker koltuÄŸa oturttum, 'ateÅŸini hissediniz biraz kongreye girmeden önce' dedim. Bizim koltuk sevdamız yok. Tek sevdamız Trabzonspor'un baÅŸarılı olması. Allah Trabzonspor'u özlenen baÅŸarılara hangimiz taşıyacaksa ona baÅŸkanlığı nasip etsin. Her ikisi de inanıyorum ki aynı duyguları taşıyordur. Trabzonspor'u birisi ÅŸampiyon yapsın biz de onu alıp omuzlarımızda taşıyalım."

"Ceza alsam da tribünde olacağım"

2.5 senedir baÅŸkanlık yaptığına vurgu yapan Ä°brahim HacıosmanoÄŸlu, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"BaÅŸkan olmak ayrı ÅŸey, baÅŸkan olduktan sonra yönetmek ayrı ÅŸey. HerÅŸey tecrübe istiyor. Ä°ki sene kötü bir sezon yaÅŸadık. Sadece Avrupa'da ufak bir baÅŸarımız vardı. Bunları açıklamamdaki sebep, neden baÅŸkan adayı olduÄŸumu bilmeniz içindir. Ä°kinci sene hakikaten bizden kaynaklanan bir olaydan sonra Trabzonspor bugünkü puanda olsaydı, 'biz iki senedir baÅŸaramadık, üçüncü sezonumuzda da baÅŸaramıyoruz' diyip, daha iyi yapacak olan arkadaÅŸlara destek olurduk. Ama ne yazık ki Galatasaray maçından sonra bizim nezdimizde Trabzonspor'a yapılan operasyonları dünya gördü. Trabzonspor bugün 17 deÄŸil, çok daha iyi puanlarda olabilecek durumdaydı. O yüzden tekrar aday oldum. Yoksa, 'bu koltukta oturalım da Trabzonspor ne olursa olsun' diye düÅŸünmek en büyük ihanettir. Kongrenin de bu dostluk havasında geçmesini, kongre bittikten sonra da bunun sürmesini diliyorum. Bilmiyorum yöneticilikten düÅŸtükten sonra tribüne gitme ÅŸansım var mı ama, Pazartesi günü ceza verecek olsalar da, kim baÅŸkan olursa olsun aynı ÅŸekilde üçümüz o tribünde oturup Trabzonspor'un maçını seyredelim. Bu kongre öncesi verilen bir görüntü deÄŸil, kongreden sonra da sürecek bir görüntü. Trabzonspor için hayırlısı neyse o olsun."

Muharrem Usta: Spor bütün dünyada dostlukların aracıdır.

BaÅŸkan adaylarından  Muharrem Usta da, Trabzon ÅŸehrinin  futbol ve sporun baÅŸkenti olduÄŸunu vurgulayarak ÅŸunları söyledi:

"Bu baÅŸkentten Türkiye'ye çok iyi dostluk mesajı vermemiz gerekiyor. Spor bütün dünyada dostlukların aracıdır. Trabzon'da ÅŸu veya bu nedenle ortaya çıkan tablo var ki, bu tablo bütün camiayı üzüyor. Biz bugün bütün Türkiye'ye ve camiaya mesaj vermek istedik. 2.5 sene önce de seçimi kaybettiÄŸimizden bugüne kadar kırıcı olmadan dostluklar içinde geçmesi gereken bir süreci yaÅŸadık. Elimizden geldiÄŸi kadar gayret ettik. Bu kulüp sonuçta bizim. Trabzonspor baÅŸkanı bizim baÅŸkanımız. Bundan sonra gelecekler için de aynı ÅŸey geçerli. Seçime kadar deÄŸil, var olduÄŸumuz sürece bu dostlukları sürdürmemiz lazım. Tüm delegelere ve taraftarlara bir mesaj veriyoruz. Tek bir insanımızın rencide olmayacağı çok güzel bir kongre geçirerek Türkiye'ye 'Trabzonspor bu, medeniyet, dostluk, kardeÅŸlik bu' mesajını vermemiz gerekiyor. Bu bir seçim. 3 kiÅŸi birden kazanmayacak. Kim kazanırsa kazansın hepimiz Trabzonspor için yine var olacağız, yine koÅŸmaya devam edeceÄŸiz, yine kol kola devam edeceÄŸiz. Sıkıntıda da mutlulukta da bu hayatı kucaklamaya devam edeceÄŸiz."

Celil HekimoÄŸlu: "Ä°çimizde kavga yok ama dışarıda öyle bir görüntü var."

Celil HekimoÄŸlu ise, camianın özlediÄŸi tablonun gerçekleÅŸmesinden kaynaklanan mutluluÄŸunu ifade ederek sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Türkiye çapında imajımızda sanki kavga eder bir görüntü var. Biz sayın baÅŸkanla da Muharrem beyle de sürekli konuÅŸuyoruz. Ama bazıları basına yansımıyor. Ä°çimizde kavga yok ama dışarıda öyle bir görüntü var. Bu buluÅŸmayla bunu da kapatmış olduk. Ä°nÅŸallah kongreden sonra yine el ele kol kola Trabzonspor bayrağını en yukarı taşımak için birlikte mücadele ederiz."

Adaylar Kol kola

Yapılan konuÅŸmalardan sonra Ä°brahim HacıosmanoÄŸlu, diÄŸer baÅŸkan adaylarıyla kol kola girerek ellerini havaya kaldırdı ve objektiflere dostluk pozu verildi. Organizasyona basına kapalı olarak devam edildi.

Divan Başkanı Belirlendi

Öte yandan kongrede üzerinde tartışma yaÅŸanacağı düÅŸünülen divan baÅŸkanlığı konusunda da ortak aday belirlendiÄŸi açıklandı. Ortahisar Belediye BaÅŸkanı Av. Ahmet Metin Genç'in, her üç adayın da isteÄŸiyle kongrede divan baÅŸkanlığına aday gösterileceÄŸi, yardımcısının ise Åžükrü Kuleyin olacağı bildirildi. Ayrıca divan heyetine her aday tarafından birer isim önerilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.