Sosyal Medya

GÃœNCEL

ABD'de Bir Bankaya Daha El Konuldu

ABD'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak kabul edilen ''Federal Deposit Insurance Corp'' (FDIC), konut sektöründeki kredi krizinden etkilenen bir bankaya el koydu.



FDIC, Nevada eyaletinin Henderson kentinde bu yıl el koyulan 11'inci banka olan Silver State'in varlıklarının 2 milyar dolar ve mevduatının 1,7 milyar dolar olduÄŸunu açıkladı. Açıklamada, ticari gayrimenkuller ve arsa geliÅŸtirme alanında faaliyet gösteren bankanın FDIC'a maliyetinin 450 ila 550 milyon dolar olmasının beklendiÄŸi belirtildi.    

Silver State bankasının garantili mevduatlarını, Las Vegas'dan Nevada State bankasının üstleneceÄŸi ve ÅŸubelerinin Pazartesi günü, Nevada eyaletinde Nevada State Bank ve Arizona eyaletinde National Bank of Arizona ÅŸubeleri olarak yeniden açılacağı kaydedildi.   

FDIC'in mevduatlara garanti vermeye devam edeceÄŸi, kapatılan bankanın müşterilerinin haftasonunda paralarına çek, otomatik para çekme makinaları ve bankamatik kartlarıyla ulaÅŸabileceÄŸi ifade edildi.    

FDIC, daha önce ikinci çeyrekte sorunlu banka sayısının 117'ye çıktığını açıklamıştı. 8 bin 500 bankanın faaliyet gösterdiÄŸi ABD'de, geçen yıl 3 banka kapanırken, bu yıl ÅŸimdiye kadar 11 banka kapandı.    

FDIC'in bu yıl el koyduÄŸu ve varlıkları 32 milyar dolar, toplam mevduatı 19 milyar dolar olan IndyMac bankası, ABD tarihinde 1984 yılında kapanan Continental Illinois National bankasından sonra kapanan ikinci büyük banka oldu.    

ABD'de hesap başına 100 bin dolar devlet güvencesi bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.