Sosyal Medya

Rize

65 yıllık Çaykur tarihinde böyle zulüm olmadı!

Tek Gıda İş bölge başkanlarından ortak basın açıklaması: "Çaykur'da işçiye zulüm arttı. Sütlüoğlu ve ekibi, yargıya hesap verecek."



Tek Gıda-Ä°ÅŸ Sendikası Rize, Trabzon, Artvin ÅŸube baÅŸkanları ortak bir basın açıklaması yaparak, özellikle grev sürecinin ardından Çaykur genel müdürü ile bazı personelin hukuksuz iÅŸlere bulaÅŸtıkları, bunlarla ilgili yargı sürecinin baÅŸlatılacağı duyurusunda bulundu.

Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası üyesi iÅŸçilere sendika deÄŸiÅŸtirmeleri yönelik baskı ve tehditlerin arttığı iddiaları üzerine, Tek Gıda-Ä°ÅŸ Sendikası Rize, Trabzon, Artvin ÅŸube baÅŸkanları 1 nolu Rize ÅŸube baÅŸkanı Ziya Aksoy, 2 nolu ÅŸube baÅŸkanı Hüseyin Çiftçi, 3 nolu ÅŸube baÅŸkanı Ä°smail Rakıcı, 4 nolu ve Artvin ÅŸube baÅŸkanı Fevzi Akınç ile Trabzon ÅŸube baÅŸkanı Behzat NuhoÄŸlu ortak bir basın açıklaması yaparak Öz Gıda Ä°ÅŸ sendikası ve Çaykur yönetimine ağır eleÅŸtirilerde bulundular.

946228_10151539408707987_233692935_n.jpg

Åžube baÅŸkanları yaptığı ortak açıklamada Çaykur iÅŸçisine yönelik baskılarla ilgili; “Ä°mdat SütlüoÄŸlu baÅŸta olmak üzere Çaykur yetkilileri emek düÅŸmanı hiçbir yetkileri olmayan sendikaya, hukuksuz bir ÅŸekilde açıkça destek vermektedir. Özellikle Personel Dairesi BaÅŸkanı, Genel Müdür yardımcıları, Fabrika Müdürleri ve bazı siyasiler, emekçi kardeÅŸlerimize baskı yaparak, tehdit ve ÅŸantajla, hukuki ve yasal olmayan bir ÅŸekilde iÅŸçilerimizin sendikalarını deÄŸiÅŸtirmeleri yönünde açıkça zülüm yapmaktadırlar. Bu durum açıkça suç teÅŸkil etmektedir. Çaykur yöneticileri 65 yıldan beri kardeÅŸçe barış içerisinde yaÅŸayan ve çalışan Çaykur’u bugünlere getiren iÅŸçi kardeÅŸlerimizi birbirine düÅŸman etmeye çalışmaktadır. Çaykur yöneticileri her gün bir iÅŸçinin, yıllardır çalıştığı görev yerini deÄŸiÅŸtirtmekte, yer yer sürgün tehdidinde bulunmaktadır. Çaykur tarihinde ilk kez kadın iÅŸçi kardeÅŸlerimiz, vardiya sistemine tabi tutulmuÅŸtur. Birçok kadın iÅŸçimiz, çalıştığı yer deÄŸiÅŸtirilerek, imalata verilmiÅŸtir. Birçok kadın iÅŸçi ise sürgün edileceÄŸi ÅŸeklinde tehditler almaktadır. Kısacası Çaykur’un 65 yıllık tarihinde iÅŸçiler görmediÄŸi bir zulümle karşı karşıya kalmıştır.” denildi.

“Tüm bu baskı ve tehditler karşısında asla sessiz kalmayacağız.” ÅŸeklinde devam edilen açıklamada ayrıca ÅŸu ifadelere yer verildi: “Bütün yasal ve hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Yapılan bu zulümler için suç duyurusunda bulunacağız. Bu baskıcı yönetimin tüm hukuksuz uygulamalarını kamuoyuna açıklayacağız ve kendilerini adım adım takip edeceÄŸiz. Bölgemizin can damarı olan Çaykur’u, Türk çayının ve emekçi kardeÅŸlerimizin emeÄŸinin hakkını, geleceÄŸini bu emek düÅŸmanlarına bırakmayacağız, teslim etmeyeceÄŸiz! Çaykur yetkililerine sesleniyoruz, Türk çayının geleceÄŸini garanti altına alarak üreticilerimizin ve emekçilerimizin haklarını vermeye, Çaykur’un zararını kapatıp çayın pazarlamasını yapmaya, kamu malı olan Çaykur’u arpalık gibi kullanmak yerine asli görevlerini yapmaya davet ediyoruz.”

 kaynak haber sayfası

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.