Sosyal Medya

BÖLGEHABER

40 yıllık yayla davası çözüldü

İki köy sakinleri iftar yemeğinde bir araya gelerek



TRABZON - Trabzon?un Beşikdüzü ilçesinde Oğuz (Türkeli Beldesi, Dolanlı, Çakırlı, Resullu) ile Kızılağaç (Ağaçlı, Bozlu, Gürgenli) köyleri arasındaki kırk yıllık yayla davasının Torul Asliye Hukuk Hâkimliği aracılığıyla anlaşılarak sonuçlanması ilçede büyük sevinç yarattı.
Türkelli Belediye Başkanı Şakir Yenigün, avukatlar Murat Öztekin, Haluk Emin Kutluhan, Fikri Gözaçan, Osman Çıtlak; muhtarlar Mustafa Dübüş, Bahtiyar Kılıç, Mustafa Demirci, Hüseyin Kılıç, Mehmet Yenigün, Yunus Şengezer, Şakir Başkan ve Adnan Demirbaş, ayrıca halkın sağduyu sahibi hane sahipleri ile birlikte aralarındaki yayla davasını anlaşarak bitirdiler.
Yapılan anlaşma sonrası iki tarafın heyeti Mavi Kıyı Köfte Salonu?nda iftar yemeği yedi, ardından ortak basın açıklaması yaptı.
Bundan sonraki yıllarda yaylalarda birlikte başarabilecekleri her türlü girişimde bulunmak üzere devlet yetkilileri ve kurumlarından yararlanarak en iyiye, en güzele ve en doğruya birlikte yürümek için sözleştiklerini dile getiren Mehmet Yenigün, "Yıllardır bu sorunu arkadaşlarımızla birlikte çözmek için büyük mücadeleler verdik. Sonunda amacımıza ulaştık. Kırk yıllık yayla sorununun bitmesi hepimizi çok mutlu etti. Bu sorunun çözümünde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.