Sosyal Medya

300 ton hamsi!

Bartın'nın Amasra ilçesi açıklarında avlanan balıkçılar, sabah saatlerinde 300 ton hamsi ile limana döndü. Limana gelenlere ücretsiz hamsi dağıtıldı.



Ä°stanbul, Trabzon, Akçakoca, Sakarya, Sinop, Bandırma gibi kentlerden gelen 50'ye yakın balıkçı teknesi, Amasra açıklarında aÄŸ attı. Balıkçılar, sabah 300 ton hamsi ile Amasra Limanı ve TarlaaÄŸazı Balıkçı Barınağı'na döndü. Hamsiler, limanda kasalara konulup kamyonlara yüklenerek çevre illere gönderildi. Limana gelen vatandaÅŸlara da hamsi ücretsiz olarak dağıtıldı. Limana akın eden vatandaÅŸlar, leÄŸen ve poÅŸetlere doldurulan hamsileri alarak evlerine gitti.

25 ton hamsi ile TarlaaÄŸazı Limanı’na dönen Mustafa Reis isimli balıkçı teknesini sahibi Mustafa Pars, Hamsi bolluÄŸu yüzümüzü güldürdü. Marmara’da umduÄŸumuzu bulamadık. Karadeniz’e açılarak, aÄŸ attık ve inÅŸallah bundan sonra yüzümüz gülecek. Sadece kendi teknemizde bir gecede 25 ton hamsi tuttuk. 30 kiÅŸiden oluÅŸan tayfamız kamyonlara kasalarla balıkları yüklüyor. Bunlar Ä°stanbul, Ankara ve Bursa’daki hallere vereceÄŸiz. Åžu ana kadar Karadeniz’de istediÄŸimiz olmamıştı ama bundan sonra yüzümüz gülecek dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.