Sosyal Medya

GÃœNCEL

21. Yüzyıl Haa.

Demokrasinin, insan haklarının, sevgi ve hoşgörünün dalga dalga bütün dünyaya yayıldığı yüzyıl haa.



Barış şövalyelerinin romanlarına, yazılarına ödüller veren, medeni dünyanın iki yüzlülüğüne tanık olmakta bütün insanlık. Demokrasi ve özgürlük havarilerinin iki yüzlülüğünü seyretmekte bütün dünya... Sözüm ona hak ve özgürlüklerin borazanlığını yapan  çaÄŸdaÅŸ dünyanın çifte standartlarını seyretmekte analar babalar çoluk ve çocuk... Atılan bombalar, yerle bir edilen ÅŸehirler, yıkılan medeniyetler, kan ve barut kokusu üzerinde inÅŸa edilen mutluluk tabloları. Açlık ve sefalete terk edilen çocuklar ve bir avuç dolar üzerinde kurulan saadet zincirinin mimarlarının insanlığa sunduÄŸu  vahÅŸetin insafsız fotoÄŸrafı. Açlık ve sefalet içinde inim inim inleyen, çocukların feryatlarına aldırmayan medeniyet bezirganları... Böl parçala ve yut mantığının kısır düşünürlerinin  hazin manzaraları bunlar. Ä°nsanlık adına yola çıkıp insanlığı ve demokrasiyi yerle bir eden kan emiciler. Birinci dünya savaşı ve ikinci dünya savaşındaki hazin sonu göremeyecek kadar gözü donmuÅŸ zavallıların çizdiÄŸi iÄŸrenç fotoÄŸraf. Çıkarlar. Kazanımlar uÄŸruna ateÅŸe verilen bir dünya ve yerle bir edilen bin yıllık insanlık tarihi.

Ä°ÅŸte bu hazin manzaranın 40 yıllık izdüşümüdür topraklarımızdaki terör belası. Kırk yılda  kırk bin ÅŸehit verdik. Acılar cehenneminde duyan olmadı feryadımızı. Çocuklarımız katledildi, canlı canlı mezar oldu onlara bu topraklar. Anaların babaların çırpınışına aldırış etmedi medeniyet simsarları. Ocaklar yıkıldı yıllar boyu. BaÅŸaklar toprağın kara baÄŸrına gömüldü boy boy. Kan ve göz yaşıyla sulandı doÄŸusundan batısına memleketim. Kin ve nefretin namluları kan kustu ülkemin dört bir yanında. Bir gül bahçesine girercesine topraÄŸa düşen ÅŸehitlerimiz arakalarında yetim çocuklar gözü yaÅŸlı analar bıraktı. Viraneye döndü söndü birçok ocaklar. Kimileri kolunu kaybetti kimileri ayaklarını ve de kimileri aklı melekelerini yitirdi bu insafsız saldırılarda. Her gün acı her gün keder, nefretin ve kinin silahları kan kustu anadolumun her yanında. Bitmek bilmedi bu terör belası... Bizim yanımızda olduÄŸunu sandıklarımız arkadan vurdu bizi yıllarca...

Amerika sustu Avrupa görmemezlikten geldi... Anlattık derdimizi dinlemediler. Kendi ülkelerinde bir damla suda fırtınalar koparanlar, bu topraklardaki terörü görmemezlikten geldiler hatta finanse ettiler... Elbette ki tek hedefi vardır bu terörün... Bölünmez bir bütün olan bu toprakları bölmek parçalamak istiyorlar. Yıkmak istiyorlar Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye cumhuriyeti devletini. Saldırıların hedefi budur ama başaramadılar, başaramayacaklar. Çanakkale?de Anafartalar?da yüz binlerce şehit veren bu millet gerekirse milyonlarca şehit vermeye de hazırdır. Bu ülke bir bütündür. Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi ile bir bütündür. Bu ülkenin üstünde yaşayan herkes kardeştir ve herkes birinci sınıf vatandaştır. Asırlarca beraber yaşadık asırlarca beraber yaşayacağız. Hiç kimsenin, ama hiç kimsenin bu ülkemi bölmeye gücü yetmez. Türk ordusu ve Türk halkı yan yana ve omuz omuzadır. Gök kubbe cehennem olup üstümüze çökse bile ayyıldızlı bayrağımız ilelebet nazlı bir gelin gibi dalgalanacaktır. Bunu herkes böyle bile.

Nedir bu gaflet? Nedir bu ihanet?

Ä°ki gün önce kutsal ramazan bayramının tam ortasında ülkemizi halkımızı yasa boÄŸan, 15 aileyi yerle bir eden bu katliamın sebebi kim.Yüreklerinde acıma duygusu kalmayan bu nefret ordusunun arkasında hangi gafiller var. Onlar 15 aileye saldırmadılar, onlar bütün bir millete saldırdılar, bütün ülkeyi yasa boÄŸdular. Bu bayramı zehir ettiler millete. Anadolu kan aÄŸladı. ve bütün ülke ayaÄŸa kalktı. Birlik ve beraberliÄŸimizin sesi dünyayı ayaÄŸa kaldırdı, gittiler, bir gül bahçesine girercesine ÅŸehit olup toprağın kara baÄŸrına gittiler. Bu ülke için bu bayrak için bu toprak için ÅŸehit oldular. Ölüme bayrama gider gibi gittiler. AÄŸladı analar aÄŸladı babalar. AÄŸladı taÅŸlar, aÄŸladı bu toprak. Yirmi yaşındaki  delikanlılarına aÄŸladı. pkk yı terörü ve bu terörün arkasındakileri lanetleyerek aÄŸladılar ve yemin etti bu ülkenin bütün insanları. Bu toprakları bölecek yiÄŸitleri analar daha doÄŸurmadı... doÄŸurmayacak... Yüz binlerce Ahmet yüz binlerce Mehmet bu topraklar için ÅŸehit olmaya hazır... Kahraman ordumuza aziz milletimize ve bu topraklara uzanan eller mutlaka kırılacaktır.

Ben Çayeli Dernekler Federasyonu BaÅŸkanı olarak  bütün derneklerin yönetim kurulları gençlik ve kadın kolları adına pkk yı, terörü, terörün arkasında duran hainleri lanetliyor. GüneydoÄŸuda  bu toprak için ÅŸehit düşen bütün ÅŸehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, geride kalan aile fertlerine ve ülkemin bütün insanlarına baÅŸ saÄŸlığı diliyor bu vatan için ÅŸehit  olan şühedanın manevi huzurunda saygı ile eÄŸiliyorum.

Ruhunuz şad olsun. Allahın rahmeti üzerinize olsun.

YILMAZ HÃœSREV


ÇAYELÄ° DERNEKLER  FEDERASYONU BAÅžKANI

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.