Sosyal Medya

BÖLGEHABER

10 Ocak buluşması

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen program Trabzon basınını bir araya getirdi.



Bir otelde gerçekleÅŸtirilen etkinlikte Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu, Ortahisar Belediye BaÅŸkanı Ahmet Metin Genç, Araklı Belediye BaÅŸkanı Recep Çebi, Tonya Belediye BaÅŸkanı Osman BeÅŸel, Düzköy Belediye BaÅŸkanı Abidin Çelik, Çarşıbaşı Belediye BaÅŸkanı CoÅŸkun Yılmaz, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti BaÅŸkanı (TGC) Yusuf Turgut, Trabzon Spor Yazarları DerneÄŸi BaÅŸkanı (TSYD) Murat TaÅŸkın, ilgili kamu kurum ve kuruluÅŸlarının yöneticileri, gazetelerin imtiyaz sahipleri, basın mensupları ve medya kuruluÅŸlarının çalışanları hazır bulundu.

Programda konuÅŸan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, basın mensuplarının kamu adına görev yaptığına dikkat çekti. Vali Yavuz, “Sizler anayasal en büyük hak olan bilgi edinme, aydınlanma ve doÄŸruya ulaÅŸma anlamında insanların ihtiyacı olan enformasyon ve bilgi aktarımını saÄŸlamakla mükellef olan deÄŸerli arkadaÅŸlarımızsınız. Yapmış olduÄŸunuz iÅŸ kamu hizmetidir, insanlığa hizmettir. Bu manada eÄŸer sorumlu, vicdanlı, ahlaklı, kiÅŸi hakkına, kul hakkına riayet eden bir anlayışla bu görevi yapıyorsanız yaptığınız iÅŸ takdire ÅŸayandır, baÅŸ tacıdır” dedi.

Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu da konuÅŸmasında Trabzon basının Trabzon’un çok büyük bir zenginliÄŸi olduÄŸunu belirterek “Trabzon sizlerle ayrı bir güç kazanıyor” diye seslenen BaÅŸkan GümrükçüoÄŸlu, “Tüm basın camiasının, basın çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum. Burada bir büyük Trabzon beraberliÄŸini yaşıyoruz. Trabzon’umuz sizlerle ayrı bir güç kazanıyor. 15 Temmuz’da ülkemiz genelindeki basın çalışanlarımız ve Trabzon’umuzun fedakâr gazetecilerinin; demokrasi için, temel insan hak ve özgürlükleri için her ÅŸeyi hiçe sayarak nasıl bütün güçlerini ortaya koyduklarını gördük ve yaÅŸadık. Basın camiamızla bu büyük fedakârlığınız, darbelere karşı duruÅŸunuzdan ötürü iftihar ediyoruz ve ayrıca gurur duyuyoruz. Trabzon bu yönüyle ülkemizin meÅŸalesi olmuÅŸtur” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti BaÅŸkanı (TGC) Yusuf Turgut ise konuÅŸmasında 10 Ocak’ın gazeteciler için olan önemine deÄŸinerek “10 Ocak, 1961 yılında gazetecilerin çalışma koÅŸullarını iyileÅŸtiren ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüÄŸe girdiÄŸi gündür” diye konuÅŸtu.

TGC BaÅŸkanı Yusuf Turgut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buluÅŸmasında Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu’na Trabzon basınına olan katkılarından ötürü teÅŸekkür plaketi verirken, BüyükÅŸehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla Ä°liÅŸkiler Dairesi BaÅŸkanı Ahmet YoloÄŸlu’na da teÅŸekkür etti. Etkinlik kesilen pasta ve toplu fotoÄŸraf çekimi ile sona erdi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.